Söndag

Igår belv äntligen fotavtrycket gjort. Det var lite små svårt eftersom Filippa skulle knipa med tårna när man skulle sätta foten mot pappret. Men vi fick en del bra avtryck i alla fall. Sen försökte vi med en hand också men det var lättare sagt än gjort. Det är inte så lätt att göra avtryck av en knyten näve om färgen är i handflatan. Men som tur var så hade jag fixat ett bad åt henne. Så jag kröp ner i badkaret med henne och så tvättade vi av färgen och så fick hon platska en stund. Till en början simmade Filippa sådär gulligt som hon gjorde i tisdags, men när Camilla skulle filma så försökte Lippa hoppa fram i stället. Men har det på film i alla fall, men vet inte riktigt hur man lägger in filmen, så om det är någon som vet hur man gör så får ni gärna säga till.
Men gud va Lippa var vaken igår då. Hon vaknade och åt runt halv sju och sen vid halv elva. Sen somnade hon en kvart eller något sånt och när mamma kom vid ett så låg hon och pratade med mamma ett bra tag innan hon åt igen. Direkt efter hon ätit så packade vi ihop allt och åkte mot tumba. Efter ett tag somnade Filippa till i bilen men vaknade när vi kom fram till tumba och hämtade upp Camilla. Sen åkte vi till maxi där Lippa inte sov mycket alls. Vi handlade i drygt en timme och Filippa somnade nog ungefär när vi kom till kassan eller något sånt. Sen vaknade hon när vi kom hem till mamma och pappa och där sov hon en kvart medan vi åt. Så sammanläagt så sov hon nog bara en och en halv timme på hela dagen. Men snacka om att hon sov skönt i natt. :)

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Finns ju inte så mycket att göra, tyvärr. Men men får se vad som händer, ska i alla fall passa på och äta någon lunch nu medan Filippa sover. Hon somnade nyss.

Ska bara göra en uppdatering av namnen först.

Tjejnamn                                                 Killnamn
Jennilee Margareta Sarah                   Casper Mathias Fredrik
Dominique Margareta Frida                 Razmus Mathias Niklas

Där har ni namnen som jag vill ha i rätt stavning och allt.

Lördag

Igår hade Filippa en såndär sovdag som hon har en gång i veckan. Då sover hon i stort sätt hela dagen och natten, vaknar bara för mat ungefär. Sen dom andra sex dagarna så sover hon till största del bara på nätterna. Då sover hon oftast aldrig hela tiden mellan två mål. Hon kan somna till men sover max en timme och hon äter ju var tredje timme.

Idag ska Filippa och jag åka till Tumba till mamma och pappa. Mamma skulle vara i Farsta nu vid tolv och sen skulle hon komma hit och hämta oss. Hon skulle nog ringa när hon var färdig där tror jag. Sen ska vi åka till maxi i Botkyrka och handla lite mat till oss, vi behöver storhandla så mamma skulle hjälpa mig med det. Sen åker vi hem till henne och då ska väl Filippa typ ha mat och sen ska vi göra fotavtryck. Äntligen ska det bli av! :)
Sen händer det nog inte så mycket mer idag skulle jag tro. Äta middag, åka hem, kolla på tv, det gamla vanliga. Fast i och för sig så skulle ju Filippa få bada hos mamma också efter fotavtrycket. Så om jag kommer ihåg så ska mamma få filma det så ni får se.

Näää, nu vet jag inte riktigt vad jag ska skriva mer. Eftersom jag redan skrivit om gårdagen och den här dagen precis börjat så finns det ju inte så mycket att skriva om. Skriver kanske mer ikväll eller hos mamma, annars skriver jag imorgon. För skriver i alla fall varje dag!


Svar på en fråga och söt bild

hon är så söt :D
vad heter filippa i sista namn ?


Hon heter Filippa Margareta Julia Gustafsson :)

Måste bara lägga in den här ursöta bilden på henne. Visst ligger hon gulligt.
(sorry om det är dålig kvalitet, men den är tagen med Patriks mobil)

image12

Fredag och svar på en fråga

Börjar med at svara på en fråga.

Vad menade du med att Filippa egentligen skulle bli två? Nyfiken...

Jo, jag satt i bilen och väntade på Patrik när jag plötsligt kände att det blev alldeles blött. Kände på byxorna och det var dyngsurt. Så fort jag kom hem gick jag på toaletten för att kolla och byta både trosor och byxor. I trosorna låg det en slembobba, som var brunröd och ungefär en centimeter gånger en centimeter stor. Jag ringde till Bertil (min barnmorska) och frågade honom. Han tyckte jag skulle åka till Huddinges gynakut för han trodde det var ett  missfall. Så mamma och pappa kom och hämtade mig så åkte vi dit. Efter några timmars väntande fick jag äntligen komma in till läkaren som gjorde ett vaginalt ultraljud och Filippa mådde utmärkt men var lite liten bara. Det var egentligen 14+0 men ultraljudet visade 13+2 eller något sånt. Hon sa att det troligen varit tvillingar och kroppen stötte bort den ena nu eftersom den inte växt.

Nu till dagens inlägg.
Jaha, då har man kommit hem från BVC och ätit lunch då. Min lilla fröken är inte så liten längre. Hon väger 5860g och är 61,4 cm lång. Det är inte konstigt att 56 börjar strama. Marie ville se om hon lyfter på huvudet om man lägger henne på mage och det gjorde hon ju såklart. Men efter ett tag blev hon arg för hon kom ingenstans. Hon tog tag i pappret hon låg på och försökte dra sig fram. Så söt så!
Den 25 maj är det dags för första sprutan, usch! Jag har ingenting emot sprutor, men jag vet att Filippa kommer bli ledsen och vara gnälligare under dagen. Men det är väl sånt man får ta eftersom sprutan är något som alla får vid tre månaders ålder.

På vägen hem från BVC så var 783 en halv timme försenad. Hur roligt är det då?! Stannade till i Ösmo centrum och handlade lite grann. Middag till i kväll och så lite lunch. Rostbiff sallad till lunch - det var smaskens! Och Kycklingsbitar till middag. Och så hyrde jag Djävulen bär prada och köpte lite godis. Myskväll!


Uppdatering och en bild

image11


Jag bara måste lägga in den här bilden på Filippa som sitter själv i soffan. En riktigt stor tjej det där. Och hur stor får vi veta imorgon :)

Updatering av namnen:

Jennilee Margareta Sarah
Domenic Margareta Frida

Casper Mathias Fredrik
Razmus Mathias Niklas

Varför just Margareta? (usch, så hemskt namn)
Jo, min mormor, mamma och syrra heter Margareta i mellan namn, även jag. Eftersom det är ett "släktnamn" så vill inte jag vara den som bryter det hela, hur fult namnet än är. Så alla mina tjejer ska ha det namnet.

Varför just Mathias?
Patriks mellan namn är just Mathias, och eftersom tjejerna får mitt mellan namn så får killarna Patriks. Hade ingen lust att välja hans pappas vilket är Herbert.

Varför har alla olika när det gäller tredje namnet?
Egentligen skulle alla bara ha två namn. Men eftersom både Patrik och jag tycker att Margareta är så fult men jag envisas ändå med att vi ska ha det så tog vi ett till namn för att dölja det lite när vi skulle fixa Filippas namn. Och vi vill att alla barnen ska ha lika många namn och inte behöva ha flera namnsdagar tillsammans, mer än Margareta.

Nu låter det som vi ska ha Filippa, Jennilee, Domenic, Casper och Razmus, men det stämmer inte. Det är bara namnen vi ska välja mellan. Blir det en tjej kommer hon heta Jennilee och blir det en kille blir det Casper. För mer läs i mitt tidigare inlägg.

Fan ta dig som snor mina namn!

Svar på en fråga och en dröm

ahh okej man förlåt om jag missförstod =) men det skulle vara kul att se =) ja söt som vanligt är Filippa :D tänkte bara fråga var du inte rädd när du skulle få henne, jag vet att du skrev att du hade sjukt ont å så när hon var påväg ut men jag vill grymt gärna ha barn men är rädd för själva förlossningen å så du får gärna berätta =)

jag har en blogg där jag heter jenn87 ;)

om du vill läsa el se hur jag ser ut..

Ha det bra i värmen :D


Det gör ingenting att du/ni missförstod mig. :)
Nää, jag var aldrig rädd in för förlossningen. När man precis fått veta att man var gravid tyckte man förlossningen var så pass långt borta så det behövde man inte oroa sig för än. När man kommit in en bit i graviditeten så börjar man oroa sig lite grann, men jag vifta bort det och tänkte bara "äsch bebisen måste ut på något sätt". Och när man börja bli höggravid så ville man bara få ut bebisen. Då var man så trött på magen att man inte bryr sig, bara den kommer ut. Visst värkarna var ganska hemska, men krystvärkarna var underbara. Äntligen fick man hjälpa till. Äntligen kunde man göra någonting! Det var sjukt underbart. Jag tycker inte att du ska vara rädd. Det är jätte underbart, framför allt efteråt. Jag ska lätt skaffa fler barn, gärna på en gång om jag kunde. Men ska vänta minst ett år i alla fall. :)

Patrik och jag har i alla fall bestämmt namn nu vad våra nästa barn ska heta. Vi har bestämt två tjej namn och två kill namn. Eftersom Filippa egentligen skulle bli två så är det ju lika bra att förberedda sig med två namn. Min morfar har en tvillingbror så det ligger i släkten. Och har jag inte helt fel så hoppar det över en generation och då är det jag och min syrra som har större risk att få tvillingar.
Men till namnen igen då.

Tjejnamn                                                           Killnamn
Jennilee                                                             Casper
Domenic                                                            Razmus

Fan ta dig som snor mina namn.

Torsdag och Therese's namnsdag

Ska börja med att prata lite om gårdagens inlägg som vissa missförstod lite grann. Det lät som att jag hade bett Patrik att filma men inte ville lägga ut den här på bloggen. Men jag menade att jag inte bad honom att filma för att jag inte ville ha alla elaka kommentarer som jag sett att vissa får. Så jag har ingen film på när min underbara Filippa som simmar i badkaret. Men på lördag ska hon antagligen bada hos mamma och dom har ingen balja så kan be mamma eller min syrra filma då så får ni eran film om hon nu simmar lika gulligt då. ;D

Så till dagens inlägg då.
Måste ju bara börja med att nämna att det är den 26 april idag, vilket betyder att Theresia och Therese har namnsdag idag. Och vad heter jag om inte Therese. :D Så grattis till mig på namnsdagen!
Filippa sov sådär underbart igen, hon somnade vid halv två ungefär och vaknade tio i elva i morse. Man blir riktigt bortskämd faktiskt. Men det är ett helvete för mina bröst ska jag ta och tala om. Runt åtta så vaknar jag av en jobbig smärta i brösten. Ligger och väntar och tänker snart så, snart så vaknar min lilla prinsessa och vill ha mat så jag behöver inte gå upp och pumpa ut. Men timmarna går och smärtan består. haha så vaknar jag i morgon med samma smärta så ska jag gå upp och pumpa ut lite mot min vilja. Men i och för sig så ska vi till BVC imorgon vid kvart över elva så min lilltjej kan inte sova till tio i elva imorgon. Hon måste vakna runt halv tio senast. Så får hoppas på att hon vaknar runt nio halv tio imorgon då :) Men hon lär vakna runt halv åtta så att hon ska äta runt halv elva. hahaha så typiskt i så fall.

Vette sjutton vad jag ska hitta på idag. Tror att jag måste ner till nynäs och köpa minifom droppar. Vet inte om dom räcker till imorgon och vill inte reskera att dom inte räcker till sista målet ikväll. Vet inte hur jobbig kolik hon har nu, men är den som förut så får jag inte sova någonting förän runt halv sex om hon inte får sina minifom droppar. Så måste kanske ta mig ner till nynäs. Men först och främst så ska hon ha mat om en timme. Ta en sak i taget!

Älsklingen vaknar till i vagnen!
image10

Onsdag

Igår badade Filippa som jag skrev att hon skulle göra. Men hon badade inte som hon brukade, utan hon badade i det stora badkaret med mig. Så underbart det var. Jag brukar vänta på att hon protisterar och då tar jag upp henne, men igår så gick minuter efter minuter. Efter en kvart tyckte jag att det började bli kallt i vattnet och ville upp så då fick minnsan hon också hoppa upp. Men hon var så söt i badet, höll henne så hon hade magen ner mot vattnet och då simmade hon med både armar och ben och skrattade. Jag hade bett Patrik filmat så jag kunde lägga ut det här, men jag vet hur taskiga alla är med kommentarer så sket i det.

Idag skulle vi åkt till Nynäs för att skriva på faderskaps pappret men det sket sig, så dom kommer hit till oss den 11 juni istället. Jobbigt bara att man måste vänta så jäkla länge, ville ha det överstökat. Och på fredag är det BVC som gäller. Jag försöker gissa hur lång och hur mycket hon kommer att väga, men det är svårt. Försökte mäta henne med ett måttband igår men det gick inte så jätte bra. Men kom fram till att jag tror att hon är runt 60 cm i alla fall. Och när det gäller vikten så har jag inget att försöka väga henne på så där går jag efter hur mycket hon brukar gå upp, så jag tror hon väger runt 5700 - 5800, eller nått sånt. Återstår att se.

Det är en hel del som jag egentligen skulle vilja skriva av mig här, en del tankar och sånt som rör sig i mitt huvud just nu. Ja, rättare sagt en lite längre tid. Men jag vågar inte riktigt skriva det här, jag vet inte om jag kommer våga göra det med tiden eller om det kommer vara så pass känsligt ämne att jag skippar det helt. Vill ju inte såra personer som det rör.

Juste idag skulle det egentligen varit mammagrupp igen, men det var inställt idag. Hade velat gått dit egentligen, för det var ganska trevligt och så där. Man kunde ägna sig åt att bara prata om bebisar om man vlle. Alla hade liksom samma intressen - sina barn! Men som tur är så är det nästya onsdag i alla fall, och räkna med att jag kommer vara där. :)

Har ni sett något charmigare charmtroll eller?
image9

Tisdag

Ska börja med och berömma min lilla prinsessa som var otroligt duktig på att sova i natt. Hon var lite små gnällig igår kväll och åt och åt och åt och efter mycket om och men så somnade hon vid halv två. Och hör och häpna, hon vaknade inte förrän kvart i elva. Det är då hon brukar vakna andra gången, men idag var det första gången. Är så stolt över min lilla prinsessa. Och Patrik som ifråga satte om jag hade näring i mina bröst. SÅKLART JAG HAR!!!! ;D

Filippa låg nyss naken på sitt babygym och hade det roligt tills det blev lite för kallt. Då åkte blöjan och kläderna på. Och ikväll ska hon få bada eftersom det inte blev av i söndags. Så det lär väl bli plask och lek ikväll med då. haha

Nää, nu ska jag gosa lite med henne innan hon ska ha mat kvart i två. Sen kanske vi går ut en sväng till ica eller något sånt :)

Måndag och massa pussar

Min farbror och hans fru bara äääääääälskade Filippa igår. Men tyvärr blev det inge fotavtryck igår heller för mamma glömde ta med sig färg och det. Men vi kanske skulle göra det på lördag om jag åker till dom när Patrik jobbar.
Igår pratade Patrik och jag väldigt mycket om framtiden och jag gillar verkligen det vi kommit fram till. Så fort han fått fast anställning så är det leta hus som gäller. Antagliken i vårsta eller skäcklinge, mina gamla trakter. Båda vill helst ha en enplans villa med en bra tomt så man kan släppa ut Filippa när hon blir lite större, och så vill vi slippa trapporna. Det är ju mycket mysigare med en enplans villa tycker jag. Men jag blir nog lika glad över en tvåplans också. haha

Idag har Filippa varit som en helt annan person. För det första sov hon ganska länge bredvid mig istället för på mig under natten. När hon vaknade runt sex och ville ha mat så låg hon och skrattade och var jätte lycklig efter hon fått dropparna. Ville ju nästan inte ta upp henne efter en kvart och ge henne mat haha. Efter att hon ätit vid halv tolv så la jag ner henne i sin egen säng och satte på musikmobilen, och då låg hon och skrattade otroligt länge. Tror hon låg där drygt en halv timme. Men efter ett tag är jag inte orkade gå och vrida upp mobilen längre så låg hon och små gnällde innan hon verkade somna. Men precis när hon somnat så kom posten med världens duns och då vaknade hon till och då kom snälla mamma och tog upp henne för att mysa. :)

Just nu ligger Filippa och Patrik och pussas, hon gör pussmun om man pussar mot henne. Och just nu är hon inne på att blunda när man pussas. De ni! Och på tal om att pussas så ville hon pussas med sin morfar igår. Han testade pussa mot henne och hon typ kasta sig fram till hans ansikte med en pussmun. Hur söt får man vara? Tror hon kommer bli en riktig pussunge det där. :D

Söndag

Just nu ligger min lilla prinsessa och sover på Patriks mage. Så sött så! Om en halv timme är det dags för mat igen för lilltjejen. Sen kommer mamma, pappa och Camilla och hämtar oss vid två halv tre och då bär det av till min farbror som fyller år - grattis till honom! Min farbror och hans fru har fortfarande inte träffat Filippa så ska bli kul och se vad dom tycker.
Igår kväll kom Patrik äntligen på vad vi ska bjuda på för mat idag - korvstroganoff med ris. Och till efterrätt blir det min somriga paj - mums filibabba!

Och ikväll ska mamma och jag göra avtryck av Lippas ena fot. Ville gjort det för länge sen egentligen, men det har inte blivit av eftersom vi inte har några saker att göra det med. I fredags bestämde mamma och jag att nu kan vi inte vänta längre, hennes fötter har redan växt så pass mycket nu. Så idag ska vi göra det med färg och papper. Och sen efter det ska hon få bada.  Inte bara för att hon ska kletas ner med färg, utan för hon luktar lite spya. Men man kan ju inte bada henne varje gång hon spytt för då får vi bo i baljan vilket inte lockar mig direkt.

Jag har läst lite i Emelies blogg (ungmamma15) och förstår inte varför alla bryr sig så mycket om att Wilma nästan bara har rosa kläder på sig! Då har jag bara en fråga till er som klagar, har ni någongång gått och kollar på babykläder till tjejer någon gång? Nää, jag misstänkte väl de, för hade ni gjort det hade ni vetat att i stort sätt allt är rosa till tjejer. Sen att jag har valt att använda lite killkläder till Filippa är för att vi fått det begagnat av en bekant. Annars skulle Filippa också bara ha rosa på sig.

Lördag

Igår var jag jätte duktig om ni frågar mig. Först städade jag i två timmar. Plockade undan över allt, dammade, tvättade och fixade med disken i köket. Fick i hop hela sex påsar med skräp - fyyy! Sen på kvällen bakade jag en jätte god paj. Den smakade sommar, hur underbart är inte det liksom?!
Och idag har jag inte varit sämre än igår inte, idag har jag dammsugit och torkat golven. Och så lagade jag faktiskt middagen idag. En kycklinggryta som jag hitta på själv när jag var i affären. Jag tyckte den vart asgod, men verkade inte som att Patrik tyckte det var speciellt gott eftersom han bara petade i maten.. men men!
Och imorgon efter vi har varit hos min farbror ska mamma, pappa och Camilla äta middag här med oss, men vet fortfarande inte vad vi ska bjuda på. Det ska ju helst vara något som alla fem tycker om. Kommer säkert på något nån gång.

Filippa har verkligen börjat sova underbart på nätterna. Hon somnade runt tolv igår och vaknade vid halv åtta imorse. Det är ju som en dröm. Det värsta är bara att rätt som det är kommer hon inte nöja sig med att inte äta på nätterna, då kommer hon börja vakna runt tre eller något sånt. Men får hoppas på att det inte är förän hon blir lite äldre i alla fall.

Hum.. undra vad man ska göra ikväll då? Ska nog sätta mig och kolla på disneydags snart, sen typ på nyheterna, postkodmiljonären och pokerfejs. Sen vet jag inte om jag ska kolla på Som man bäddar.. eller sing along?! Vill se båda två haha.. Sen vid elva typ kommer lilltjejen vilja ha mat och sen är det bara att somna. En perfekt lördag om ni frågar mig. :)

Just nu ligger Filippa och sover i sin egen säng. Hon har inte sovit där på ett tag så blev ganska förvånad att hon inte vaknade när jag la ner henne där. Så är lite extra glad över det. Äsch, känns som jag bara skriver massa blaj blaj för att skriva så slutar nu. haha


Fredag + ett svar

Idag blir Filippa två månader. Stor flicka nu ju. Nu är det bara en månad kvar till hennes dop. Så snart måste alla ha svarat om dom ska komma eller inte.
Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på idag, känns som att det inte är så roligt väder ute (har inte kollat ut än). Men måste till ica och köpa en ny napp eftersom man bara ska ha samma en månad, och jag tror att hon haft samma lite längre än en månad nu. Så tycker det är ganska smart att byta på hennes två månadersdag för ¨då vet jag ju exakt när hon haft den en månad :p
Filippa verkar ha fått in sina sovrutiner på nätterna nu. I några veckor nu så har hon somnat runt tolv och vaknar första gången mellan fem - sju. Lite olika på hur bra hon sover eller hur mycket hon åt innan hon somna för natten. Så man blir lite bortskämd - men det gör inget :D

Och så ett svar till då!


tack för svar :)ah okej, ville bara kolla så jag hade fattat rätt. förstår att du hellre vill vara med din filippa än ute och dricka :) hur kände du att det var riktiga värkar och inte bara förvärkar oså? tycker det verkar svårt att veta.. :P kram therese.

Tro mig du kommer märka när dom riktiga värkarna sätter igång. Jag var också orolig över det där för jag kände inte mina sammandragningar som jag hade i slutet på min graviditet. Detvar min svärmor som sa till mig att hon trodde att jag hade en sammandagning och kände på min mage och då var den stenhård i en minut typ. Men när sammandragningarna började komma med sju minuters mellanrum så började jag känna dom, antagligen blev dom så pass starkare då. Men jag åkte aldrig in till förlossningen pga värkar, det var pga en blödning. Och var tvungen att stanna kvar där över natten. På kvällen efter att jag blivit inskriven började dom riktiga värkarna. Jag låg i sängen och skrivade på mig med jämna mellanrum. Fick så jäkla ont i magen. Och när jag skulle äta middag så kom värkarna typ med bara något mellanrum så jag satt bara och petade i maten, det gick absolut inte att äta. När jag kom in på mitt rum igen rinde jag efter sköterskan för att få alvedon men dom kom med en CTG apparat och beslutade om att flytta över mig till förlossningsrummet istället. Men under natten avtog allting och på morgonen tog dom hål på hinnan och bara efter en minut hade jag värkar med en minuts mellanrum typ. Och då gjorde det så pass ont att jag inte visste vart jag skulle ta vägen, sa till min mamma att jag inte ville vara med längre. Och jag fick lustgas.

Men nog pratat om min förlossning, jag ville bara beskriva för dig hur jag visste att det var rikigta. Man känner det på sig. På mig gjorde det ont bak i ryggen och ner mellan benen typ.. det gjorde skit ont i "musbenet" som jag kallar det (vet inte riktigt vad det heter).
Hoppas du fått ett någorlunda bra svar i alla fall. :)


Svar på två frågor

hej. det med att du inte får dricka när du ammar,stämmer väl inte riktigt.. eller? vad jag alltid har hört är att man skall pumpa ut mjölk då när någon skall sitta barnvakt åt sin bebis,men sen kan man dricka om man vill de, men då när man kommer hem sen på kvällen så måste man pumpa ur bröstena så all alkohol blandat med mjölken kommer ur bröstena. men dagen efter kan man amma som vanligt. eller? jag skall snart få en liten knodd jag med, längtar. ps,gillar din blogg mkt. therese

Jo, visst man kan ju dricka om man gör så där som du säger. Men det har jag ingen lust med. Jag är hellre hel nykter så länge jag ammar så finns det ingen risk alls att Filippa får i sig någon alkohol. Jag är hellre på den säkra sidan och jag tycker att det är mycket roligare att umgås med Filippa än med folk som bara dricker för drickandes skull. Tack så mycket att du gillar min blogg och grattis till graviditeten :)

tycker du det är läskigt att mata henne inpublic?

Neej det är inte läskigt. Till en början kändes det lite konstigt, kändes som att alla kollar på än och dömmer än efter hur man gör och så vidare. Men efter ett tag så känner man sig bekväm i sin mamma roll och bryr sig inte vad andra tycker om än. Och så länge man ammar ser jag brösten som redskap till mat inte något sexuellt.

Torsdag

Igår var jag och Filippa på mammagruppen för första gången. Det var faktiskt ganska roligt där så skrev upp mig på pappret så man kan gå dit flera gånger. Eftersom Patrik börjar jobba på tisdag så är det ju perfekt att ha något att göra på onsdagar i alla fall, plus att man kan få lite nya kompisar som också har barn om man har tur. Igår satt jag och pratade med en och samma person hela tiden typ. Vi stötte på varandra redan utanför och sen satt hon och väntade på att hennes son Jakob skulle vakna och jag klädde av Filippa. Sen blev det bara så att vi pratade hela eftermiddagen. Men det var faktiskt riktigt roligt. Så ska nog dit nästa gång också, fast nu på onsdag är det inställt så det blir nästa onsdag då! :)

Jaha, vad ska man göra idag då? Det är ju inte roligt väder ute så man har ju ingen lust att gå ut direkt. Så det blir väl att stanna inne. Men vad sjutton finns att göra inomhus?! Jo, gosa med underbara Filippa, det ska jag nog göra hela dagen. Bara ligga och mysa med henne i sängen, och kanske bredvid babygymmet. Och så måste jag såklart hänga tvätten som jag håller på och tvättar. Nämen kolla helt plötligt har jag ju något att göra idag. haha

Onsdag morgon

Idag ska Filippa och jag till mammagruppen för första gången. Men tyvärr har hon planerat ganska dåligt med hur hon ska äta, så hon kommer vilja ha mat starx innan vi ska gå. Så ska testa ge henne lite mat strax så hon klarar sig tills vi kommer fram. Det är ju dumt om hon skriker hela vägen till nynäs. hehe
Igår blev lillstrumpan 8 veckor och på fredag blir det 2 månader. Hon börjar bli en stor tjej nu. Senast hon vägdes så vägde hon 5320 g, och vid födsel vägde hon 3655 g. Så hon gar gått upp ganska bra. Och hon var 51 cm lång och nu är hon väl runt 59 cm, hon mättes inte sist så vet inte riktigt hur lång hon är. Men där omkring i alla fall.
Nää, ska borsta tänderna nu och packa ihop lite saker innan jag ska se om hon vill ha mat!

Här kommer en bild på Filippa när vi sitter i bilen. Visst är hon underbart söt?! :)

image8

Mys med Filippa

Filippa svettades så mycket under dagen idag när hon skrek, så i kväll har hon fått bada. Egentligen är hennes bad dag onsdagar, men ville inte att hon skulle gå runt med intorkad svett. Känns inte så fräsch! Hon som vanligt så älskade hon att bada idag med. Till en början ser hon ur som "vad sjutton gör jag här", men efter en stund så slappnar hon av och ligger och njuter när man tvättar av henne. När jag tvättat klart henne brukar jag låta henne ligga kvar en stund och då brukar hon börja simma med benen. Det gjorde hon idag med, fast efter ett tag så dög det inte bara med att simma då skulle vi börja plaska med både armar och ben och så skiner hon upp i världens leende. Hur härligt är inte det då? Mitt lilla mystroll. Efter att hon plaskat runt ett bra tag så börja hon prutta ganska mycket så då valde jag att ta upp henne. Och då hade vi en liten mysstund med babyolja innan blöjan och pyjamasen åkte på. Sen somna hon på min mage. Det är verkligen en mysig tjej det där. Och vet ni vad det bästa är? Att hon är min! :)


Tisdag

Idag har vi varit i tumba nästan hela dagen. Patrik skulle på en arbetsintervju så jag, filippa och Patriks mamma gick runt i centrumet och sådär. Bytte dom där kläderna som var för små för filippa. Och som tur va så fick jag byta dom utan kvitto. :) Så nu har vi lite nya kläder i alla fall.
Imorgon tänkte jag nog åka en sväng till mammagruppen och se om det är något att hänga i granen. Eftersom Patrik ska börja jobba på tisdag så måste jag ju ha något att göra om dagarna.. så om någon har något förslag så är det bara att hojta till, är glad för att förslag?! :)

Måndag

I dag har vi varit och hälsat på Filippas farmor en stund på eftermiddagen. Satt ute en stund, men sen började det blåsa en del och så blev det lite små kallt tyckte jag. Så efter en stund gick vi in och tog en macka i stället. På vägen till henne så stannade vi på konsum i sorunda för att kolla om dom hade rätt blöjor vilket typ inte funnits någonstans i nynäs. Men dom hade pampers new baby 3, men fyfaaan vad dyra dom va.. 149 spänn för 56 st.. driver dom eller? På ica i ösmo kostar storlek 2 89 kr.. och då är det dessutom 64 st.! Men vi var ju tvugna att ha blöjor så det var bara att betala och se glad ut.

Imorgon ska vi till Tumba. Patrik ska på arbetsintervju och Filippa, jag och Majsan ska gå runt i centrumet. Ska testa byta lite kläder som jag fick av min farbror till Filippa. Men eftersom dom köpt storlek 56 och Filippa typ har 62 nu så passar dom inte. Så ska se om jag får byta även om jag inte har kvittot. Hoppas på det!
Just faan får inte glömma bort och ringa soc kärringen heller om faderskap på onsdag.
Men nää nu är jag för hungrig för att sitta här och skriva, skriver kanske lite mer sen om jag hinner/har lust.

Härligt väder

Idag har Filippa och jag varit ute nästan hela dagen. Runt 12 gick Patrik, jag och Filippa ut och köpte glass. Tip top och Pepe - mums! Då stötte vi på Carolin och Leo så hon hängde på en sväng. När vi kom till vårat område gick Patrik hem för att tvätta bilen och Carolin och jag förtsatte till Ica för att handla. Men det tyckte inte Filippa var så roligt för hon skrek typ hela vägen till Ica så det sluta med att jag fick ta upp henne en stund för att få tyst på henne. Sen skrek hon hela tiden inne på Ica. Pia som satt i kassan frågade om hon var arg och om det var hon som skrikit hela tiden inne i affären och det var det ju.

Egentligen skulle jag gått raka vägen hem för att mata mitt troll, men jag ville vara snäll mot Carolin och hjälpa henne hem med sin kassar så hon fick ha dom under min vagn så matade jag Lippa hos henne sen. :)
Efter Lippa ätit klart gick vi ut och satte oss på en bänk utan för henne och pratade lite grann. Man vill ju inte missa att vara ute medan det är så super skönt ute. Och då kom Patrik förbi en liten stund och visade upp den ny tvättade bilen. Men han åkte ganska fort igen och efter en stund gick jag hem eftersom Leo skulle ha mat och jag började själv bli ganska hungrig efter en hel dag ute.
Jag hade nog tänkt att vara ute lika mycket imorgon med, man måste ju passa på medan det är varmt eftersom det ska bli kallare igen redan på tisdag, 10 grader kallt och regn.. Blääääääää!


Lördag

Gud vilket härligt väder det har varit idag. Såg på vädret att det skulle vara lika varmt fram till på tisdag då det bara skulle bli 10 grader och regn. Typiskt, hur jävla kul är det då?! Men men, man får vara glad för den värmen man får. :)

Idag har jag varit i mariefred och hälsat på mina kusiner. Ena fyller 18 på onsdag så vi var där och fira henne idag. Men vi var inte där så länge, vilket var ganska skönt för då behövde jag bara mata Lippa precis när vi kom och sen klarade hon sig tills vi kom hem till Ösmo igen. Sen har jag eller vi inte gjort så mycket mer idag faktiskt.
Kan ju nämna att min lilla tös har blivit riktigt duktig på nätterna. Somnar hon runt tolv så vaknar hon vid sju ungefär, det är så underbart!

Ska nog försöka vara ute mycket imorgon eftersom det ska vara härligt väder, så man kanske kan få lite färg för en gångs skull. Har ju alltid samma färg som mina lakan och det är hemskt. haha.. Sen får vi se vad som händer mer imorgon. :)

En vanlig fredag

Idag har vi inte gjort mycket alls. Egentligen skulle Patrik och jag på en fest ikväll så skulle Filippas farmor passa henne några timmar, så jag hade kämpat i några dagar nu med att pumpa ut mjölk så att det skulle finnas. Men dom skulle dra ut på krogen efter maten så det kändes inte speciellt kul eftersom jag inte kan dricka så länge jag ammar och Patrik varit nykterist sedan vi blev tillsammans typ. Så runt fyra tiden klädde jag på Lippa så vi kunde gå till ica och handla lite, och så ville jag få henne att sova lite grann eftersom hon varit vaken nästan hela dan. Men nej, hon ville inte somna. Gick in på krossan för att kolla om dom hade några av dom där braiga strumporna som jag köpt där till Filippa, men det fanns bara i för stora storlekar. Och så skulle jag kolla om dom hade något snyggt deadem, men dom hade inga alls. Så det var bara att gå över till ica och handla lite till middagen. Faan, jag skulle köpt det där deademet på glitter som jag såg, det var ju hur snyggt som helst.
På kvällen kom Filippas farmor över och kolla på tv och sådär, eftersom hon inte fick passa henne. Men tror hon hade lika kul här ändå. :)

Nää, nu ska jag umgås med Patrik medan Lippa sover en söt sömn. Men hon lär väl vakna snart eftersom det är dags för mat om en timme.
Men här får ni en bild på underbara Filippa som ligger på min säng och sover. Tog bilden i dag mitt på dan :)

image7

Stressig morgon

I natt sov Lippa riktigt bra faktiskt. Hon åt vid halv ett och somnade någon gång runt två skulle jag gissa på. Sen vaknade hon inte förrän kvart över nio. Hur duktigt var inte det liksom. Och hur skönt var inte det, få sova en hel natt - underbart!

Har suttit hela morgonen och fixat med projektarbetet som jag och Suff håller på med. Vi fick en chock i morse då vi fick reda på att det ska vara färdig imorgon. Vuuups...! Men nu har vi kommit en bra bit på vägen och vi fick tills nästa vecka på oss, så det är bara att kämpa på nu så vi blir klara. Men tror inte att det är jätte mycket kvar nu. Behöver bara få alla texter från Alf.

Ska snart mata mitt lilla monster och sen ska vi åka och hämta Patriks mamma och åka till nynäs.. vi ska gå runt lite där och kolla och sen ska Patrik besikta bilen, hoppas det går bra nu!

Skriver mer ikväll! :)

Mor & Dotter

Här har vi en mor och dotter bild.
Det är väl inte direkt världens finaste bild på mig, men vem bryr sig :)
Men visst är hon söt?

image6

En hemsk dag

Idag mötte jag Carolin och Emelie i nynäs för att gå till mammagruppen, men tror ni inte att det var inställt idag bara för det? Typiskt! Så vi gick ner till hamnen och jag köpte en dricka och försökte få tyst på Filippa som skrek för glatt livet. Men klockan var bara 13.30 så hon kunde inte få dropparna än, var tvungen att vänta till 14.00. När klockan var 14.00 fick hon äntligen dropparna och jag visste inte vart jag skulle ta vägen för att mata henne eftersom hon skrek som hon gjorde. Carolin och Emelie åkte hem till Carolins mamma och där stod jag kvar och visste inte vad jag skulle göra. Ringde Patrik och då somnade hon minsan. Bestämde att jag skulle chansa på att ta tåget 14.07. Jag ställer mig på trappan in till tåget, kollar om det finns någon som skulle kunna hjälpa mig innan jag bestämmer mig för att testa själv. Då hör jag "se upp för dörrarna, dörrarna stängs" och mycket riktigt så börjar dörrarna stängas.. och där står jag på tåget med barnvagnen utanför tåget. I ren panik fick jag slänga mig ut från tåget för att inte klämas mellan dörrarna. Och det värsta var ändå, att han som ropade i högtalaren stod och tittade på mig. Hur jävla taskig får man vara liksom?!
Hade fortfarande Patrik i telefonen och jag berättade var som precis hänt och han ringde till sl för att klaga.

Idag har min klänning kommit som jag beställde i söndags. Så ska se om jag kan ta mig till ica för att hämta ut den också. Är så nyfiken på hur den ser ut i verkligheten och hur den sitter på mig. Hoppas att den sitter bra så jag kan ha den på dopet.

Nää, nu ska jag gå och se om man kan få liv i lillskrutten som fortfarande sover. Hon har inte ätit än efter att hon fick dropparna där vid 14.00, så hon kunde ju inte varit så hungrig som det lät som hon var.

Dopönskelistan

Sparbössa
Fotoram med gravyr
Porslin
Bestick
Ring
Halsband
Barnkammarboken
365 dagar med nalle puh
Möbler till Lippas rum
Babygym - Fixat ett själva, orkade inte vänta
Ev. present kort någonstans
Leksaker

Hum.. några fler förslag?
Tack Nathalie som kom med förslaget att man skulle köpa kläder, men har så pass mycket kläder till henne nu och en tid framåt så det behövs inte riktigt nu. Och jag vill att hon ska ha glädje av sina sppresenter när hon blir äldre också!

En tisdag hos Terri och Lippa

Imorse var jag och vägde Filippa på familjecentralen, hon börjar bli en stor klump nu. 5320 g och typ 58 lång (hon ville inte mäta henne idag så jag gissar på att hon är 58 lång för hon brukar växa 1 cm i veckan). Sen nästan direkt efter det så fick man bege sig till MVC i nynäs för efterkontroll. Usch säger jag bara! Själva undersökningen gjort väl inte speciellt mycket, men det gjorde ont efter åt. Och sen är det väl inte speciellt trevligt att ha en gammal gubbe som räknar ner dagarna till pensionen mellan benen. "Jomen, är ser det fint ut!" Jo, man tackar, men sånt vill man inte höra av en gammal gubbe, spelar ingen roll om det är hans jobb.

Sen kom pappa och hämtade mig så åkte vi till min faster för att byta styrlederna på volvon. Medan pappa och Kimmy höll på med bilen satt jag inne i värmen och gosade med Lippa och pratade med min faster. Hon bjöd mig på hamburgare, det var gott det. Och inte nog med det, jag fick kladdkaka också!
På vägen hem tänkte vi svänga förbi babyproffsen fast det blev så sent och det var redan dags för mat för lillskrutten. Men hon sov ju bara så man kunde ju inte sitta och vänta på att hon skulle vakna, vilket hon gjorde lagom tills vi kom hem. Så får se om jag kan komma dit någon annan dag med mamma istället, innan den 29 april. Fast jag måste fixa en dinapp med ett mindre hål i innan fredag för då ska Filippa vara hos sin farmor en stund på kvällen medan vi ska på fest. Så ska börja pumpa ut mjölk redan ikväll så jag får ihop ungefär 300. Och dinappen som vi har, har så stort hål så det rinner på för fort.

Nää, nu ska jag testa pumpa ut lite.. måste ju passa på mellan hennes mål, för pumpar jag direkt efter hon ätit rinner det inte på så bra och pumpar jag ut precis innan hon ska äta får hon ju äta i flera timmar för att bli mätt :p

Annandag påsk

Jaha, imorgon var det då dags för efterkontrollen på mvc.. usch usch! Tror att det blir snack om preventivmedel då också och jag som inte har en aning om vad jag ska använda..?! Får ju inte äta p-piller när man ammar t.ex. Jaja, får se vad han föreslåt för något!

Idag har vi inte gjort speciellt mycket, gammel farmor Vera (Patriks farmor) var här och åt påsk lunch/middag med oss. Sen har vi inte gjort så mycket med i dag. Varit en riktig latisdag. Men vi kan ju låtsas att jag samlar krafter tills imorgon då jag ska till familjecentralen vid 9.00 och väga ocg mäta Lippa. Och sen 11.15 ska jag vara i nynäs på mvc. Tur att Carolin ska följa med och passa lillskrutt medan jag är inne.
Sen kanske pappa och jag ska till min faster och byta styrlederna på volvon, eftersom det måste göras innan den ska besiktas vilket den ska göra på torsdag. Så får hoppas att det blir av.
Skulle vilja åka förbi babyproffsen och köpa nappflaska/flaskor också, fast det tror jag inte att pappa vill så får se hur det blir med den saken..

Nää, nu ska jag fixa en köttbulle macka med rödbetssallad och lite te innan det är dags för att sova. Fast jag har inte bestämmt mig om jag ska gå och lägga mig direkt efter jag ätit den eller om jag ska vänta tills hon ätit igen. För om hon följer sitt "äta-var-tredje-timme" schema så ska hon äta vid 00.15. Så får se hur det blir med den saken.
Måste ju bara nämna vad man måste säga när Lippa ska äta. "Ta bort handen, öppna munnen och sug!" Haha
GOD NATT ALLESAMMANS!

Påskdagen

Idag har vi inte gjort mycket. Filippas farmor och Mogge var här och fikade en stund mitt på dagen. Lippa har typ varit vaken sedan dess, hon sover 5 minuter här och 5 minuter där för att orka. Sen är det full rulle på henne hela tiden. Just nu ligger hon hos Patrik och "pratar", små gnäller och sjunger, det ni ;D

Igår hade Patrik spelat på lotto utan att jag visste om det och idag till våran stora förvåning hade vi fått 6 rätt vilket resulterade i 4 593 kr. Jag skulle få en tusenlapp att göra vad jag vill med så jag ska nog köpa dom där skorna jag såg på din sko. Och så blir det nog en klänning till dopet... sen finns det nog inte så jätte mycket pengar kvar så det får nog gå till smink eller nått. Och så skulle 500 kr gå till Lippa, ska köpa några nappflaskor och sånt och så nån leksak till henne.

Tack, till er som tycker min blogg är fin :)

Påsk

Gud vilken underbar natt det var med Filippa. Hon åt vid 23.00, men sen så skrek hon i och för sig till 01.30 då hon till slut somnade av utmattning.. sen vaknade hon inte förrän 06.15.. efter hon ätit så la jag ner henne i sin säng och där sov hon fram till 09.40! Hur underbart var inte det, hon som inte alltid vill sova i egen säng. Kanske kan få henne att börja sova nogorluna i sin säng nu. För nu har hon gjort bort sig ;p

Väntar på att hon ska kunna få droppar igen vid 12.40, efter maten ska syster och pappa gå ut på en promenad med henne ner till ica och spela på hästar. Får se om jag följer med eller om dom ska få gå själva så kan jag hjäpa mamma med maten här hemma. Det är ju ändå lite att göra eftersom mormor, morfar, moster mia, börje, peter och helen ska komma och äta med oss.

Just nu ligger Lippa på babygymmet och sprattlar och ler. Hur underbart är det inte liksom..?! Ska ta kort på henne och lägga in sen så får ni se en lycklig skrutt.

Babygym - helt fantastiskt!

Nu har vi varit och köpt dom där grejerna som jag hittade på blocket. Jag har bara en sak att säga - det var tur att vi köpte dom! Så nöjd som Filippa är när hon ligger på babygymmet är sjukt underbart!! Man slipper sitta och roa henne hela tiden, nu roar hon sig själv med alla saker som hänger över huvudet på sig. Hon ser så lycklig ut när hon ligger där och pratar ed figurerna. Att vi inte skaffat ett tidigare... ?!

Kommer sakna älsklingen i natt, men man över lever i alla fall. Som tur är så får jag låna bärbara så kan kolla på film om hon blir allt för grinig. Sen är väl det bra och ha något att kolla på när hon vaknar för mat också så man inte somnar mitt i matandet. Men det är ju dumt att man inte kan sitta på inernet när man matar haha.. nää nu ska vi inte bli såna datanördar. :p

Nä, nu har jag inte så mycket mer att skriva. kan bara nämna att Filippa blev skit grinig när syster tog upp henne från babygymmet för att gå och byta blöja och sätta på henne pyjamas.
Ha det gött!

Hos mamma

Nu sitter jag i tumba hos mamma och pappa och latjar med deras bärbara data - vill också ha! Syster går runt med en nyfiken Filippa som ska kolla på allt. Hur söt får man vara liksom :)
Efter maten ska mamma och jag åka och kolla på en beggad spjällsäng, det är ju bra och ha när man sover hos mamma. Som i natt tex. Men det bästa var ändå att man fick ett babygym och en musikmobil till.

Pappa sa nyss att han inte brukar tycka späddbarn är söta, men Filippa är vrålsöt. hur glad blir man inte när pappa säger så. Varje gång han ser henne säger han att hon är söt och gullar med henne. Det trodde jag aldrig om min pappa. Kärlek till pappa!
Sen måste vi ge kärlek till mamma och syster också, som nästan bråkar om henne. haha

Det är väl bara att hoppas på att Filippa sover gott i natt så vi slipper hålla hela familjen vaken. Fast det fåt dom väl stå ut med i så fall. ;D

Nää, nu har vi inte tid med det här, nu ska jag vara lite social mot familjen. Och snart är det nog middag också, klyftpotatis och oxfilé - mums!

Torsdagen den 5 april

Idag skulle jag egentligen följt med Carolin till haninge, men jag var så himla trött så jag orkade verkligen inte. Filippa var lite små gnällig och sådär under natten. Ville bara sova om hon fick ligga på min mage, och då sover man ju inte som bäst eftersom man klibbar ihop. Så vi får väl ta det någon annan gång.
Men Patrik, Filippa och jag var i alla fall ner till Pernilla och firade henne eftersom hon fyller år idag, så då blev det tårta - mums!

Jag har hittat världens gulligaste musikmobil som jag vill ha till Filippa, men det verkar vara omöjligt att få reda på hur mycket den kostar via internet och jag pallar inte sitta och åka till babyproffsen i länna bara för att se att den kostar alldeles för mycket. Och så hittade vi den på blocket för 250 kr, men självklart hade dom bara lämnat mail och fortfarande inte svarat på det, suckar tugnt..
Men ska se om mamma och jag kan åka och kolla på den någon dag, och så kanske man kan flirta med henne om man tycker att den är alldeles för dyr, betala fifty fiftiy kanske?! Man kan ju alltid försöka :)

Nää, nu ska jag avlasta patrik från en hungrig och arg Filippa som väntar på mat, men eftersom hon äter minifom droppar och det måste gå minst tre timmar mellan gångerna så är det 10 min kvar tills hon kan få dom. Och jag vågar inte ge henne mat utan att fått dropparna nu på kvällen för då får jag nog sitta uppe hela natten och det har jag ingen lust med.

Tack och hej leverpastej ;D

En fantastisk natt och en tanke

image5
I natt var det faktiskt en ganska bra natt. Filippa åt vid 23.00 och somnade strax efter 00.00, men vaknade dock redan 00.40 och skrek som en stucken gris. Efter att tröstat henne i några minuter och hon lugnat ner sig la jag mig ner på rygg med henne på min mage. Tänkte att hon skulle få somna och så skulle jag lägga ner henne igen. Fast problemet var bara att vi båda somnade som stockar. Sen kom Patrik in vid 03.30 och sa något och då sov hon fortfarande på min mage, men då la jag ner henne bredvid mig. Tyckte det var konstigt att hon inte vaknat än eftersom hon brukar äta mellan 02.00 och 03.00 när hon ätit vid 23.00. La mig ner bredvid henne och väntade på att hon skulle vakna, vilket hon brukar göra om man lägger ifrån sig henne om hon legat på ens mage. Men efter 5 minuter hade hon fortfarande inte vaknat så jag försökte somna om. Och vaknade vid 05.00 när Filippa blev hungrig. Tyckte det var duktigt av henne att sova så länge. :)

Jag förstår inte varför folk inte vågar prata med mig?! Enda sen jag blev gravid har folk slutat prata med mig. Och ännu mera nu sen Filippa kommit. Visst folk har skrivit och ringt för att gratta mig och sådär, men sen så hör man inte ett ljud från någon. Jag blir ju knappast en helt annan person bara för att jag har ett barn. Visst jag har inte alltid tid att göra olika saker eftersom hon behöver mat och måste vara där jag är, men det betyder väl inte att man måste sluta prata med mig? Känns inte som att jag har några kompisar kvar..
Men det är tur att jag har Filippa, hon uppskattar mig i alla fall!!

Till Elin

image4

Ska börja med och säga att det här inlägget skriver jag framför allt för att Elin ska få se hur fin Filippa blev i bodyn hon fick av Elin, så nu hoppas jag på att Elin fortfarande läser min blogg. :)

Usch, vad lite man fått gjort idag. Hade tänkt mig att jag skulle fixa lite här hemma medan Patrik var hos tandläkaren, men det blev inte så pga en gnällig Filippa. Hon har varit vaken i stort sätt hela dagen, sovit 5 minuter här och 5 minuter där typ. Så man hinner ju knappt lägga ifrån sig henne innan hon är vaken och i full gång igen. Jag vill inte ens tänka på hur vild hon kanske kommer vara om några månader. Då är det väl full fast hela dagen, och lugnt på nätterna förhoppningsvis.


En dag med Filippa, mamma och mormor

image3
Jaha, nu sitter man här och väntar på att klockan ska bli 01.00, då är det dags för mat för Fialotta. Åt åt vid 22.00, hade tänkt mig att jag skulle gått och lagt mig med henne då, men hon valde att skrika i två timmar istället. Och sen var det ju ingen idé att gå och lägga sig när det bara var en timme kvar tills det var dags för mat igen. Så nu är det äntligen bara en halv timme kvar.

Idag, eller ska man säga igår eftersom klockan passerat 00.00, så var jag och Filippa i södertälje med mormor. Vi var och åt lunch på mormors gamla jobb och sen gick vi på stan. Självklart kunde vi inte låta bli att shoppa lite. Jag köpte en pyjamas i storlek 62 så den är lite stor, men den har hon snart vuxit i eftersom hon väger 5 kg nu. Mormor, eller kanske ska nämna att det är Filippas mormor och inte min mormor jag pratar om, köpte en klänning med byxa och en pyjamas hon med. Så nu har Filippa massa fina kläder.

Humz.. undra vad man ska hitta på idag då, orka sitta hemma liksom. Fast för sig skulle det bli kallare imorgon..
Nää nu ska jag avlasta Carolin från en skrikande Filippa som vill ha mat. Fast hon måste vänta fem minuter innan hon kan få sina minifom droppar.

Byebye!