Måndag, tänker fortsätta amma

Till alla som tycker att Lippa är lite små rultig;
"Tillväxtkurvorna i bvc-journalerna är ritade efter barn som till stor del fått bröstmjölksersättning. Helammade barns kurvor ser ofta annorlunda ut. Det kan se ut som helammande barn rusar upp i vikt de första månaderna, för  att sedan plana ut. Man säger att viktkurvan bildar en amningspuckel. Efter de första 3-6 månaderna blir ammande barn ofta lite smalare än barn som inte ammas, men lika långa.
Ditt barns viktutveckling påverkas inte av vad du äter medan du ammar. Amning verkar till och med skydda mot övervikt och diabetes hos barn, kanske pga  att fritt ammade barn lättare kan styra hunger och mättnad."
Taget ur en frågespalt från Vi Föräldrar.



Kommentarer
Postat av: kusifinen din

Riktigt bra det ju!!! Det där med första tiden av amn och om barnet går upp mer då o s v, det visar ju bara på att det fortf finns kvar från "forntiden", för alla däggdjur (vi hör faktiskt dit) är det ju viktigt att resa sig upp, att bli stark tidigt så att inget rovdjur tar en... Det är en jätte viktig del i hela grejen med mamma/barn (tror jag) att man ammar. För närheten, för näringen och allt det där.
Självklart, med all dagens stress och andra sjuka grejjer som händer överallt kan alla inte amma. Men det tycker jag bara är tråkigt att det blivit så! =/ Jag ska också amma när vi får barn!! :)
Saknar er! kram


Skriv vad du tycker här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback