Torsdag, studenten

Svar på Thereses kommentar:
Jag umgås med Lippa om dagarna, vilket dom flesta nog har förstått. :) Försöker att inte bara sitta hemma och glo, utan komma ut lite varje dag. Även om det bara är att gå en sväng ner till Ica med vagnen eller om jag åker hem till Elin och vi går en promenad eller sitter hemma och äter jordgubbar. Sen jag flyttade hem till Tumba har jag börjar vara mer med kompisar och med min pappa och syster. Så det är inte speciellt ofta som jag bara sitter och degar. Och nu börjar det bli sån fart och energi i Lippa så man kan inte bara sitta och göra ingenting när hon ska hoppa och allt vad hon gör.
Jag är 19 år, alltså född 88. :)


Igår åkte jag, mamma, Camilla och Lippa till Ösmo och hämtade lite grejer och så skulle Patrik få umgås lite med Lippa en stund. Hämtade alla kläderna till Lippa, även de som var i storlek 80 och 92. Eftersom Patrik ska flytta om en månad typ så tyckte jag att jag lika gärna kunde ta med det till Tumba. Det är väl bättre att ha de där Lippa är.
Det verkade som att Patrik blev glad över att få vara med henne en stund "själv". Han satt i sovrummet och vi i vardagsrummet.

Idag tog Tumba gymnasium studenten, alltså så tog min klass studenten idag. Så jag och min syster tog med oss Lippa ner till gymnasiet och kollade på utspringet. Och så ville jag gratta Elin och Suff. Köpte ett varsit hjärta som det stod grattis på till dom. Jag säger bara en sak om studenten i år, det märktes på en del att det varit champangefrukost. ;D
Efter att vi varit hemma en stund och Lippa fått mat och sådär så gick pappa och jag ner till Ica för att handla lite till middagen. Camilla orkade inte gå med oss ner så då tyckte jag att Lippa kunde stanna hemma med henne och busa istället för att jag skulle packa ner henne i vagnen igen. Tydligen så spydde hon ganska mycket både på sig själv och Camilla, för när jag kom hem hade hon bara blöja och en blöt body låg bredvid.
Vi hade egentligen kommit överrens med mamma att vi skulle göra falukorv i ugn idag när mamma var borta, men Camilla tycker inte att det är speciellt gott och pappa var nog inte sugen på det så vi bestämde att vi skulle göra egna panpizzor. Så jag ska ha ost, skinka och kantareller på min, får se om det blir något mer kanske.

Pappa och jag har testat att spela på keno idag, så får se om vi vinner något. Troligen inte, men man kan ju alltid hoppas på att man vinner tillbaka pengarna.
Som pappa sa på hemvägen "Det skulle ju räcka med 400.000, då skulle jag köpa en sån där BMW som vi hade förut." Han är ju knäpp, men jag tycker om honom ändå. :)

Nää, nu vet jag inte vad jag ska skriva mer, kommer kanske mer ikväll annars så skrivs det mer i morgon. Ska bara avsluta med att säga GRATTIS till Elin och Suff som faktiskt tog studenten idag. Är så stolt över er!

Här kommer en bild på Lippa som ligger på mage på babygymmet. Visst är hon duktig på att hålla upp huvudet?! Och lika söt som vanligt. Hon är faktiskt sötare än bebisarna i bebisreklamer som man tycker är så gulliga. Filippa knäcker ;D

image41

Onsdag, badet

Idag fick Lippa bada, hon luktade så himla mycket spya så det var verkligen dags. Först kissade hon på handduken jag tog fram som vi skulle torka henne med så det var bara att ta fram en ny. I badet försökte hon vända sig från rygg till mage. Och nästan direkt efter badet så bajsade hon ner hela sig. Då är det tacksamt att man precis badat henne.

Nu till alla kommentarer som jag fick till mitt förra inlägg. Självklart finns det inget som heter perfekt, men ville se hur eran "drömmamma" ser ut.

Onsdag, perfekt mamma?

Hur är man om man är den perfekta mamman?
Kommenterna gärna, och berätta hur den perfekta mamman ser ur för dig.


Onsdag, irriterande

Igår hade Elin och jag en underbar dag. Gick hemifrån vid kvart i elva ungefär för att gå förbi ica och köpa dricka. Sen tog jag bussen ner till centrum, och då somnade entligen Lippa i vagnen. Man såg hur trött hon var men hon vägrade att somna. På bussen ringde pappa så vi pratade en hel del. Det är ganska roligt för han ringer mig nästan varje dag när han jobbar bara för att prata lite grann.
Men när jag kom ner till centrum fick jag lägga ifrån mig telefonen för att komma av. Det var lite halv bökigt, och det som var irriterande var att när jag precis tagit mig av bussen och tagit upp telefonen igen så såg jag att den bussen jag gick av skulle bli den bussen jag skulle på. Snacka om irriterande.
Nästan precis när jag kom hem till Elin så vaknade Lippa och så var det full fart en stund. När hon åt vid ett så somnade hon till i en halvtimme eller så. Men vaknade ungefär lagom tills vi skulle gå till bussen och jag skulle åka hem. Hela vägen ner till centrum och en halvtimme i centrum var hon vaken. Hon somnade inte förrän jag gick på bussen hem, sov på bussen och tills jag klev innanför dörren. Vilket var högs en kvart. Sen sov hon inte mycket mer på kvällen heller. Hon somnade till vid middagen typ, så tror det knappt blev en och en halv timmes sömn för henne under går dagen.
I centrum köpte jag en ny amningsbh också, det är så svårt när man bara har en. Men nu har jag i alla fall två. :)

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Bara vara hemma och ta det lugnt misstänker jag. Skulle kanske åka till Ösmo och hämta några grejer och lämnat av Lippa i sorunda hos Patrik. Men vet inte om jag har någon lust längre. Eftersom det alltid ska bli tjafs hela tiden. Är så trött på det nu. Snart skiter jag i allting!!
Ska nog försöka bada henne idag på dagen också. Det blev aldrig av igår kväll. Så ska ta det på dagen idag innan vi åker till Ösmo, om vi nu gör det!
Men nu ska jag ta hand om en nakenfis som ligger och babblar för glattalivet. Hon börjar nog tröttna på att ligga där själv och vill nog ha mat nu också.
Skriver nog mer ikväll sen, eller senare idag om jag får henne att somna en stund.

Men här kommer en bild på sötisen från i söndags när det var så varmt och skönt ute.

image40


Vart har alla mina läsare tagit vägen? Och ni som brukar kommentera så fint? Saknar er ;p

Tisdag, hos Elin, inget internet hemma

Ska börja med att säga att vi inte har något internet hemma för tillfället. Vi får tillbaka det på fredag trodde dom. Så tills dess så blir det nog inte speciellt mycket bloggande. Men just nu sitter hemma hos Elin så passa på att skriva lite medan hon leker med Lippa.

Igår gjorde vi inte speciellt mycket. Gick ner till Ica och mötte Camilla där när hon sluatade skolan och handlade lite grejer till mamma och skickade tillbaka några böcker åt henne. Passade även på att handla nya blöjor när vi var där, Libero. Ska se om dom läcker lika mycket när hon bajsar. För i söndags bajsade hon så mycket så det ran ut vid låret och blev en stor pöl på golvet. Det var inte överdrivet trevligt.
Sen igår kväll så åkte vi till maxi och handlade lite mat. Där hittade jag ett nagelsett för bebisar. Och så hittade jag världens sötaste kläder, men dom fanns bara i 50/56 och det är på tok förlitet. Idag har hon på sig kläder som är 68.
Igår hände det inte så mycket mer än så.

Och idag som jag redan nämnt är jag med Elin. Vi har precis ätit en varsin panpizza och nu sitter vi i hennes rum och kollar på Ellen. Inte världens bästa program men jag sitter ju här så det spelar ju ingen roll.
Jag vet inte riktigt hur länge jag kommer stanna här, men det blir nog inte överdrivet länge för Elin ska solduscha senare. Så får se hur länge man stannar. Sen ska jag inte göra speciellt mycket. Måste bada Lippa, hon luktar spya. Så får se vad hon hittar på för busigheter ikväll i badet då. Raporterar om dom så får jag har tillgång till internet.

Tyvärr kan jag inte lägga upp några bilder för sitter ju inte vid min eller mammas data. Jag som hade tagit massa fina bilder på henne när hon ligger på babygymmet på mage. Och så har jag bilder på henne med sin keps. :)

Fortfarande söndag, då & nu

image38
image39


Eftersom jag pratade om att hon blivit så stor nu så tänkte jag visa det med bilder. Tyvärr har jag ingen bild på hela henne när hon är så stor som hon är idag.
Men första bilden är tagen på BB den 20 februari 2007 13.55 och den andra bilden är tagen den 25 maj 2007 10.54. Lite skillnad är det ju, eller hur?
Kommentera gärna vad ni tycker!

Söndag, morsdag

Igår kom Patrik hit för att träffa Lippa en stund, så han fick ta vagnen och gå ut en stund. Men han var inte borta så jätte länge. Medan dom var borta passade mamma och jag på att fixa i vårat rum, ränsade bort allt skit och sånt som inte skulle vara där och sådär. Det blev riktigt fint och bra faktiskt, är hel nöjd! Men hann inte riktigt klart med allt innan Patrik och Lippa kom tillbaka.
Sen åkte mamma och Camilla iväg och köpte en tvbänk medan jag fixade med våra kläder där nere och Lippa sov fortfarande i vagnen efter Patriks promenad. När hon vaknade gick jag upp och matade henne framför Kyle XY, reprisen självklart.
Sen ville Patrik och hans mamma komma hit igen för Patrik ville träffa Lippa ännu mera. Så mamma fixade lite fika och så satt vi och pratade och sådär en stund innan dom skulle åka hem och äta middag. Och mamma och jag ställde oss och fixade våran middag. Panerad rödspetta med kokt potatis och hemmagjord sås, mumsigt var det!
På kvällen satt pappa och jag och pratade massa, det var riktigt skönt och trevligt. Han tror på mig, han tror att jag kan tjäna massa pengar och bli rik inom det här, och det glädjer mig att han tror på det. Jag vet att han skulle hjälpa mig vad det än gäller och det är såååå himla skönt att veta.

Imorse väckte Camilla och jag mamma med frukost på sängen. Vi fixade te och två smörgåsar med ost och gurka. Och så gick jag ut och plockade några av våra tusentals guldvivor som växer på tomten och satte dom i ett glas och så tände vi ett värmeljus och satte på brickan. Och så fick hon ju självklart ett paket också, några lotter. Två triss, två tian och en skrap bingo, och hon vann faktiskt trettio kronor på skrap bingo.
Själv fick jag min morsdagpresent redan igår när Patrik var här första gången. Han hade köpt en skål med karameller till mig från Lippa. Och så fick Filippa två gosedjur av honom också.

Vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag. Först var det snack om att vi skulle åka till farmor och fika, men nu orkar inte pappa det så nu vet jag inte vad som händer. Lippa ligger just nu och sover i vagnen ute i skuggan, hon var så himla trött och gnällig så hon vägrade till och med att äta. Så testade lägga ner henne i vagnen och gick runt lite på tomten och rätt som det var så somnade hon. Så nu ligger hon där ute med ett lakan över vagnen så hon inte ska få massa djur på sig.

Jag tror inte att jag har nämt det här i bloggen än, och har jag det så gör jag det igen. I torsdags så skrattade Lippa för första gången. Förut så log hon bara och "skratta" utan ljud. Men nu skrattar hon med ljud, det låter ungefär "höhö", det är sååååå gulligt.
Och i fredags vände hon sig från rygg till mage på babygymmet. Och inte nog med det, bara på någon vecka har hon börjat greppa otroligt bra, hon tar tag i saker hur lätt som helst nu. Passar man sig inte så snor hon det mesta. Här om dagen så tog hon tag i Camillas näsa och en annan gång i hennes läpp.

Och när vi ändå pratar om Lippa så kan jag ju nämna att hon inte verkar reagerat överdrivet på vaccinet. Visst har hon varit något gnälligare, men inte överdrivet. Och det verkar vara det enda, och det är skönt.

Här kommer en bild på Lippa när hon ligger på "skötbordet" och leker med kossan från babygymmet med sin moster Camilla. Man ser inte överdrivet bra att hon håller den helt själv, men man ser ena handen i alla fall. Bilden är tagen igår. Visst börjar hon bli stor?

image37

Fredag, vaccinering

Så nu har jag lite mer tid att skriva, förhoppningsvis.
Igår skrattade Lippa för första gången, då menar jag på riktigt. Camilla kittlade henne under hakan och i nacken och helt plötsligt kom ett urgulligt skratt. Både Camilla och jag började skratta och tyckte det var jätte kul. Efter ett tag kom vi på att vi kanske skulle filma det, men då ville hon ju inte skratta lika mycket. Men vi fick med ett litet skatt i alla fall.
Idag har Lippa blivit vccinerad mot Difteri (äkta krupp eller strypsjuka) som är en svår halsinfektion, Stelkramp som orsakas av en bakterie som finns i jord och kan infektera sår, Kikhosta som är en mycket smittsam långdragen luftvägsinfektion. Hostattackerna kan medföra livsfara för spädbarn, Polio (barnförlamning) som är en virussjukdom som medför allt från förlamningar till lindrig eller ej märkbar infektion och Hemofilus som är en bakterie som kan orsaka snabbt förlöpande infektioner i form av hjärnhinneinflamation och blodförgiftning, särskilt hos små barn.

Hon vägdes och mättes också hon nu väger hon 6660g och är 63cm lång. En riktigt stor tjej nu. Och för övrigt så kom paketet från H&M igår med 3 bodysar, ett par byxor och ett par hängselbyxor. Dom var såååååå fina :)

Kolla vad liten och söt hon är?! Det vr typ för någon månad sen.

image2

Fredag, spruta

Svar på Jennys kommentar:
Elin är en kompis till mig. Vi gick i sammaklass i ettan, alltså p gymnasiet. Vi umgicks inte överdrivet mycket med varandra men vi pratade en del i alla fall. Sen har vi typ hållt lite kontakt sedan dess. Men nu när jag flyttade hem igen så hörde hon av sig till mig. Och nu skulle jag kunna tänka mig att umgås mycket med henne.

Igår blev det inget med att sova i Ösmo, hade ingen lust att sova själv så mamma och Camilla kom och hämnade mig vid halv tio. Så det blev att gå upp tidigt i morse och åka till bvc i nynäs här ifrån.
På bvc var det först babymassage vid tio och vid elva fick Lippa spruta. Hon var faktskt ganska duktig, hon sa inte ett pip när hon stack men blev ledsen när hon sprutade in vaccinet.
Sen gick Camilla och jag till apoteket och köpte alvedon för såna små, eftersom dom kan få feber. Men just nu är hon bara som en geleklumt och ganska trött.
Skriver mer sen.

Torsdag, tand på väg

Nu tror jag bestämt på att Lippa håller på att få sin första tand. Hon är gnälligare än vanligt och biter på allt hon kommer åt. Dreglar som en vattenkran och är lite varmare än vanligt. Och hennes bajs är mycket lösare än vanligt, spelar ingen roll hur man har henne det rinner ut längst med ryggen ändå. Hel skumt, ska testa liberos blöjor nästa gång det är dags att köpa blöjor. Och se om dom håller bajset i böjan.

Letade efter syntomer när bebisar håller på och få sin första tand och det stod:
- Ökad salivmängd
- Kliar/öm i gomen
- Lätt förhöjd temperatur
- Diarré

Så enligt mig så måste det vara tanden som spökar.

Torsdag, nu äter hon

Lippa sov bra i natt i alla fall, trots att hon åt som hon gjorde igår. Hon vaknade till vid elva när jag försökte förflytta henne frn soffan till sängen och då fick hon lite mat och somnde om. Sen vaknade inte hon förrän vid sju, och sen vid tio. Så det blev inte klas med sovandet i alla fall.

Just nu ligger hon på babygymmet och låter för glatta livet. Det är mest glada rop men ibland blir det lite ledsna. Vi ska åka till Ösmo sen runt typ två tre och sova där. Eftersom det är BVC imorgon med spruta och allt redan klockan tio på morgonen så känns det bättre att sova i Ösmo så det inte blir så tidigt man måste gå hemifrån. Så ska väl åka efter hennes nästa mål.

Mamma köpte allergitabletter och ögondroppar till mig igår. Så har börjat med ögondropparna nu, men måste fråga en läkare om jag får äta tabletterna för det stod det i bipackssedeln. Så det är väl lika bra att göra det då.
Men nu är hon arg så fårväl plocka upp henne och se om hon vill ha mer mat.

Onsdag, fortfarande och åt helvete

Idag på dagen träffades Elin och jag en stund igen. Vi gick ner till Ica och köpte en varsin glass med min syster. Sen gick vi hem till oss så fick Elin se hur jag bor och så fick hon femtio kronor också. Smart som jag är så glömde jag plånboken hemma så hade inga pengar när jag skulle betala. Sen gick vi ut en sväng till och pratade och hade det mys. Sen gick vi till ica igen för Elin skulle köpa bröd med sig till hennes pojkväns syster.
Det var trevligt att gå ut en stund med dig idag med. Det får gärna hända fler gånger.

Idag har för övrigt inte varit överdrivet bra. Det har varit massa tjafs och det mesta åt helvete. Hade hoppats på att Lippa inte skulle bli påverkad över att jag var så ledsen och arg men tyvärr så blev hon det. Hon totalvägrade att äta under typ åtta timmar och bara skrek och skrek typ. Nu för en lite stund sen så fick jag henne äntligen till att äta lite grann från ena bröstet. Så förhoppningsvis så vaknar hon om en timme eller sådär och vill ha mer mat och sova för natten sen. Men det får bli som det blir, när det är som det är.

Och tyvärr har jag fortfrande inte lyckats fixa någon bild, men det får komma imorgon istället. Har en bild på Lippa när hon somnade sittandes.


Onsdag, rolig lista

Fyra saker om mig:

1) Fyra jobb jag haft:
* Ica maxi
* Resturang mixs
* Café old town
* Akademibokhandeln
2) Fyra filmer jag kan se om och om igen:
* The OC boxarna
* Just like heaven
* Tictanic
* A cindrella story
3) Fyra stället jag bott på:
* Gubbängen
* Alby
* Tumba
* Ösmo
4) Fyra TV-program jag älskar att titta på:
* The OC
* Ugly Betty
* Top model
* Scrubs
5) Fyra platser jag semestrat på:
* Spanien
* Grekland
* Turkiet
* Italien
6) Fyra webbsidor jag besöker dagligen (nästan):
* Blogg.se
* Playahead.se
* Familjeliv.se
* Tv.nu
7) Fyra favorit-maträtter:
* Tacos
* Lax
* Lasagne
* Fisk överhuvudtaget

Onsdag, arg

Sluta vara på mig hela tiden. Jag har inte gjort er någonting. Så lägg bara av!

Onsdag, jobbig allergi

Inatt sov äntligen Lippa bra igen. Men det var lite sårare att få henne att somna istället. Men jag gick runt med henne i två sekunder så somnade hon, annars brukar man bara behöva mata henne så somnar hon direkt. Men inte igår inte. Sen vaknade hon inte förrän vid halv åtta, eller tjugo i åtta om man ska vara noga. Sen somnde hon om och vaknade vid halv tio, men vi gick inte upp förrän vid tio. Då fick hon en ny blöja och rena kläder, och nu ligger hon på babygymmet och sprattlar. Hon ska strax få lite mat.

Jag vet fortfarande inte riktigt vad vi ska göra idag. Har ingen lust att åka enda till nynäs bara för att vara på mammagruppen i två timmar. Nää, det lockar inte när det är tillräckligt jbbigt med allergin som det är.
Tror nästan det är "värre" idag än vad det var igår. Speciellt ögonen...

Jag vet inte vad man ska hitta på idag istället då, är ensam hemma idag. Pappa började jobba i natt. Annars har jag ju lekt med honom, men nu får jag leka själv med Lippa. Men det klagar jag inte över.
Men nu vill hon ha mat.

Lägger in bild senare!

Tisdag, en bra dag

Idag har Lippa och jag varit med Elin. Vi möttes vid Kassmyraskolan och sen gick vi till Tumba centrum där vi köpte lite godis och en cola. Sen tog vi 718 upp till henne och kollade på tv och pratade medan vi smaskade på godiset. Elin passade på att ta lite kort på Lippa medan hon sov så fint på henne säng.
När hon äntligen vaknade så charmade hon Elin lite grann. Låg och skrattade och hade sig. Så gulligt så. Sen fick hon mat och en ny blöja innan vi gick ner till Macdonald´s och åt middag. Där satt redan Elins förälrar och åt, så hennes mamma passade Lippa medan vi åt. Jag åt en QP cheese. :)
Tack Elin för en underbar dag då man slapp sitta hemma och stirra. Det får vi gärna göra om!

image36


Jag har lite beslutsångest för imorgon. Vet inte om jag ska åka till nynäs och gå på mammagruppen eller inte. Det blir ju en bra bit att åkahär ifrån. Kommer behöva åka här ifrån vid halv tolv eller något sånt för bussen går tolv från våsta. Och sen kommer jag inte vara i vårsta förrän vid fem på kvällen. Det känns lite små jobbigt. Men samtidigt skulle det vara kul att ha något att göra. Men men får se vad jag väljer imorgon.

Tisdag, allergiskit

Igår kväll åkte mamma och jag och hämtade mitt täcke, min kudde och lite kläder till mig och Lippa. Vi tog även med oss babygymmet och några av doppresenterna.
Igår var en ganska jobbig dag, allting kändes som det gick åt helvete och jag visste inte vart jag skulle ta vägen av ilska. Jag fattar inte varför det skulle behöva bli såhär. Nu känns det som att allt är värre än det var innan.

Och inte nog med det så känner jag av pollen så jäkligt nu. Ögonen kliar dygnet runt och nyser lite hela tiden. Min hals är helt irriterad, utan på alltså, vilket den blir varje år när allergin sätter igång. Måste nog ta mig till apoteket idag eller imorgon och köpa allergitabletter och ögondroppar. Hade hoppats på att slippa det i år för det började så bra, men men!

Idag vet jag inte riktigt vad som händer, ska kanske träffa Elin sen. Men det beror lite på vädret, just nu lockar det inte att gå ut när det är molningt och lite mörkt. Så vi skulle avakta till eftermiddagen och kolla om det blev bättre väder då. Annars skulle vi nog ta det imorgon.
Annars får väl Lippa och jag bara ta det lugnt idag, vilket skulle vara ganska skönt det också.

Här kommer underbara Lippa i sin dregellapp. Lika söt som vanligt!

image35

Ä l s k a r  d i g  L i p p a ,  d u  ä r  m i t t  a l l t !

Måndag,prat om dopet

Jag skrev ju lite om dopet igår. Men det blev ganska hastigt eftersom Camilla väntade på mig. Så ska försöka skriva lite bättre idag. Jag tror att det blev lite för mycket för Lippa igår.
Lippa sov precis innan dopet och vi fick tyvärr väcka henne när vi skulle sätta på dopklänningen och gå in. Hon sa inte ett pip under hela dopet. Hon försökte sno lite psalmblad ur psalmboken, satt och slog på boken och gäspade när prästen pratade. Hon så lipade hon åt prästen när han tog vatten på hennes huvud, när han skulle visa upp henne för gästerna så spydde hon på honom. Man får faktiskt busa lite.
Direkt efter dopet gick vi över till församlingshemmet och fikade och öppnade presenter. Lippa var fortfarande vaken och hoppade runt i olika famnar hela tiden typ. Så jag passade på att öppna presenterna medan folk fikade och Lippa var nöjd. Fick hjälp att öppna paketen av Fanny, min yngsta kusin. Hon valde vilket vi skulle öppna och så hjälptes vi åt. Men efter nästan en timme så ville Lippa ha mat och då fick Camilla ta över och öppna paketen. Vi den här tiden hade dom flesta gått och det var nästan bara Mikaela, Patrik (Mikaelas Patrik), Christo och Joy kvar.
Efter vi var färdiga i församlingshemmet så åkte vi hem med alla fina presenter och så åkte vi till Sorunda, för Patriks mamma skulle ha Filippa en stund. Hade jag fått bestämma så hade jag tagit det en annan dag för tyckte det var lagom mycket för Lippa redan. Men det var ingen som lyssnade på mig, så det var bara att ge med sig. Självklart var hon jätte grinig och sov nästan hela tiden. Men efter två timmar så kom mamma och hämtade oss och då åkte vi hem så Lippa fick lugn och ro. Äntligen!

Idag åkte Lippa och jag med pappa till Hallunda och hämtade Camilla i skolan. Sen åkte vi till Södertälje och besiktade om Mazdan. Imorgon skulle det bli körförbud på den annars. Efter det åkte vi till Ica Maxi och handlade hem lite mat för det var nästan tomt. Pappa hade inget icakort så jag drog mitt och fick bonusen. Man är inte dum heller. ;D
Nu ska vi bara vara hemma och ta det lugnt, möjligtvis att Camilla kommer få passa Lippa en stund ikväll när mamma och jag åker till Ösmo och hämtar lite kläder och sånt. Men får se om vi tar det ikväll eller imorgon kväll.

Imorgon ska jag vara en stund med Elin. Är det fint väder så ska vi ut och gå en stund, annars får vi väl se vad vi hittar på. :)
Men blev riktigt glad igår närhon frågade om vi skulle hitta på något.

Här kommer en bild från dopet.
Först är det Gudfar Christoffer (Christo), sen är det Gudmor Camilla med Filippa i famnen, sist men inte minst så kommer jag.

image34


Föresten ni var dåliga på att gratta Lippa på 3 månaders- och dopdagen. Fy fy!

Söndag, dopdagen

Måste börja med att säga att Lippa är en stor tjej nu. Idag blir hon faktiskt tre månader. Och inte nog med det, idag döptes hon också. Filippa Margareta julia, är hon nu döpt till nu.
Dopet var jätte fint, vi hade två tjejer som sjöng och dom sjöng gudomligt. Det var alldeles underbart. Och Lippa sa inte ett pip i kyrkan. Hon försökte ta ett bland från psalmboken, satt och slog på boken plus att hon spydde på prästen. Men det får han ta på sig, det var hans fel. :p

Hon fick sjukt mycket fina saker. Tack för alla presenter. Hon fick b.la.:
3 st sparbössor
Fondkonto
Tavlor
Leksaker
Speldosa
Fotoalbum
Smycken
Barnstol
Boken om mig
Sagobok
Fotoram
Servis
Och mycket mer.

Tyvärr hann jag inte lägga in några bilder från dopet på datan, men ni får dom imorgon istället. Hinner inte skriva så mycket mer nu för har lovat min syrra att spela kort med henne.

Lördag, fortfarande

Svar på Helens kommentar:
Jag flyttar för att Patrik och jag ska rädda vårat förhållande. Mer tänker jag inte skriva för det är av personliga skäl, sånt som alla inte behöver veta. Dom närmaste vet, men dom jag inte känner behöver inte veta allt. Det kanske låter taskigt, men det är inte så jag menar. Det är kul att ni frågar och är intresserade, men just den här frågan är lite känslig. Inte från min sida egentligen, men det är ju fler inblandade i det här.

Svar på Johannas kommentar:
Såklart han får komma, han är ju din familj nu så det är bara roligt om han kommer på dopet. Och det gör absolut ingenting att det är i sista minuten. :)

Jag vet inte om jag ska skriva lite mer, har ju skrivit så pass mycket idag så har ju inte så jätte mycket mer att skriva om. Så hoppar nog över att skriva lite mer.
Skriver imorgon om dopet istället!

Lördag, söta Lippa kramas

Vi vet fortfarande inte hur vi ska göra, antagligen kommer jag få sova själv i Ösmo med Lippa. Vi skulle kunna åka och byta pappas ford mot våran volvo men pappa är lite krasslig och vi vet inte om han kanske är sjukare imorgon och då kommer ju inte han på dopet. Och då spelar det ju ingen roll om vi fixat med bilar eller inte. Så då återstår alternativen att sova själv i Ösmo eller prata med morfar och se om han kan åka förbi här i morgon och hämta resten. Hatar när det krånglar till sig.

Just nu är det bara pappa, jag och Lippa hemma. Mamma och Camilla har åkt till Kista för att köpa en doppresent till Filippa från Coffa.  Han är verkligen ute i sista sekund han.

Det ska bli ganska kul att flytta hem en stund men samtigt tråkigt. Det ska bli kul just för att man kommer närmare sina kompisar så man kan träffa dom lite mer. Bla Suff och Josse, som det var ganska länge sedan jag träffa. Tror inte jag träffat Josse sen jag slutade nian. Så det är ett tag sen.
Det ska bli tråkigt just för att man är van att bo ifrån sina föräldrar plus att jag tycker det är jobbigt när det blir bråk mellan t.ex. mamma och Camilla. Eller när mamma är trött och grinig efter en arbetsdag. Men men.. Sen så kommer jag ju självklart att sakna Patrik.

Här kommer världens sötaste bild på Lippa som kramas med Teddy freddy.
Imorgon blir det dopbilder.

image33

Lördag, fortfarande i Tumba

Inatt sov inte Lippa överdrivet bra. Hon vaknade vid halv fyra och vid åtta, tror att det var lite varmt för jag sov också lite dåligt.
Camilla, Lippa och jag åkte ner till Tumba centrum med tolv bussen och handlade lite grann. Hon köpte en doppresent till till Lippa och jag kpte lite kläder till Filippa och hårgele till Patrik. Det var rea på babykläder på H&M så passade på att köpa lite kläder till henne i storlek 68. Jätte söta kläder. Ett bar byxor med skärp, en body, en väst, en pyjamas och en dregellapp. Så nu kommrer hon bi jätte fin :)

Kanske sover här i Tumba igen för Patrik visste inte riktigt om han skulle sova hemma. Men problemet är bara att jag måste ganska tidigt till Ösmo imorgon eftersom alla grejerna är där. Men det blir problem med bilarna eftersom Coffa och Casse ska med också. Och pappas bil har bara två säten så får se hur vi löser det hela.

Igår var det en vecka sen som hon sutade med minifomdopparna och det funkar hur bra som helst. Hon är nästan mindre grinig och mycket mycket lugnare nu än vad hon var med dropparna.

Men nu ska jag mata Lippa. Skriver kanske mer ikväll, när jag vet hur det blir med viss grejer.
Här har ni en bild på när pappa håller i Lippa, det var ganska länge sen så hon ser ganska liten ut. Men visst är dom söta?! :)

image32

Fredag och en ny frisyr

Svar på Saras kommentar:
Camilla är 17 år, fyller 18 år i sommar. Eller 89a om man hellre vill säga det så. Så hon är min lillesyster.

Tänkte skriva lite hur det har gått under dagen. Camilla var ju barnvakt i ungefär en och en halv timme mitt på dagen när jag var hos frissan. Det gick jätte bra, hon sov nästan hela tiden så Camilla passade på att städa lite åt oss. Hon är städberoende om ni frågar mig. ;p
Jag blev jätte nöjd med min nya frisyr och kommer nog att fortsätta hos den här frisören. Hon har varit bäst hittills.
Här har ni resultatet:



Ser ju inte överdrivet rolig ut på bilden men det spelar ingen roll. Nu var det frisyren ni skulle kolla på.

Patrik skulle inte sova hemma inatt så jag följde med hen till Tumba och sover där i natt. På hem vägen så åkte vi förbi ica Maxi i Botkyrka och där hittade jag mina strumpbyxor till Lippa som jag letat efter. Och så hittade jag ett diadem till mig. Ett rött och fint som jag ska ha på dopet. Det kommer nog bli fint tror jag. Ska kanske låna ett guldhalsband av Camilla också, får se. Måste ju tänka på Lippa så hon inte trasslar in sig i det.

Måste bara skriva upp Patriks dikt som han skrivit åt mig. Han skrev den tidigare idag.
Man brukar säga att det finaste man har sätter man på sitt bord,
med det vill jag säga att du är vackrast på denna jord.
Jag älskar dig så mycket att jag nästan gråter,
jag vet att jag är dum ibland men jag hoppas du förlåtet.
Du är mitt allt utan dig känns allt så kallt.
Om du bara visste hur mycket jag älskar dig,
du skulle bara veta hur mycket du betyder för mig.
När du tittar på mig och ler det är då jag världens finaste leende ser.
Din nya frisyr vart jättebra,
jag vill kussa dina läppar dom smakar chokla´.
Älskar ditt sätt att ligga stå och gå,
och andra behöver stå på tå för att nå upp till din nivå.
Jag älskar dig och bara dig,
för du är världens finaste tjej!


Visst skriver han gulligt! :)

Ska avsluta med en gullig Filippa som suger på fingret.
image31

Fredag, klippning och barnvakt

Igår hade Camilla, Flippa och jag en riktig myskväll. Vi kollade på tv och åt godis. Sen gick vi över till att dricka te och spela kort. Lippa satt i mitt knä och spelade med mig, problemet var bara att hon var riktigt intresserad av mina kort och försökte ta dom ifrån mig.
Men innan vi satte oss i soffan så badade vi Lippa, för första gången på över en månad så började hon gnälla när jag skulle stoppa ner henne i badet. Men efter en halv minut eller något sånt så verkade hon mycket gladare. Och efter ett tag kom även plaskandet. Hon är en riktigt söt liten prick.

Imorse så vaknade Lippa vid halv tio ungefär, men det var för att Camilla och jag var vakna och pratade med varann, annars hade hon nog sovit ett tag till. Sen kom Patrik hem med lite frukost till oss. Han hade köpt färskt bröd och en varsin yoghurt.

Snart ska jag gå och göra mit i ordning för att gå och klippa mig. Hoppas det blir bra nu så man inte behöver skämmas över frisyren. Nu när det är dop på söndag och allt. Camilla ska ju passa Lippa undet tiden men det har blivit lite knasigt med hennes mat tider. Hon ska typ äta när jag ska vara hos frissan. Så har pumpat ut lite mat, men kunde inte få ut ett helt mål så får se om jag ska pumpa ut lite mer innan jag går eller om hon får klara sig på det där och äta mer när jag kommer hem sen. Får se hur det blir.

Här har ni en bild på Lippa på väg hem till Ösmo igen igår kväll. Typ tre minuter efter den här bilden är tagen så sov hon som en gris. :)

image29

"Biografi" liknande

Jag funderar på att följa trenden med att skriva lite om sig själv som alla verkar göra. Men vid det här laget så vet väl dom flesta det mesta om mig. Men ni som inte vet så mycket, här har ni chansen att få reda på lite mer för här kommer en "biografi" av mig. I stora drag, för orkar inte skriva i massa detaljer.

Mitt namn är Therese Margareta Gustafsson. Jag är inte överdrivet stolt över det namnet, men det funkar väl. Som liten tyckte jag inte om något av namnen men nu på äldre dar tycker jag att Therese är ett jätte vackert namn och vill inte heta något annat. Men Margareta däremot skulle jag gärna hoppa över. Men jag står ut med det eftersom det är ett släktnamn som både min mamma och mormor bär.
Jag är 19 vintrar gammal, eller ung om ni hellre vill det.  Som dom flesta redan vet så är jag mamma ledig med världens underbarste unge. Men innan jag blev mamma ledig så pluggade jag på Tumba Gymnasiums medieprogram med inriktingen Grafisk kommunikation. Vilket jag tycker har varit underbart roligt. Men just nu har jag studieuppbehåll pga att jag fick Filippa, min dotter, mitt i terminen. Men ska fortsätta där jag slutade i januari 2008. Det enda jobbiga är att det blir en helt ny klass där jag inte känner en jävlel, men pratkvarnen som jag är så borde det inte bli några problem.
Utöver mamma ledigheten så håller jag på att starta ett eget företag. Som jag nämnt tidigare i bloggen. Orkar inte skriva så mycket mer om det just nu, så är ni nyfikna så gå tillbaka några dagar eller någon vecka i bloggen.
Jag får ju inte glömma att nämna Patrik heller, min fantastiska pojkvän och Filippas underbara pappa. Vi blev tillsammans den 23 februari 2005 och 23 juni 2006 förlovade vi oss. Och som dom flesta vet så fick vi vårat första barn den 20 februari 2007, tre dagar före våran två årsdag.
Men jag kan ju inte heller låta bli att nämna min älskade mamma Lena heller. Jag är hur glad som helst att just hon är min mamma och uppskattar all hjälp jag kan få av henne. Hon är så himla lätt att prata med och förstår oftast alltid vad man menar. Hon är en fantastisk lyssnare och helt underbar. Hon är min förebild. :)
Och när vi ändå är inne på familjen så har vi ju min pappa Kjell också. Kommer ihåg så väl när jag var gravid, inte jätte långt gången men en bit i alla fall, och pappa säger att jag är knäpp för att han ska bli morfar redan. Han kände sig plötsligt så himla gammal. Men nu älskar han Filippa mer än något annat. Han kröp till och med ner i min säng bredvid henne och bara låg och kollade på henne. Helt såld! Och även han älskar jag mer än mycket annat, skulle inte kunnat få en bättre pappa, hur mycket jag än letar. När man väl pratar med honom om problem så får man alltid bra och raka svar.
Och sist men också minst är min lillesyster Camilla. Det är något speciellt med syskonkärlek, det går liksom inte att beskriva. Kan bara säga att hon är sjukt underbar!
Filippa behöver jag nog inte skriva så mycket om eftersom min blogg nästan bara handlar om just Filippa Margareta Julia Gustafsson.

Jag har inte haft en överdrivet lätt uppväxt, det har varit mycket strul med kompisar och sådär. Hade en såkallad kompis som gjorde allt för att förstöra mitt liv kan man nog uttrycka sig ganska milt. När jag skaffade mig en pojkvän så var hon ganska snabb med att säga att han varit otrogen med henne. Var jag med någon annan kompis så snackades det massa skit hit och dit. Tror även det var hon som startade mitt horrykte jag fick under nian. Hon var den första som fick veta att jag fått min mens och vips så visste hela klassen det under en lektion. Nu undrar säkert alla varför fortsatte hon vara kompis med henne om hon var så jäkla taskig. Jo jag ska förklara att jag var ganska svag när jag var ungre. Nu menar jag inte muskelmassa eller så, utan psykiskt. Jag klarade inte av att säga emot förrän jag fått nog och blev starkare och starkare av allt hon gjorde. Skaffade mig nya kompisar och skret i henne totalt. Sa inte ens hejdå till henne sista dagen i nian, och sen dess har jag aldrig sett henne vilket jag är glad över. Nu är jag starkare än någonsin och ingen kan trycka ner mig längre. Så egentligen kan jag bara tacka denna satmara för hjälpen, men det täker jag inte göra.
Det här var inte dom enda problemen i min uppväxt, men dom tar vi någon annan gång när vi inte har en gråtande Filippa som vill ha mat.

image28

Jag för något år sedan.

Torsdag, i Tumba

Igår badade aldrig Lippa, hon sov typ hela kvällen så det var lite svårt att bada henne då. Så ikväll ska hon bara har jag bestämt. Blir det inte av dig vet jag inte vad jag tar mig till. Men hon sov bra i natt även fast hon sov hela dagen igår. Hon vaknade vid kvart över tio, det var riktigt skönt med sovmorgon! :)

Idag är vi och hälsar på min mamma och syster i Tumba. Vi åkte förbi utförsäljnings companiet i Tumba köpcentrum och kollade om dom hade några vita strumpbyxor som hon ska ha under dopklänningen på dopet. Men dom hade inga, bara billiga bodysar. Tre stycken för femtio kronor, så dit ska jag åka efter den 27:de.
Just nu leker Camilla med Lippa, mamma gör ett dopkort åt farmor och jag sitter här och skriver och pratar med Suff och Mikaela på msn.

Lippa ska äta vid fem igen och efter det så ska vi åka hem till Ösmo. Camilla ska sova över hos oss så vi har köpt lite godis som vi ska ha till i kväll. och så blir det väl massa tvtittande eller något sånt. Imorgon ska jag ju klippa mig vid halv ett och Patrik ska träffa Göran vid ett så det blir kanske en halv timme då ingen av oss kan ha henne, så då ska Camilla passa henne. Och efter det så måste Camilla och jag typ åka till Haninge eller något sånt. Måste ha tag på ett par strumpbyxor innan söndag. Eller det kanske räcker med att åka till nynäs och kolla på lindex får se hur det känns imorgon.

Eftersom jag inte sitter vid min egen dator nu så vet jag inte om jag kan lägga upp någon bild på underbara Lippa. Ska se om jag kan ta en från internet, har ju laddat upp en del på familjeliv och playahead. Annars får ni klara er utan en bild idag.
Haha nu hade ni tur, hittade en bild på Lippa och hennes pappa. Bilden är inte nytagen, den är tagen tre dagar innan hennes två månaders dag. Men visst är dom söta mina små godisbitar?!

image27

Onsdag och en arg Therese

Usch vad seg man varit idag då. La mig i sängen med Lippa efter hon ätit vid tre. Vi låg och mös och hon sov och jag vilade lite. Det var riktigt underbart och mysigt!

Jag känner bara hur det kliar i fingrarna efter att få skriva av mig lite över en sak som jag stör mig så grovt på. Jag ska inte nämna något namn, då har jag ingenting sakt.
Men jag börjar tröttna på att du försöker "bestämma" över mig och säger vad som är rätt och fel när det gäller Filippa. Det är väl jag som är hennes mamma och som känner henne bäst?!
T.ex. att jag aldrig får trösta henne själv om hon är ledsen innan hon somnar. Just nu är hon inne i en sån period då hon låter innan hon somnar om hon är riktigt trött. Nää, då kommer du med en irriterad ton på rösten och säger "ge hit henne då" och så snäll som jag är så säger jag inget tillbaka utan lämnar bara över henne. När hon somnat i din famn kommer du med kommentaren "tänk att ... ska behöva göra allt! ... är bäst!" Och t.ex. så hade du lagt ner henne i sin säng och så har du mage att säga "Therese, sluta prata så högt nu du väcker henne!" Då kunde jag inte låta bli att svara "Hon vaknar inte alls av att man pratar" med en irriterad röst och då får jag som svar "Jo det gör hon visst!" Alltså jag vet inte vad jag gör nästa gång jag får en sån där kommentar av dig. Jag vill bara spy!
Det är jag som är Filippa Margareta Julia Gustafssons mamma, och det är även jag som tar hand om henne dygnet runt. Så då tycker jag att det borde vara jag som känner min egen dotter bäst, eller har jag fel?

Japp, Mikaela du är märkt för livet. Du kommer alltid att vara Zebran för mig och Lippa ;D
PS! Zebror är faktrisk ganska fina och söta *blink blink* DS!

Onsdag och massa prat om ingenting

Igår var jag och Lippa själva hela dagen och kvällen, vilket jag egentligen inte hade något emot eftersom jag älskar att gosa med henne. Men på kvällen runt nio så tröttnade jag på att inte ha någon att prata med så Mikaela (även kallad Zebran) kom över en stund. Eller det var meningen att hon bara skulle vara här en stund men det blev ganska många timmar. Hon gick vid ett ungefär. Men vi hade riktigt trevligt faktiskt, i alla fall från min sida. Vi var nog inte tysta en sekund ens, munarna gick i ett. Tack för en trevlig kväll! :)

Idag har det inte hänt speciellt mycket och kommer nog inte göra det heller. Patrik och hans mamma var förbi en stund, dom hade hämtat nyckeln till församlingshemmet men sen åkte dom tillbaka till sorunda. Han skulle hjälpa sin farmor med någonting.
Funderar på att gå ut en stund sen, fast får se om jag orkar. Måste handla bröd så skulle ju kunna passa på att gå en sväng med Lippa då. Fast det gör vi bara om jag känner för det efter hon ätit vid halv tre.

Skriver kanske mer ikväll om vad som hänt under dagen och om Lippa hittar på något bus eller så. Hon ska nog bada ikväll så då lär det ju bli lite bus från hennes håll. Så antingen nämns det senare ikväll eller så kommer det imorgondagens rapport. När vi ändå nämner morgondagen så lutar det mot att jag ska till mamma i Tumba då. Hon har varit sjuk med feber och sådär men mår mycket bättre nu. Så vi ska höra ikväll och se hur hon mår då, men förhoppningsvis så mår hon bra då så jag och Lippa kan åka dit imorgon och busa lite.
Nää, nu ska jag typ gå och laga lite lunch till mig eller något sånt. Fiskbullar blir det nog, för det är det som går fortast, och så är det ju faktiskt ganska gott också. Nää, nu svamlar jag på om ingenting alls så nu är det lika bra att gå.

Men innan jag går så ska ni få en bild på Lippa också.
Ville att hon skulle träna nacken lite, men det ville inte riktigt hon. Det blir inte alltid som man tänkt sig :p

image26

Tisdag, en hemlighet och babymassage

Imorse vaknade sömntutan inte förrän vid tio, så hon tog ut sin lilla sovmorgon idag. Sen vid halv två så var vi på babymassage vilket Lippa verkade tycka var si sådär. Hon skrattade och tyckte det var kul, men jag tror inte det var själva massagen för hon sprattlade runt hela tiden och lyckades till och med vända sig från rygg till mage. Så allt slit i går kväll lönade sig. Men jag tror att det  var omedvetet som hon råkade vända på sig. Så tror det tar ett tag innan hon gör det igen.

Händer i veckan:
Imorgon: Antagligen hämta nyckeln till församlingshemmet
Torsdag: Åka hem till mamma i Tumba om hon är frisk då
Fredag: Klippa mig, hoppas det blir fint. :)
Lördag: Fixa inför dopet
Söndag: Dop

Egentligen hade jag inte tänkt nämna det här i bloggen men nu gör jag det ändå. Från och med efter dopet så kommer jag bo i Tumba hos mina föräldrar. Det har ingenting med att
Patrik och jag skulle slutat älska varandra eller något sånt. Vi är fortfarande tillsammans och jag kommer vara hos honom på helgerna och titta förbi när jag ska till BVC och sånt. Men just nu så funkar det inte att vi bor tillsammans och jag tänker inte skriva hela sanningen om varför. Det kanske jag gör med tiden, men just nu blir det bara det här.

Vill bara tacka för alla supersöta kommentarer om att Lippa är söt och att jag verkar vara en underbar mamma. Det värmer ordentligt att ni verkar tycka det.
Men här kommer en supersöt bild på Lippa. Hon sitter i mitt knä och kollar på tv.
image25

Måndag, roligt och deppigt

Tänkte bara skriva av mig lite. Börjar med det roliga:
Det känns verkligen som att Lippa börjar bli stor nu. Hon är vaken så pass mycket om dagarna och ligger och pratar och sprattlar hela tiden. Nyss låg hon på Patriks mage och "kröp" över honom. Det slutade nästan med att hon låg halvvägs ner i sängen. Och tidigare idag så försökte hon sätta sig upp. Det är inte "lika duktigt" som det låter som, för hon satt redan och lutade sig mot mina ben. En aningens bakåtlutat, men hon försöker kämpa sig framåt. Och när hon sitter som en säck potatis så hittar hon sin vänsterfot och tycker det är jätte kul att inspektera den. Så söt hon är den där lilla grodan.

Till deppigheterna då:
Jag blir så besviken på vissa. Först tackar man ja till att man ska komma på dopet, men sen några dagar innan dopet säger man att det är ändrade planer så dom inte kan komma. Det är ungefär 10 stycken nu som har "lämnat återbud". Tycker det är så tråkigt, men det finns väl inte så mycket att göra åt saken, kan dom inte komma så kan dom inte.

Just nu ligger Lippa och sover på det mest söta sätt som finns. Hon ligger i sin vagn med händerna i och för munen. Hur sött som helst! :)


Måndag, och en söt Lippa

Igår var vi på Amandas namnfest, det var ganska trevligt. Men eftersom man inte känner så många så blir man lite "utanför" när alla pratar med dom som dom redan känner. Kände ju nästan bara Patrik, Sandra och deras mamma. Så det blev ju mest att springa efter Patrik som en liten svans.

Idag händer det inte så mycket. Det är så tråkigt väder ute så man har ju ingen lust att gå ut och gå en sväng. Patrik ska träffa Göran och åka till nynäs. Han ville att jag skulle följa med men vet inte om jag har någon lust med det för då skulle hans mamma passa Lippa. Och jag orkar inte packa in henne i bilen och köra henne till sorunda, och så kommer hon säkert kräva att jag ska pumpa ut mat. Vilket jag vägrar att göra.

Och imorgon så är det babymassage på föräldrargruppen som gäller. Hoppas Lippa gillar det, hon brukar gilla att man smörjer in henne med babyolja efter att hon badat så det borde hon ju tycka om.

Nää, nu ska jag se om hon vill ha mer mat, hon somnade när hon åt förut och nu är hon lite små gnällig.
Här har ni supersöta Lippa hos moster.
image24


Glöm inte bort att kommentera, det är mycket roligare med feedback!
Och vet ni vad, på söndag är lilltösen tre hela månader, det ni :D

Söndag, svar på två frågor

Svar på anonyms (skulle vara roligt om ni ville skriva namn) kommentar:
Istället för att ha ett dop så har man en fest, ger barnet lite presenter och sånt där precis som när man döps. Men man blir ju inte döpt på riktigt eftersom det inte är någon präst eller så med. Vet inte riktigt hur jag ska förklara på ett bra sätt, men jag hoppas att anonym förstår lite bättre nu i alla fall.

Svar till Ks kommentar:

Pappan, eller Patrik som han heter var inte med under själva födseln pga att han har det jobbigt med sjukhus. Han tycker inte om att vara på sjukhus överhuvudtaget så vi kom överrens om att jag får nog större nytta av att ha min mamma hos mig. Och så tycker han dessutom inte om att se mig ha ont, så dom två sakerna ihop skulle nog inte bli så bra.

Jag hade tänkt att skriva ett "riktigt" inlägg också, men har helt och hållet hjärnsläpp och kommer inte på ett skit att skriva om. Äsch, får väl skriva mer imorgon när mitt riktiga inlägg kommer och ännu en smaskig bild på Lippa. Ska snart ge henne lite mer mat innan vi ska sova för natten.

God natt!


Söndag, i Tumba

Igår kom mamma och Camilla och åt middag med oss, kycklinggryta med ris. Pappa följde inte med för han blev försenad så han hann inte ens tillbaka till jobbet innan mötet. Patrik åkte till sin farmor vid halv åtta och han bestäde sig för att sova över där så då frågade jag mamma om jag fik sova hos dom. Och självklart fick jag gör det! Vi kollade en del på eurovision song contest, vi kollade tills Sverige kom sen åkte vi till Tumba. Lippa somnade i bilen och när vi kom hem så vaknade hon inte av verken att bli upplockad ur bilbarnstolen eller av att ta av henne tröjan somm v hade över pyjamasen.  Så jag gick och la mig med henne så såg inte när Sverige förlorade. hur sjutton kunde dom komma på artonde plats? Tyckte "experterna" sa att dom låg på top fem.

Vid ett skulle pappa gå och lägga sig och kollade in hos mig, och jag var ju vaken för det var så äckligt varmt. Så pappa satt och kollade på Lippa en stund och så pratade vi. Vi kom fram till att pappa och jag är äckligt lika varann, inte bara utseende mässigt utan på insidan också. Båda är lite udda och samtidigt envisa som grisar. Har vi bestämt oss för något så ger vi oss inte förrän vi fått testa det eller fått som vi vill. Vi tyckte det var lite läskigt haha

Snart ska jag gå och klä på mig eftersom vi ska till Amanda. Patrik och jag skulle mötas i Vårsta men jag tror nog att jag ska be mamma köra mig till södertälje istället så slipper man knöla rint så mycket.
Men nu ska jag se om jag kan få Lippa att somna.

Här har ni en bild på Lippa kvällen när hon kom hem från BB. Två dagar gammal.


image23


Lördag, och idag är det esc

Igår beslutade vi oss för att testa att sluta med minifomdropparna eftersom Lippa nästan är tre månader nu. Och så har hon blivit så pass lugn. Igår gick det faktisk rikitig bra utan droppar, hon somnade precis som vilken kväll som helst så det var skönt. Och så vaknade hon inte förrän vid åtta första gången. :)
När hon vaknade vid halv ett och skulle ha mat så såg jag att hon hade kissat så pass mycket att hon kissat igenom kläderna, i min säng. Så det var bara att springa och byta kläder på henne direkt och så får jag väl byta sängkläder ikväll också.

Ikväll kommer mamma, syster och kanske pappa hit och äter middag och så ska vi kolla på eurovison song contest tillsammans. Hoppas det går bra för The Ark nu, igår på nyheterna så låg dom bara på femte plats. Fast det är ju inte så illa pinkat det heller. Pappa jobbar idag och efter jobbet skulle dom ha något möte på jobbet till klockan sex så får se om mamma och syster väntar på honom eller om dom kommer själva. Ska ringa och kolla med dom strax så man vet hur mycket kyckling man ska ta fram. Men det ska bli kul att dom kommer i alla fall. Har kommit närmare allihop sen jag flyttade.

Patrik och hans mamma tyckte egentligen att jag skulle vänta med att sluta med minifomdropparna tills efter helgen eftersom mamma och co kommer idag och imorgon ska vi till Amansas namnfest i södertälje. Men ska vi vänta på att vi inte ska ha något planerat så får vi nog fortsätta med dropparna tills hon är tio eller något. För jag har något att göra typ varannan dag eller så.

Söndag (imorgon): Namnfest i Södertälje
Måndag: Ledig dag, vad jag minns ialla fall
Tisdag: Föräldrargrupp med babymassage
Onsdag: Ledig dag
Torsdag: Ledig dag
Fredag: Klippa mig inför dopet
Lördag: Fixa inför dopet
Söndag: Lippas dop

I och för sig så skulle man kunnat vänta till tisdagkväll, men jag tyckte att man lika gärna kunde fortsätta med att skippa dropparna när man redan börjat med det och hade ställt in sig på det. Jag har bestämt mig för att det ska funka utan droppar nu så då ska det göra det också. Vi skulle ge henne två dygn utan droppar och är hon fortfarande jätte gnällig och skrikig då så ska vi börja med dropparna igen. Efersom hon inte är van vid att jobba med magen själv, hon är ju van att minifomen hjälper henne. Men jag tycker inte att det varit någon skillnad förutom för en stund sedan när jag tror att hon bajdade (hon somnade så kunde inte bya blöja, men det luktade prutt i alla fall) då skrek hon lite. Men men..

Nää, nu ska jag duscha lite tror jag. Men ni ska få en bild på Lippa också, har bestämt mig att det ska vara en bild varje dag, men bara en om dagen. Skriver jag flera inlägg på en dag så blir dom bildlösa.
Haha hon älskar min mobil ;D

image22

Fredag, besök på BVC

Svar på Jennys kommentar:
Javisst är vi världens stoltaste och gladaste föräldrar över att ha just Filippa som våran dotter. Hon är det bästa och underbaraste som finns i våra liv.
Jag tycker att det känns jätte bra att vara förälder, det är så himla mysigt och underbart. Visst det är inte alltid så himla mysigt med bajsblöjor men vad gör det när man har en underbart mysig dotter?!

Det är faktiskt mycket lättare än vad jag trodde att det skulle vara. Trodde det skulle vara mycket svårare. Men enligt dom flesta så har vi fått en ovanligt snäll tjej som verkar vara trygg i sig själv och med oss. Så det underlättar ju en hel del.

Imorse en stund innan jag skulle gå till bussen så satt Lippa i mitt knä och bajsade, så mysigt så. Men det som absolut inte var mysigt var att det gick igenom. Man såg en liten prick på byxorna vid låret. Men när jag tog av byxorna så var det inte bara en prick, hela blöjan var helt ner bajsad och hela bodyn till min förskräckelse. Och det konstiga var att det inte var på ryggen utan på magen. Hon var bajsig upp under armarna. Började med att försöka torka rent henne men insåg att det skulle ta evigheter så väkte Patrik och bad honom hålla henne över badkaret så tog jag duschslangen och sjöljde av henne. Så får se om hon ska bada ordentligt ikväll.

Var ju och vägde henne idag och nu väger hon 6210g, ungefär vad jag trodde att hon skulle väga. Och så var hon 62,5cm lång. Marie tyckte att hon var jätte fin, inte för smal och inte för tjock. Perfekta promotioner.
Efter det så var det någon slags föräldrargrupp, vi var fyra stycken där typ. Lippa var äldst och enda tjejen så hon försökte ta plats vill jag lova. Så fort någon annan än jag pratade så skulle Filippa också prata, helst mycket högre än dom andra. Så mycket har hon aldrig pratat förut, så blev lite chockad faktiskt.

Här har ni urgulliga pratkvarnen och mina heta pyjamasbyxor ;D

image21

Torsdag, tredje inlägget idag

Imorgon är det BVC som gäller vid halv två. Egentligen skulle jag dit vid ett men hon ringde hem imorse och sa att jag kunde komma lite senare. Men det dumma är att jag kommer vara i nynäs ett ändå. Suckar tungt! Skulle ju vara roligare om man hade någon med sig så man kunde prata lite där när man får vänta en halv timme. Men får roa mig med Lippa som antagligen kommer sova eller vara hysterisk. haha

Men men ska mata mitt troll nu! Hann inte bli mer än såhär den här gången.
Men måste bara påpeka att det skulle vara roligt om folket kunde börja kommentera igen så man får lite feedback på det man skriver. Inte för att jag egentligen bryr mig, men det är lite roligt ändå.


Fortfarande Torsdag, musiktime

"Smurfa med lillsmurf, smurfa en godnattsmurfsång.
Smurfa med lillsmurf, smurfa med lillsmurf.
Nu ska du sova lillsmurf.
Nu ska jag - berätta - en mysig liten saga ...."

Här går mina gamla smurhitsskivor på högsta varv. Är inne på tredje skivan nu. Så coola är inte ni va? ;D

Det kommer dagar då min himmel inte alls är blå. Ja, det kommer dagar när tiden går så sakta som tid kan gå. När ingenting, nej ingenting blir som man tänkt.
Ja, det kommer dagar då nästan allt är för svårt att förstå. Och man tvingas in på vägar där det kan kännas allt för tungt att gå. Men även den mörkaste av dagar ska jag söka ljus här ändå.
Det kommer dagar då ingenting är lätt att förstå sig på. Men vi ska hjälpas åt att slå alla orosmoln till marken då.
Ur Carolas låt "Det kommer dagar"

Det är precis så som det känns ibland. När det är som jobbigast. Skulle nog inte kunna skriva det mycket bättre själv.


Torsdag, och en arg Therese

Till Mikaela:
Det är såhär att i höstas så praktiserade jag på barn- och ungdomsförvaltningen i Botkyrka. Där träffade jag en som heter Babak som var projektanställd där till i sommar. Han blev väldigt intresserad av det jag gjort och tyckte om mitt sätt att tänka på. Så sista dagen så frågade han om jag var intresserad av lite små jobb för honom ibland. Och nu efter ett tag så vill han att jag ska hjälpa honom med en av hans idéer som han har. Jag ska typ sälja olika etjänster på nätet. Jag sköter själva affärerna och kontakten med kunderna och Babak fixar det som kunden vill ha. Det är lite svårt att förklara vad det egentligen är jag ska göra eftersom jag egentligen inte vet allt än. Det kommer väl med tiden under tiden man startar företaget. Men jag tror att det här kan bli kul i alla fall. :)

I natt har Lippa sovit lite oroligt. Hon har vaknat till ganska mycket, men somnat om igen. Men vid halv fyra ville hon ha mat, men hon åt inte speciellt mycket innan hon somnade igen. Och efter det så sov hon faktiskt mycket bättre. Egentligen skulle jag och Filippa till Haninge med
Patrik, hans mamma och en kompis till henne. Men igår fick vi inte något ordentligt svar på när vi skulle åka, någon gång mellan nio och elva. Jo, man tackar! Lippa äter ju var tredje timme så dom kan ju inte tänkt speciellt mycket på henne när dom säger så. Så dom ringde vid nio och sa att vi skulle vara färdiga om 40 minuter för då skulle vi åka. Men stackars lilla Lippa var ju så trött så hon orkade ju knappt öppna ögonen, hon visste inte om hon skulle skratta eller gråta. Och när hon grät höll hon på att somna. När dom kom hade Lippa precis vaknat till liv och ville ha mat så jag hann ju inte följa med för dom skulle ju åka pang boom på en gång. Så typiiiiiiiiskt!! Och så fick man kommentaren "Jag sa ju att ni skulle gå upp tidigt" Det är ju så man vill spy... Nää, blir bara ännu mer irriterad av det här. Om dom kommer hit efter dom har varit och handlat så hoppas jag för deras skull att jag inte är hemma! Moooooooooooooooooorr..!

Jaha vad ska man hitta på idag då. Hade sett fram emot att åka till Haninge idag, men men! Får väl se vad man ska hitta på. Är ju ganska ensam här i Ösmo så finns ju inte överdrivet mycket folk att vara med. När man trodde att man äntligen hittat en i samma båt som man stod ut med så blev man ganska hårt dissad.

Här har ni en bild på världens sötaste unge.

image20

En lycklig onsdag

Måste börja med att säga att jag är suuuuuper glad. Känner mig riktigt sprallig idag faktiskt. Först var Mia och jag i Tumba och träffa Babak. Om jag ska vara ärig så blev jag inte mycket klokare eftersom Lippa valde att gnälla så fort jag försökte konsentrera mig på vad han sa. Men Mia och jag kom i alla fall fram till att vi skulle satsa på det här. Så hon skulle beställa hem papprena i morgon och så någon gång i nästa vecka skulle vi träffas och fylla i dom tillsammans. Så snart är jag egen företagare då, de ni ;D

Efter det åkte vi till
babyproffsen i länna och kollade på den där vagnen som jag ville ha. Och vet ni vad? Nu äger jag en sån. Mia bestämde sig för att betala en del av den som doppresent och sen betalar vi resterande. Så är överlycklig!

När vi kommit hem så gick jag och Lippa till ica för att handla och passa på att inviga vagnen, det verkar som att hon tycker den är okej i alla fall för hon somnade en stund. Här ser ni den ursnygga vagnen, akta så ni inte dreglar för mycket bara. ;p

image19

Idag var det egentligen mammagruppen, var lite sur för att jag ville egentligen gått. Men nu i efterhand så var det mycket roligare att umgås med min moster. Det är sååå skönt att man verkligen kan prata om allt med henne och hon förstår alltid (som det verkar i alla fall). Och så ställer hon alltid upp, och det är så himla skönt. Man vet vart man kan vända sig om man verkligen behäver prata med någon. :)

Tisdag, och Lippa är fortfarande lite förkyld

Ska börja med att säga att Lippa tyvärr fortfarande verkar vara lite små förkyld, men inte alls lika mycket som förut. Men det rinner lite snor ur näsan ibland och så nyser hon oftare än "normalt". Man kan även höra att det är jobbigt att andas ibland, men det är mycket bättre än första dagen i alla fall, så det är skönt!

Idag har prästen varit här och pratat om dopet. Så nu känns det verkligt. Han var rikitgt trevlig tycker jag, så det känns skönt att det är han som ska döpa Filippa. Vi fick en bok av honom, det var berättelser ur gamla testamentet som man skrivit om på ett enklare sätt. Så han tyckte vi skulle börja läsa för Lippa ur den boken nu. Men jag vet inte om jag håller med om det. Visst, jag tycker att vi ska börja läsa för henne snart men inte biblen direkt.
Men det känns som att dopet kommer bli som vi vill ha det i alla fall. Så nu är jag lugn angående det!

För en stund sedan så badade jag Lippa. Hon är ju bara för söt när hon badar. Hon plaskar och har sig med både armar och ben så jag var alldeles prickig i ansiktet. Det är ju tur att jag har hennes badbalja i badkaret. Hon tittar upp på en och skrattar och sen plaskar hon på och skrattar. Det är sååååå härligt och se. Finns det något finare än en lycklig Filippa?! Det tror inte jag. Hon är verkligen mitt allt!!! Det är helt sjukt att två personer kan få något så fint och underbart tillsammans. Utan mina godisbitar
Patrik och Filippa skulle jag känna mig tom.

Johanna, du frågade ju vad det var jag nu hade på gång och jag antar att du menade det som jag skrev att Mia och jag skulle göra imorgon. Men jag väntar med att berätta om det tills imorgon när jag varit i Tumba och har lite mer kött på benen. Men jag lovar att jag ska skriva om det imorgon!

Men här kommer det en bild på min älskling. Liggsitter i babysittern och kollar på TV. Tro mig, det är hon själv som dragit i tröjan så det är sådär. Hon tar tag i tröjkanten och drar miot huvudet, det där lilla busfröt. Men hon är världens sötaste ändå, eller hur?!

image18

Ännu ett inlägg idag :)

Det var riktigt mysigt att vara hemma hos mamma och pappa en stund. Dom uppskattar alltid att man kommer, då blir man så glad och varm inuti. Visst, dom är nästan gladast över att få träffa Filippa men det bryr jag mig inte om, för jag vet att dom tycker om att jag är där också.
Satt och "hjälpte" Camilla med teorin till körkort på datan, hjälpte och hjälpte.. det var jag som gjorde och hon var lite överallt så det var väl mest jag som lärde mig något. Även fast jag inte pluggat nååååågonting så svarade jag i stort sätt rätt på allt. En liten guld stjärna till mig.
Imorgon skulle vi egentligen åkt till Haninge och kollat på namnpresent till Amanda, men det blir nog inte så. Vi skulle åka med Majsan och Linda, men Lindas son hade 40 graders feber nu på kvällen så hon skulle vara hemma med honom imorgon. Och jag som ville kolla på den där vagnen som jag vill ha. Så det blir väl inte så imorgon heller då. Kommer aldrig komma iväg och kolla på den där vagnen eftersom det är lite små jobbigt för mig att ta mig till babyproffsen kommunalt. Och nu ska dom tydligen åka på onsdag eller torsdag, hoppas dom inte väljer onsdag för då kan ju inte jag eftersom jag ska till Tumba med Mia och prata affärer med Babak. Hoppas verkligen det blir något nu. Jag hoppas allt låter sådär bra som jag drömmer om, så jag verkligen kan komma igång med det här nu. Har alltid drömt om något sånt, så det här är verkligen min stora chans nu. Lääääängtar tills på onsdag kvart i tolv.

Innan jag ska äta två mackor och dricka mitt te som
Patrik fixat åt mig så måste jag bara klaga på den elendiga posten. Förra fredagen postade mamma ett "namnsdagskort" till Filippa, men det har fortfarande inte nått oss. Är inte det här förjävligt eller? Ska man inte ens kunna skicka post utan att det kommer fram?! Jävla post säger jag bara!!!!!

Ska föra över lite nya bilder från min mobil imorgon så det blir lite fina bilder på min lilla groda sen också, inläggen är så färglösa utan fina bilder på Lippa.

Första, sista ...

Tio första
Första bästa kompis:
Sophie Marie Therese johansson
Första bil: Jag äger ingen, men räknas
Patriks bil?
Första kärlek: Ola i våren 2004
Första husdjur: Fiskar
Första semester: Kreta när jag var 4 månader
Första jobb: Ica maxi när jag var 13 år
Första köpta skiva: Smurfarna
Första riktiga kyss: Fredy, typ sommaren 2003
Första piercing: Naveln
Första konsert: Christina Aguilera, stripped

Nio sista

Sista alkoholdrycken: Vitt vin
Sista bilfärd: Till mamma och pappa för en stund sen
Sista filmen du såg: Wallander, mörkret
Sista bubbelbadet: Förra veckan
Sista spelade cd: Christina Aguilera, back to basics
Sista gången du grät: Förra söndagen
Sista måltiden: Frukost imorse

Åtta har du nånsin
Dejtat en av dina bästa kompisar?
Nej!
Blivit arresterad? Absolut inte
Blivit kär vid första ögonkastet? Japp, Ola
Varit på tv? Japp, Tv4s nyheter
Fått ditt hjärta krossat? Japp
Sagt att du älskar någon utan att mena det? Mjo har ju det
Haft ett one night stand? Nej absolut inte
Busringt till nån? Till alla ;D

Sju saker du har på dig
Strumpor, trosor, BH, mjukisbyxor, linne, tjocktröja och förlovningsring

Fyra personer du kan berätta allt för
Patrik
Mamma
Camilla (syster)
Pappa

Tre val
Svart eller vit? Vit
Sommar eller vinter? Sommar
Choklad eller chips? Chips

Två saker att göra innan du dör
Skaffa ett syskon till Filippa
Åka utomlans med familjen

En sak du ångrar
Jag ser inte saker som misstag, det var ju rätt just då.

Måndag

Idag har Lippa och jag åkt till mamma och pappa i Tumba. Pappa var ledig idag och Camilla slutade ganska tidigt. Och Patrik skulle åka till södertälje. Pappa håller på och bygger en veranda på framsidan så ville se hur långt han kommit och vart han plaserat den. Tror det kommer bli riktigt snyggt faktiskt.

Idag har jag lagt intresse anmällan på några lägenheter i Tumba, men tror inte att jag kommer att få någon av dom. Eftersom jag inte har någon ordentlig inkomst, lever ju bara på föräldrarpenningen just nu. Så får se om jag får någon av dom, hoppas det, för vill verkligen flytta!!

Kanske skriver mer i kväll, ska umgås med Filippa, Camilla och Camilla nu.
Hejs svejs!

TV snack

Nu är det världens drag på lilltjejen. Det är svårt att missa att hon finns när hon "pratar" så högt hon kan. Inte för att en kotte fattar vad hon säger men det är ju söt i alla fall. Skönt att hon verkar må bra igen. :)

Ikväll har jag inte gjort speciellt mycket. Kollade först på O.C, men tycker att det har blivit ganska kast. Sen Marissa dog så har det blivit en enda sörja. Det är inte alls roligt att kolla på det längre. Summer är ju inte ens samma person längre, eller är någon av dom ens det? Nää, O.C var en av mina favorit serier förut, men nu vettefan..
Sen kollade jag en stund på Snygg naken, men usch vilken smörja det är. Visst det är väl bra att någon vill hjälpa tjejer att tycka om sig själva som dom är utan olika operationer och dieter. Men hallå, hur kan en kroppsstrumpa ge någon bättre självförtroende? Går man hem med en kille så åker ju ändå strumpan av. Och så tycker jag att han är för mycket vid tjejernas rumor och bröst. Men men ..

Nu ska jag snart kolla på Wallander. Det enda trokiga är bara att man redan sätt filmerna..

Minnen

Filippas förkylning verkar blivit bättre nu på eftermiddagen och hon har orkat vara igång en hel del, men just nu sover hon på babygymmet. Det var jobbigt att sprattla runt där.

Patrik och jag satt nyss i köket och drack lite oboy och pratade lite knasig heter som jag gjort genom åren. Eller framför allt första året av vårat förhållande.
- Jag hade duschat ganska sent på kvällen, alla hemma hos Patrik hade gått och lagt sig för en stund sen. Och så skulle jag hänga upp handduken på duschdrapperistången. Men då hördes det ett krasch boom bang och sen duns duns duns. Det första var Therese som rev ner duschdrapperiet och en korg med miljoner rakhyvlar och det andra var Patriks mamma som sprang ner för trappan för att se vad som hänt.
- Klumpiga Therese skulle ner mitt i nattenoch ta en macka men ramlar i trappan och det dunsa på ganska bra kan jag säga.
- Therese ska gå ner för trappan men hinner bara halv vägs innan Uno hoppar in i mig och jag flyger ner för trappan.

Nu måste jag ta hand om skrikande Lippa.

Söndag och fortfarande en Förkyld Lippa

Filippa är fortfarande snorig och sådär. Hoppas det går över snart eftersom hon blir så gnällig och inte vill vara speciellt mycket själv. Igår åt hon lite halvdant vid halv nio på kvällen och skrek hon tills hon somnade i min famn vid halv tio tio. Räknade med att hon skulle vakna senast halv tolv och äta igen, men vid tolv hade hon fortfarande inte vaknat så testade att lägga ner henne bredvid mig för trodde hon skulle vakna då. Men det gjorde hon inte så gick och gjorde mig i ordning och kröp ner bredvid henne och la mig för att sova. Hon vaknade inte förrän halv fem och då åt hon lite innan hon somnade om och sådär. Som tur var så vände hon inte på dygnet som jag var rädd för att hon skulle göra, hon sov ett dygn i stället. Men idag verkar hon vara lite piggare i alla fall. Men snorig är hon fortfarande och lite små häning. Om det inte blivit bättre på tisdag ska jag gå förbi Marie på familjecentralen och fråga om hon har några knep man kan dra till med. Tycker det är taskigt att låta Filippa må dåligt om det finns något man kan göra åt det.

Mina drömmar om att flytta är fortfarande starka, om inte ännu starkare efter igår när man såg på när Patriks lillesyrra flyttade till en annan lägenhet. Vill också, verken Patrik eller jag tycker överdrivet mycket om den här lägenheten. Jag känner att jag inte trivs så pass bra här som jag önskar att jag gjorde. Så ingen av oss är motiverad till att städa och fixa här hemma, så det ser alltid ut som en svinstia. Men för eller senare ska vi flytta, antagligen till Tumba. :)


Lördag, en jobbig natt och en trött dag

Usch, jag tror att mitt lilla äppelskrutt håller på och bli sjuk. Hon låtr väldigt snorig och har svårt att andas genom näsan. Igår kväll var hon små gnällig och i stort sett hela natten. Hon somnade inte ordentligt förrän vid halv fyra och sen skulle man upp vid sju. Usch, vad det var plågsamt! Hon somnade typ till lite hela tiden, och när man precis börjat tro att hon tänkte sova så vaknade hon och gnällde. Hon skrek liksom inte, hon bara gnällde sådär jobbigt. Så idag har Lippa i stort sätt sovit hela tiden eftersom hon bara sov mellan halv fyra och sju. Och inte ens den tiden sov hon speciellt bra, hon vaknade till lite då och då men somnade om lika fort igen. Me eftersom jag är så lätt väckt som jag är så märker jag ju sånt.
Men nu på kvällen ska vi försöka hålla henne så vaken som möjligt just för att hon inte ska vända dygnet. Vill inte behöva sitta uppe en natt till. Men det finns ju risk för att hon inte sover speciellt bra i natt heller eftersom hon fortfarande är snorig. Men hon lär ju sova bättre om hon är trött än pigg.

Usch, vad man har fullt upp varje dag nu. Det är fan jobbigt att man aldrig har en dag då man bara kan vara hemma och ta det lugnt. Imorgon ska vi antagligen till Patriks farmor som egentligen ville att vi skulle stanna där på vägen hem men det orkade jag verkligen inte. Vet inte om jag orkar det imorgon heller, men det är nog större chans i alla fall. På måndag skulle någon tant komma hit vid halv tolv. På tisdag kommer prästen hit och ska babbla om dopet, på onsdag är det ju mammagruppen men det kommer jag nog inte kunna gå på för jag ska antagligen till Tumba då med min moster och träffa Babak angående ett jobb. På torsdag kommer vi nog kunna vara hemma hela dagen om inte dycker upp vill säga. På fredag är det BVC och på lördag kommer min mamma och pappa på middag och så ska vi kolla på eurovision song contest. Och så på söndagen så ska vi till södertälje på namnfest. Fullt upp med andra ord och så ska vi hitta en lucka och köpa Amandas namnpresent också. Blir ju helt slut av att bara tänka på den närmaste veckan.

Kollade förresten igenom Filippas garderob nyss.. usch vad det egentligen behövs kläder. Tog bort allt som var storlek 56 eftersom bodysarna stramar alldeles för mycket och byxorna är för korta och sitter åt för mycket i midjan. Det är 62 och/eller 62/68 som gäller just nu. Har en hel del i 62 men eftersom det går minst två bodysar om dagen just nu så är garderoben lite klen just nu. Men det är ingen ide att köpa mer kläder i 62 det ska vara 62/68 i så fall. Och usch vad vi kommer behöva köpa kläder i storleken 68 för det har vi bara typ bara tre plagg i eller något sånt och det kommer hon ju kunna ha snart. Oj oj oj... Det blir till att shoppa massa nästa månad.

Nää  nu orkar jag inte skriva mer. Puss och kram, vi ses på stan ;D

Jag är tagen

Regler:
Varje "spelare" börjar med att skriva sex sanningar/egendomliga saker om sig själv.
Bloggare som blir "tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet.
Till slut väljer bloggaren fem nya bloggare och gör en lista av deras namn.
Efter att det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit "tagna" och att de ska läsa ens egen blogg för mera information.

Sex sanningar/egendomligsa saker med mig själv:

  1. Jag pratar alltid för mycket, folk får skavsår i öronen. Står jag på bussen och bara får lust att prata så lever den bredvid mig farligt. Och jag säger alltid vad jag tycker, det är som små grodor som bara måste hoppa ut.
  2. Jag har en otrolig fobi för disktrassor, dom är verkligen äckliga.
  3. Jag älskar inget annat så mycket som min underbara dotter Filippa och min fantastiska pojkvän Patrik.
  4.  Min passion är grafisk design. (Grafisk kommunikation)
  5. Jag har ett hett temperament, en otroligt kort stubin.
  6. Jag tycker om allt på min kropp förutom mina fötter. Dom är alldeles för smala så det är ett helvete att få tag på ett par skor som sitter bra och dessutom är snygga.

Jag "tar" följande att skriva om sej själva i sin blogg:
Fast jag orkar inte skicka vidare det här. haha

Fredag

Idag har Filippas farmor varit här på besök en stund mitt på dagen. Mycket mer än så har vi inte gjort idag, och mycket mer än så kommer vi nog inte att göra heller. Jag var duktig och lagade middagen idag faktiskt. Min berömda kycklinggryta. Det blev riktigt gott idag med. Men man blir så jäkla mätt på den så man håller ju på att spricka efter maten. Patrik sa senast för några minuter sedan att han fortfarande mådde illa och var proppmätt. Dum som han var så proppa han i sig godis direkt efter maten så nu mår han illa. Själv proppa jag i mig tio gånger mera godis, men mår inte illa för det. HA!
Just nu kollar vi på postkodmiljoären, okej, vi kollade för nu slutade det precis. Men Sofia är tillbaka nu efter sin mammaledighet, hon fick barn ungefär samtidigt som mig, lite tidigare skulle jag tro. Tyckte det såg ut som att hon fortfarande hade lite mage kvar efter graviditeten och kunde inte låta bli att ställa mig upp och visa Patrik mig mage och säga "hon verkar ha lite mage kvar, men det har inte jag!" hahaha..

Jag såg att det var någon som hade frågat varför jag har länkat till Carolins blogg och inte hon eller Emelie till min. Jo, Carolin och jag pratade på msn och sa att vi skulle länka till varandras bloggar och jag gick in och gjorde det på en gång och Carolin skulle också göra det tror jag. Men hon har fortfarande inte gjort det. Vet inte om hon glömde bort det, men det är inget jag bryr mig om. Vill hon inte länka till min blogg så behöver hon inte göra det. Och när det gäller Emelie, så länkar ju inte jag till henne heller!

Imorgon blir det att gå upp tidigt. Vi ska vara i södertälje klockan nio hos Patriks lillesyrra. Dom ska flytta och vi har sagt att vi ska komma ovch hjälpa till. Men jag ska inte hjälpa till att flytta, ska bara vara där med Filippa. :)
Nää, ska gå och kolla på Talang 2007 nu.
Hejs svejs!

Här kommer tre små bilder bara. Första bilden är Lippa på väg hem från mammagruppen i onsdags. Mitten bilden är jag hemma i köket innan mammagruppen. Och tredje bilden är på väg till mammagruppen. (Vet att första och sista bilden egentligen skulle bytt plats, men orkar inte göra det nu, så nu får det vara såhär.)


Torsdag och en duktig Lippa

Det var någon som ville att jag skulle ta kort på mössan och strumporna och lägga ut de här så nu gör jag det, och hoppas ni blir nöjda. Tyvärr kunde jag inte få en bra bild på Filippa med mössan/kepsen på eftersom hon aldrig ville vara stilla tillräckligt länge, så alla blev alldeles för suddiga. Men det kommer senare när hon börjar använda den på riktigt. :)

image14


Idag har vi inte gjort så jätte mycket faktiskt. Myst en massa bara. Filippa ska äta snart och efter det ska vi ta en promenad till ica och handla lite. Måste köpa en ny funlight, den har varit slut i några dagar och jag saknar den redan haha. Sen ska jag kolla efter en hårtidning med olika frisyrer, ska klippa mig den 18 maj, så jag är fin till dopet. Men jag vet inte riktigt hur jag vill klippa mig än. Skulle vilja ha en tun rak lugg, men eftersom jag har lite "lockigt" från pappa i mitt hår så får jag aldrig sån lugg. Så i så fall måste jag skaffa en plattång. Få får se om jag kanske hittar någon annan frisyr jag vill ha.

Måste bara berätta hur otroligt duktig Lippa var igår. Testade att ge henne en skallra för att se om hon kunde hålla i den. Och det kunde hon ju såklart eftersom dom kan greppa så pass bra. Men att hon skulle hålla i den och "leka" med den trodde jag aldrig att hon skulle göra. Hon lyfte till och med upp den i luften och förde den till munnen.. och sådär. Så duktig så :)

Söt mössa

Jaha så har även den här dagen gått förbi. Alla ärenden jag hade gick jätte bra i nynäs idag. Så nu är allt fixat. Det var helt okej på mammagruppen också, trots att lilltjejen mest sov. Vaknade och ville ha mat lagom tills det var dags för fixa och sen var hon vaken och med.. problemet är bara att då var det typ dags att gå hem. Så var bara att packa ner henne i vagnen och gå till bussen. Men självklart kom jag inte med bussen för det var redan två barnvagnar och en rollator, så skyndade mig ner till tåget som jag trodde skulle gå sju över men gick tydligen en över så missade de med någon sekund. Typiskt eller?!
Jag var inne på Lindex innan jag gick till mammagruppen och köpte en namnsdagspresent till Filippa. Eller okej då, det blev två saker. En jätte söt mössa/keps som hon kan ha nu på våren och sommaren. Fast den är lite stor så den kommer nog sitta perfekt i juni. Och så strumpor, det har hon så ont av.
Väl hemma fick man en jätte god lasange och chokladpudding till efterrätt, och vet ni vad jag fick mer? En bukett blommor. :) <3

Nää, nu ska jag kolla runt lite efter söta klänningar även om man inte kan få några just nu.. men man kan ju alltid drömma lite. :)

Namnsdag

Idag har ingen mindre än Filippa namnsdag, så glöm inte att gratta henne! ;D

image13

Sorry att bilden är suddig men så blir det om man tar med mobilen när det är mörkt och Filippa vägrar att vara stilla mer än en sekund.

Onsdag

Idag har man mycket att göra då. Först ska lilltjejen äta runt elva och direkt efter det är det dags att gå till bussen. Ska ta 858 12.09 till nynäs. Först ska jag till försäkringskassan och be om en specifikation av föräldrarpenningen, och så ska jag be dom skicka hem en senast den 22 varje månad plus att dom ska sätta in pengarna på mitt konto istället för att skicka hem en irriterande lapp i brevlådan. Sen ska jag gå förbi kommunen och lämna lite papper och sen till banken och sätta in pengarna på mitt konto. Sen bär det av till mammagruppen vid 13.30. Hoppas det blir lika roligt idag som det var förra gången. :)

Just nu ligger Filippa i min säng och sover. Hon åt vid åtta och så låg hon och skrattade ett tag, typ till nio och sen helt plötsligt så slockna hon, men det är inte så konstigt eftersom hon brukar vakna och vara vaken efter elva.
Nää, ska nog göra mig i ordning och sådär nu innan hon vaknar.
Tjingeling!


Ensam

Det är lite små jobbigt just nu, att ständigt känna att dom enda man har är sin familj. Inga kompisar att vara med. Det är jobbigt att alla bara försvann långsamt medan magen långsamt blev större och större. När magen nått sin maximala storlek, fanns det inga kvar. Ja kallas det äkta vänskap, att man sviker när man behöver dom som mest?! Den första tiden vill ALLA "kompisar" träffa än, men dessvärre är det inte mig dom vill träffa utan i det här fallet Filippa. Likadant i början av graviditeten, alla tycker det är kul och vill veta allt. Men när man kommit förbi vecka 20 finns bara hälften av intresset kvar.
Är det såhär för alla unga mammor eller är det bara jag som har oturen att råka ut för det här? Allt förlorat i stort sätt alla man hade innan graviditeten och inte hittat någon/några nya att vara med?

Lite små prat

Sitter hemma hos mamma och pappa just nu. Lippa ligger naken och spratlar på en handduk och jag (som ni nog redan listat ut) sitter vid mammas bärbara data. Så tänkte att jag kunde skriva lite mer nu innan fröken ska ha mat vid fyra. Hon åt inte riktigt ordentligt innan vi åkte hemifrån så visste inte om hon skulle klara sig till fyra, men verkar som att hon kan stå ut tills dess. Visst hon äter lite på händerna och sådär, men så länge hon inte skriker går det ju ingen nöd på henne.
Just nu gullar både mamma och syster med Filippa, snacka om att få all uppmärksamhet ivärlden. :p

Undra vad man ska göra sen då, blir väl antagligen mamma och camilla som gullar med Lippa och jag sitter här, som vanligt. Sen blir det panerad rödspetta till middag, mums! Sen kanske man kan få lite av den där underbart goda glassen som man fick i lördags..

Nu är det inte så långt kvar till dopet, okej visst det är 19 dagar kvar, men det går ju fort. Idag var sista dagen för att svara om man kommer, så måste kolla om alla svarat när jag kommer hem. Jag vet två styken som inte svarat så sk se om dom är inne på msn annars får dom skylla sig själva att dom missar något så underbart som hennes dop. Gud vad jag ska se till att någon fotar den 20 maj. :)
Nä, nu ska jag pata klart med Sophie och Patrik innan ill skrutten ska få droppar och mat.!
Tjingeling ;D

Tisdag

Glömde bort att skriva igår. Eller just när jag skulle börja skriva så vaknade Filippa och jag var ensam hemma med henne. Och sen på kvällen hade jag så mycket annat att tänka på så det blev bara inte så. Lippa och jag gjorde egentligen inte speciellt mycket. Jag tvättade två maskiner med tvätt och sen mös vi mest. På kvällen gjorde Patrik ordning ett varmt bad med doftljus åt mig. Och sen gjorde han ansiktsmask på mig. Eget litet spa kan man väl kalla det. ;p

Idag ska jag till mamma igen och äta middag och sådär. Vill passa på att umgås med henne så  mycket som möjligt eftersom vi bara kan ses på helgerna annars. Och man kan ju inte alltid träffas varje helg eftersom det finns annat att göra på helgerna också.

Imorgon ska jag till mammagruppen i alla fall. Ska bli kul. :) Och så ska jag nog till försäkringskassan och banken också angående föräldrarpenningen.
Men nu ska jag testa att ge Lippa mer mat. Hon gnäller och har sig hos Patrik men för en stund sen när jag försökte ge henne mer mat så sket hon i det och jag vet att hon inte ätit tillräckligt för att vara mätt.
Så hejs svejs