Tankar och förvirring med en kyss av känslor

Igår hade jag världens hemskaste huvudvärk, ungefär 13 på en skala med 10 som högst. När idol började hade Lippa nästan precis somnat så då passade jag på att lägga mig i sängen och vila medan jag slö kolla på idol. Efter idol fortsatte jag att kolla på lite one tree hill innan jag gick och la mig ganska tidigt, fortfarande med världens huvudvärk. Imorse när Lippa vakna vid halv åtta hade jag fortfarande ont i huvudet, men efter att ätit frukost och tagit det lugnt så försvann den. Skönt!

Det viktigaste som finns (enligt mig) när det gäller barn är att man inte gör dom besvikna. Lovar man dom någonting ska man hålla det. Lovar jag Lippa att vi ska gå ut och gunga imorgon så gör vi det, även om jag har världens huvudvärk och feber. Har man lovat så har man. Därför lovar jag aldrig Lippa saker som jag inte alltid kan hålla. Och jag lovar defenitivt inte saker som andra är inblandade i. T.ex. skulle jag aldrig lova att jag, Lippa och mamma ska åka in till stan i kväll, för något kanske skulle göra så att mamma inte kan följa med. Och eftersom det är jag som lovar Lippa så är det mig hon blir besviken på, inte mamma.
Men samtidigt är det viktigt att förbereda barn på saker som man ska göra. Ska vi in till stan t.ex. så säger jag alltid det till Lippa så hon vet det. Visst hon kanske inte riktigt fattar det i dagsläget, men en vacker (eller regning, snöig) dag kommer hon att förstå. Och även hon måste få vara delaktig i allting.

Det här är helt sjukt, från ingenstans har du tagit bestämda kliv och klampat in i mitt liv igen. Jag vet att det egentligen är mitt fel för det var jag som tog insiativet och sa hej, men att det skulle bli såhär trodde jag aldrig. Men varje gång som jag ser att jag fått ett nytt inlägg från dig blir jag lite små nervös över vad det ska stå i det. Någonstans hoppas jag på att du ska säga att du vill träffas igen, men samtidigt inte. Vet inte om jag skulle klara av att träffa dig. Jo egentligen skulle jag göra det, men jag kommer nog alltid vara lite svag för dig. Kommer nog alltid vara lite små kär. Men jag har väldigt svårt att tro att jag någonsin skulle vilja ha dig igen, bara drömma lite.
Du gör mig förvirrad..

image182

Lite bilder och sådär

Idag har det varit One tree hill marathon igen. Underbart måste jag bara säga. Det är ju inge fel att vila ögonen på Chad Michael Murray direkt, och inte på James Lafferty heller. Så imorgon blir det ännu meraOne tree hill när tiden tillåter det. Har ju första och andra sesongen att kolla igenom och har bara kollat på dom 8 första avsnitten. Så har mycket kvar. :)

Igår kväll somnade Lippa tidigare än vanligt, redan vid kvart över åtta. Min första tanke var ååh nej nu kommer hon vakna hur tidigt som helst, men det gjorde hon inte. Hon vakna starx innan nio tror jag det var. Vid tio tiden fick hon gröt, och då grisade hon så mycket så det var bara att slänga ner henne i ett varmt och skönt bad, i diskhon. Jag hade tänkt gå ner och bada henne i sin balja, men så kom jag på att jag har ont i mitt förbaskade knä och inte kan stå på det. Så det fick bli diskhon som hon älskar att sitta och plaska i.
Sen passade Lippa på att busa med sin morfar innan han åkte iväg för att fixa en del grejer. Och sen var det dags för tvtittande. När man är hemma hela dagarna så kollar man ju i stort sätt på all skit som går på tv, så nu är vi fast i skilda världar repriserna. Och någonstans där mitt i skilda världar somnade Lippa liggandes på mig. Och som tur var så hade jag laddat dvd med One tree hill så det bara var att trycka på play, för jag misstänkte att hon skulle somna. Men att hon skulle sova i ungefär 2 ½ timme hade jag aldrig trott.

När hon vakna var det dags att busa och ha sig igen, men en enorm energi. Men det kan jag ju förstå att hon hade efter den tuppluren. Nu kryper hon med världens raket fart, när hon väl kryper vill säga. För nu har hon tröttnat på att krypa och ska ställa sig upp hela tiden. Givetvis mot saker, allt som mitt ben till soffbordet, hennes leklåda och jag vet inte vad. Kan bara sammanfatta det med ordet ALLT! Och hon är kaxig vill jag lova. Står hon själv vid bordet kan hon börja flaxa och slå i bordet med båda händerna. Men det är ju så dom lär sig. :)

Till middag åt hon en hel (stor) burk, vilket hon inte gjort förut. Men någon gång ska ju vara den första. Och som mätt och belåten fick hon ligga och vila med sin moster i mosters säng, medan jag gick ner till affären och köpte grädfil och lite andra saker som vi behövde till våran middag. Idag serverades det Taco, mums!
Efter maten åkte alla utan jag och Lippa till maxi, så medan Lippa kröp runt över allt på övervåningen passade jag på att röja undan i köket. Och var färdig lagom till idol började.
Väntade tills en av mina favoriter (Patrizia) sjungit sen gick jag och gjorde gröt till lillis, men trodde inte hon skulle äta speciellt mycket eftersom åt så mycket middag, men hon slicka rent tallriken. Sen gick vi ner för att natta.

Så ser väl våran dag ut ungefär. :)
Här kommer lite bilder.

image176
(Tagen i lördags innan jag åkte till Mikaela) Morfar tyckte jag skulle sitta i leklådan.

image177
(Tagen i lördags) Väntar på bussen när vi ska till Mikaela.

image178
(Tagen i söndags innan mitt knä hoppa ur led) Såhär roligt är det att gunga.

image179
Lippas pulka hon fick av min farmor och farfar. Söt va?

image180
Ligger och myser i soffan med mosters täcke.

image181
Sist men inte minst en bild på busiga Lippa som är tagen idag. Ser hon inte vrålbusig ut?


Onsdag, one tree hill

Idag har det fått bli en slappardag igen. Kände att mitt knä inte pallade riktigt att jag rörde så mycket på mig som jag gjorde igår. Har haft ont i det hela dagen idag. Plus att det typ försöker hoppa varje gång jag går ner för. Så då bestämde jag att idag får vi ta det lugnt och bara vara hemma. Så just nu har jag tagit en paus från mitt One tree hill marathon som jag haft/har idag. Men man blir ju avbruten lite hela tiden eftersom jag håller koll på Lippa hela tiden också. Men idag har hon varit väldigt duktig på att sitta och leka på och runt sin filt. :)

Nää tillbaka till One tree hill, skriver mer ikväll.
Tjingeling!

Tisdag, bilder

Imorse hade vi ställt klockan för att gå upp klockab halv nio. Klockan 11.00 skulle jag vara på ett möte i skolan och diskutera hur vi ska göra i januari när jag ska börja plugga igen. Så vi gick upp och åt frukost, klädde på oss och gick till bussen. Kvart i elva kom vi till skolan där vi mötte min gamla idrottslärare som kärade ner sig i Lippa direkt. Sen gick vi vidare till syon där vi då kom överrens om att jag ska börja den 14 januaei klockan 10.00. Och istället för att gå ut på praktik så ska jag vara i skolan och fixa med projektarbetet och sånt där i stället. Får en ganska mjuk och bra start skulle jag tro. Plus att jag ska försöka fixa till mitt ig i samhällskunskap så jag kan komma in på högskolan om jag skulle vilja. Syon trodde inte det skulle vara några problem för mig att hinna med det, för hon tyckte jag hade så bra betyg. :)

Sen gick vi till centrum där jag köpte en sallad och en mer och när Lippa somnat så satte jag mig ute i solen och åt min lunch. Riktigt trevligt, trots att jag var ensam. Sen åkte jag och Lippa hem igen och nu har vi bara varit hemma och busat.
Nu ska jag försöka ringa mamma och se vad jag ska fixa för middag idag. Eftersom mamma inte är hemma förrän vid sex tiden på dagarna ser jag alltid till att middagen är färdig tills hon kommer hem, så hon behöver bara slå sig ner vid middagsbordet och äta. Lyxigt va? ;)

Tjingeling!

image171
Grinden.

image172
Tvn.

image173
Lippa ska ta död på alla flugorna.

image174
Lippa som DJ.

image175
Lippas nya vintermössa. :)

Måndag, en slapp dag

Idag har det verkligen varit en ta det lugnt dag, vilket har varit riktigt skönt. Men jag var duktig och gick ner till ica för att hämta ut mitt paket med H&M kläderna så vi fick lite frisk luft i alla fall. Men eftersom mitt knä är lite ur balans just nu så vågade jag inte riktigt gå fram och tillbaka helt själv med Filippa. Så tog det i samband med att syster kom hem från skolan. Mötte henne nere vid ica, det var riktigt skönt att hon kunde hjälpa mig med vagnen upp för backen.

Det känns lite små skumt i knät när jag tar av stödstrumpan. Det liksom knarrar i knät när jag rör på det. Så vågar knappt röra på det utan stödstrumpan på. Är för rädd för att den ska hoppa ur en gång till. Men det värker i knät nästan hela tiden vilket är ganska jobbigt. Men får hoppas på att det lägger sig snart så man inte ständigt blir påmind av vad som hänt. Så länge det gör ont kommer jag inte våga använda benet som jag brukar.

Lippa har nog planer på att bli DJ eller något liknande för hon är ständigt på mammas och pappas stereo som lever ganska farligt. För någon dag sedan började hon att sätta på steroen, men idag lyckades hon även byta låtar flera gånger och höja volymen. Så till slut tog jag ut skivan från cdskivan för att slippa höra på den. Men då lyckades hon sätta på bandspelaren i stället så då kom det helt plötsligt Nils Karlsson pyssning från högtalarna. Mamma börjar fundera på om hon verkligen ska ha stereon där...

Orkar inte hämta sladden för att föra över bilderna till datan just nu, men gör det imorgon. Så dår får ni lite mer bilder istället.
Tjingeling!

Söndag, en smärta som ...

Idag har vi varit i skärholmen och shoppat massa kläder till Lippa, det var 25% på alla barnkläder på kappahl. Så det blev kläder för ungefär 700 kr till henne, men det var hon värd. Och så testade jag och C lite kläder på H&M, hittade ett par jeans som satt hur bra som helst, en jätte söt rosa tunika och en par coola leggins.. jag ville ha allt men jag kände att jag inte hade råd att köpa allt just nu och kunde inte bestämma mig för vad jag skulle ta och sket i alla.

Sen åkte vi hem och mamma stekte lite pannkakor åt oss och sen gick vi ner till ica för att handla lite. Och jag trodde jag skulle få hämta ut mitt paket från H&M, men dom hade precis hunnit stänga. Just fan, det var ju söndag idag. Sen gick vi till lekplatsen nedanför oss för att Lippa skulle få gunga lite grann. Hon skrattade så mycket sist så vi ville passa på när det var så fint väder.
Mamma gungade henne medan jag stog och tog minst 15 kort på henne. Sen kom Lippa på hur man skulle sprattla för att göra egen fart så jag gick till en egen gunga för att testa om jag blir lika illamående som förut. Men det fick jag aldrig reda på. Jag klättrade in i gungan för ville sitta som man gjorde som liten. Alltså istället för att ha däcket bakom sig ville jag sitta så däcket var framför. Precis när jag skulle sätta mig ner på gungan känner jag en enorm smärta i knät och ramlar ner på gungan. Tittar ner och ser till min förskräckelse att knäskålen sitter bredvid benet istället för mitt på. Mitt knä hade hoppat ur led. Efter ungefär en kvart hoppa den tillbaka av sig själv igen. Jag hade inte vågat röra mig på den där kvarten för det gjorde ont så fort jag andades eller rörde mig det minsta. Mamma ringder till min syrra som fick komma och leka med Lippa medan mamma sprang upp för att hämta bilen. När hon kom ner röt jag att rör hon mig så slår jag ihjäl henne. Så hon tog fram mobilen och ringde efter en ambulans men DÅ mina glada prickar vandrade knäskålen tillbaka till sin rätta plats och mamma la på utan att beställt en ambulans och jag knorvade mig ur gungan. Men gud så ont jag hade.
Mamma fick med mig till akuten för att kolla upp knät, eftersom det var ur led så länge. Och att det hoppa ur led utan att jag bara skulle sätta mig och sen hoppa tillbaka utan vidare. Efter ett tag på sjukhuset så blev knät lite svullet och jag hade ingen känsel runt knäskålen. Men efter drygt 3 timmar på akuten fick jag träffa en läkare som klämde och kände på knät. Det var en ganska rolig känsla, jag såg att han klämde runt knäskålen men kände inget. Skumt! Han sa att jag hade haft tur att ledbandet inte hade gått av men att jag skulle komma tillbaka om det började göra ondare. Och att jag måste ta det lugnt i 3-4 veckor, så nu blir det ingen aerobics på 4 veckor¨. Och tyvärr är det lättare för knät att hoppa ur led efter att det gjort det en gång redan...

Fredag, förbannad och ledsen

HELVETETS JÄVLA SKIT!!!!!!!!

Torsdag, teckningar

Mina damer och herrar nu har det hänt. Tror det är första gången i världshistorien som det är lång kö på ica i Solbo. Dom har sammanlagt fyra kassor om jag inte misstar mig och tre av dom var öppna (det brukar det vara annars också) och ändå var det kö. Hur kommer det sig? Var hela Tumba folket där och handla samtidigt idag. Måste klirat ordentligt i deras kassor i så fall. Speciellt eftersom jag och syster handlade massa godis.
På hemvägen hade vi tänkt att stanna och gunga Flippa en stund, men då regnade det. Gud vad irriterande, men sånt får man ju räkna med på hösten.

Igår letade jag lite bland mina gamla saker och hittade en del grejer som jag glömt bort. Hur sjutton kunde jag glömt bort dom sakerna?! Hittade bla en pärm med teckningar och sånt som jag gjorde som yngre. Första teckingen jag gjorde är från våren i åttan minns jag, för vet att jag ritade den i skolan antingen samma dag eller någon dag innan jag bröt handleden den 11 februari. Vilket minne va?
Dom flesta bilderna är på Christina Aguilera men har även en del bilder på min syrra och min mamma. Och om jag får säga det själv så ser man faktiskt att det är dom på bilderna. Är lite sur bara att jag inte har kvar orginalbilderna som jag ritat av. För när jag ritar så har jag oftat bilden på datan så zoomar jag in och ut beroende på vad jag ska rita och så ritar jag det på pappret. På så sätt får man med alla detaljer och former i ögat t.ex.

Efter jag träffade P ritade jag aldrig mer. Tänk vilket arkiv jag hade haft annars! Hade väl liksom inte tid då eftersom det var på helgerna jag brukade rita och då var jag ju hos honom. Och jag tycker inte om att folk kollar på mig när jag försöker "skapa". Då vill jag bara vara ifred.

image168
Det här ska föreställa min syrra. Det är den första bilden jag ritat av henne. Året är 2003.

image169
Det här ska också föreställa min syrra. Fast här har jag använt ett mobil foto direkt från mobilen. Året är 2005 som ni ser. :)

Innan jag slutar skriva måste jag bara berätta en gullig sak Lippa gjorde förut ikväll. Hon har en leksak med en spegel på som Camilla höll framför henne så hon kunde se sig själv. Och gång på gång böjer Lippa sig fram till spegeln och pussar sig själv. Hur gulligt är inte det?

Torsdag, Filippa 7 månader

Idag blir mitt lilla troll 7 månader, gud vad tiden går fort. Känns som det inte alls var länge sedan jag sa att hon blev 4 månader så hon fick börja med smakportioner. Och nu äter hon som en häst, hon är verkligen matglad min lilla tjej. Hon hoppar på skeden när den kommer med mat och sitter och gapar efter nästa sked direkt efter hon svalt den förra. Bara på några dagar åt hon helt plötsligt hur mycket som helst. Nu äter hon en hel portion gröt på morgonen och efter en stund ammas hon även lite grann. Nästa mål består av ammning och eventuellt lite banan eller så och sen vid 17.00 får hon middag som brukar bestå av en halv (stor) burk och om det behövs kompliteras det med amning efteråt. Sen vid 20.00 äter hon en full portion gröt igen, och vid halv nio - nio går vi ner för att sova och då ammas hon till sömns. Och sover oftast till runt 7-8 nästa morgon och då vaknar hon och vill äta lite grann och sen somnar hon om och vaknar runt 10.00. Och så går det runt, runt och runt varje dag. :)
Trivs ganska bra med dom rutinerna!

Igår kom ju P hit och hämtade Filippa en stund och det gick bra, vad jag förstod i alla fall. Och jag tyckte faktiskt att det var ganska skönt att vara själv en stund. Misstförstå mig rätt. Jag älskar att vara med Lippa, det finns inget bättre än att vara med henne. Det är hon som får mina dagar att lysa, det är hon som får mig att orka gå upp varje morgon även om man knappt sovit någonting. Hon är verkligen mitt allt, den som påstår något annat vet inte vad den pratar om. Just nu är hon allt jag behöver, hon är min livskraft!
Men det kan ibland vara skönt att bara få vara, utan att behöva hålla koll på henne. Eftersom jag är ensamstående så gör jag allting själv och får aldrig någon avlastning förutom då P kommer och har henne en stund. Visst jag bor hemma hos mina föräldrar och dom hjälper gärna till. Men jag är själv hemma på dagarna, och min syrra måste plugga efter skolan, och mamma och pappa är oftast väldigt trötta efter jobbet och hälsar och gullar en lite stund med Lippa. Annars gör jag ALLT! Men jag trivs med det. :)

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska göra. Kanske går ner till lekplatsen här neranför så Lippa får gunga lite. Vi testade för någon kväll sedan och då satt hon och skrattade och tyckte det var kul när hon kunde göra egen fart med benen.
Nu ska jag se om jag kan få henne att sova en stund.
Tjingeling!

image166
Lippa sover i bilen.

image167
Min kropp nu efter Lippa kom.

(Hade tänkt lägga upp fler bilder, men bloggen och jag var inte riktigt överrens om det och vägrar.)

Onsdag, barnfri

För en stund sedan var P här och hämtade Lippa, så nu är man själv en stund. Undra vad man ska passa på att hitta på medan man är själv?! Humz.. några förslag?
Först hade jag tänkt att jag skulle ta en skön dusch medan jag var själv, men sen kom jag på att jag ska på aerobics ikväll och kommer ju behöva duscha efter det. Så där sprack det.
Funderar på att se om det finns något gott i kylen eller frysen som jag kan äta till lunch, ja jag vet att det är sent att äta lunch nu men jag åt inte frukost förrän vid 12. Sen kanske jag ska göra som Mikaela säger, att baka någonting? Låter frästande vill jag säga...

Just nu sitter jag och bestämmer med Mikaela när vi ska se till att hitta på något. Just nu är det prat om att vi ska ses i helgen vilket skulle vara underbart! :)

Nää, ska nog äta något nu innan magen skriker så hysteriskt så grannarna kommer och klagar.
Tjingeling!


Onsdag, Filippa

Just nu busar Lippa runt på sin filt. Attakerar alla sina leksaker och försöker klättra på leklådan. Hon är så söt när hon håller ´på. Men det är ganska skönt att hon är självgående så man kan få lite annat gjort under tiden.  Fast nu verkar det som att hon ska ut på äventyr för hon har lämnat filten och styr sina krypsteg mot köket. Eller rättare sagt jag hör henne "prata" i köket. Ska bara springa dit och kolla vad rackarungen hittat på.

Hade jag försökt kolla in i köket här från soffan som jag sitter i hade jag sett henne, men gick dit i alla fall och hämtade hit henne så jag har lite koll på henne. Eftersom hon verkar ha tröttnat på att krypa som vanligt och ska försöka krypa på händerna och fötterna istället för på knänen så måste man ju vara med.
Och så försöker hon ju klättra på ALLT, och då menar jag verkligen allt. Hon försöker till och med klättra på mitt ben.

Nu är det dags att gå och jaga Lippa igen för hon är på väg ut i hallen för att riva ner mormors blomma. Det är nog ingen överdrift om jag säger att man får säga till henne 100 gånger om dagen att låta bli blomman och lyfta bort henne där ifrån 20 gånger.

Sådär nu sitter hon på filten igen och attakerar sin doppresent som hon fick av Mikaela. Den brukar vara ganska bra att distrahera henne med när hon är får för sig att leta upp en sladd eller liknande. Det roliga när det gäller sladdar är bara att hon vet typ att hon inte får leka med dom. För varje gång hon närmar sig en sladd så kollar hon runt om kring sig ungefär som "okej kusten är klar, ingen ser mig nu" och så tar hon tag i sladden. Och säger man "nej Filippa, inte sladden" så kollar hon upp på en och skrattar och har man tur så släpper hon den också.

Hon reagerar mer och mer när man säger Lippa eller Filippa, det är väldigt sällan som hon inte kollar på en om man säger hennes namn, vilket jag tycker är roligt.
Nu ska hon ut på äventyr igen, filten tom igen. Kan säga att det är ett ständigt jagande och letande efter denna lilla busunge som inte sitter stilla länge sedan hon lärde sig krypa. Men det är bra det också, fast det krävs så pass mycket av föräldrarna på ett annat sätt när dom lärt sig krypa. ALLT måste säkras! Man måste se till att hon inte kan peta i eluttag, att en grind för trappan kommer upp, att hon inte kan klättra på ställen som kan ramla osv. Man måste dammsuga 10 gånger mer än i vanliga fall för hon hittar saker som man annars aldrig lakt märke till. Men samtidigt är det så mycket lättare att ha Lippa nu när hon kryper än innan.

Nej, nu ska jag få lite saker gjorda här hemma. Ska tömma diskmaskinen och hänga lite tvätt. Får se om Lippa sitter krar på sin filt och tuggar på råttans svans även när hon hör att jag tömmer diskmaskinen, den är rolig att försöka klättra in i.

Skriver mer sen!
Tjingeling!

image165

Tisdag, modellen Filippa

Idag fick vi en ganska lång och skön sovmorgon. Lippa vaknade inte förrän vid 11.11, vilket var hur skönt som helst. Jag vaknade ganska mycket tidigare, men det var skönt att bara ligga kvar under täcket och vila.
Medan jag åt frukost satt Lippa och lekte på sin filt med lite olika leksaker. Och efter hon fått lite gröt lekte vi fotograf och fotomodell, och givetvis var jag fotografen. Lippa är verkligen en liten linslus så det uppskattade hon. Så fort hon ser en kamera så kryper hon fram till kameran eller sätter sig och kollar rak in i kameran. Det är ju tur att hon tycker om att bli plåtat så man får många fina kort på henne. :)

Okej, tänkte dra en liten snabbis om vad som hänt den senaste veckan eftersom jag inte skrivit om det varje dag.
I onsdags fyllde P's farmor år så jag och Lippa åkte dit på kvällen för att gratta henne och se till att P's släktingar fick träffa Lippa lite grann. Det verkade som att det uppskattades i alla fall.

image156
På väg till P och hans farmor.

I torsdags var jag med S(?), haha jag minns inte riktigt, men tror att jag var med Sophie i torsdag. Jo, det var jag för vi kollade på idol och blev överlyckliga över att Patricia är med i år igen. Nu minns jag :)

image158
S och Lippa pussas.

I fredags tror jag att vi inte gjorde något speciellt alls.
Och i lördags var vi hos min kära mormor och morfar och åt middag. Det var kul att få träffa mormor och se hur det var med henne.
I söndags var vi hos min farbror och firade min kusin som fyllde 14 år förra söndagen, men då var hans lillebror sjuk så vi kunde inte komma. Och då fick Lippa en pulka av min farmor och farfar och jag fick en klocka av min farbrors fru.

Klockan jag fick.

Och igår var jag med S igen.
Nää, nu orkar jag inte skriva mera. Skriver mer ikväll, eller senare på dagen.
Tjingeling!

Men här kommer lite bilder från när vi lekte fotograf och modell.
image162
Lippa sitter i vardagsrummet.

image163
Lippa är på väg att krypa in i köket.

image164
Lippa sitter på köksgolvet och försöker ta kameran.

Måndag, blää till allt bråk

Jag hade tänkt skriva ett glatt och trevligt inlägg om vad som hänt dom senaste dagarna. Både i Lippas utveckling och under våra dagar. Men nu har det blivit ändrade planer, har absolut ingen lust att skriva ett gulligull inlägg när allt känns åt helvete, allt känns mörkt och äckligt. Nej, det glada tar vi någon annan gång. Kanske skriver det senare när jag är på bättre humör för nu är jag så jävla ledsen och arg så jag vet inte vad jag ska ta mig till.

Skrivit om händelsen. Tänkt efter. Raderat allt.
Jag hade först tänkt skriva lite vad det handlade om, men jag har nu bestämt mig för att inte göra det. Eftersom jag är så arg kommer jag antagligen bara överdriva och inte vara rättvis. Kommer bara haka upp mig på det som hänt och inte se förbi på allt annat och därför måla upp en felaktig bild. Så för att undvika det, skriver jag om det när jag lugnat ner mig och är glad och spralliga Therese igen.
Ett klokt beslut om ni frågar mig!

Jag skriver kanske något roligare senare när jag är på bättre humör och det kommer jag nog hinna bli ikväll eftersom jag pratar med min underbara Mikaela på msn. Och man kan inte bli annat än glad av henne.

Rösta?

Nu tävlar vi igen med design på korten, men med fler bidrag. http://maestro.kampanj.nu/ klicka på veckans tävlingsbidrag och rösta på mina och min syrras designer. För tillfället ligger dom på platserna 5, 7 & 12. Det står att det är Camilla, Therese och Tess från Tumba.

Men bara för att ni ska veta vilka bilder det är så lägger jag in dom här.


 





Uppdatering!
Nu ligger Pappa betalar på plats 4, "tar det på kortet" på 11 plats och kortet på Lippa 13de plats. Fortsätta rösta är ni snälla!  :) <3

Fredag, irriterande hund :)

Det verkar som det var några stycken som röstade på mitt kort i alla fall, för  nu ligger jag bland dom 100 bästa i alla fall. Sist jag kollade var det på plats 63. :)

Just nu sitter Lippa och plockar ut alla leksaker från leklådan. Det roliga är bara att hon leker inte med dom, dom ska bara ur lådan..
Det är tur att det är lite omväxling i alla fall, för har lyssnat på Mikaelas doppresent hela dagen. Det är ju tur att den har ganska många olika låtar annars hade den nog åkt ut genom fönstret för länge sedan.

"A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N, O, P, Q, R, S, T, U, V, W, X, Y, Z, Å, Ä, Ö. Nu kan du sjunga ABC, nästa gång får du väl göra det!"

"1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, nu räknar vi upp till 10. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ,10, 10, 10"..

Det är bara två av alla miljoner låtar som den där hunden innehåller haha

Nej, nu ska jag ner till affären och handla lite grejs.

Tjingeling!

Torsdag, rösta?

Sorry alla som väntat på att jag ska skriva om går dagen och dagens händelser, men jag har inte haft tid idag. Och nu orkar jag inte sitta och skriva värsta inlägget. Jag såg att jag fått en kommentar om att det var lite jobbigt att läsa när jag bytt layout så testat att ändra färger lite grann, hoppas det blev bättre?! :)

Och alla ni som tycker att jag och Lippa är värda att vinna 1000 kr kan jätte gärna få gå in på
http://maestro.kampanj.nu/ trycka på veckans tävningsbidrag och sen leta fram min bild. Sist jag kolla var det bild 152, men det ändras ju beroende på hur folk röstar. Men det är i alla fall den här bilden:



Godnatt!

Torsdag, godmorgon

Godmorgon alla pigga och glada!
Nu är vi vakna och berädda för en ny dag, med nya utmaningar.

Jag glömde eller nu ska jag inte ljuga, jag hade ingen lust att skriva om går dagen. Hade annat att göra så orkade inte ta mig tid till att skriva om dagen, men gör det idag istället. Så ni går inte miste om någon händelse i vårat liv för det. ;)

Nu ska jag gå och göra frukost åt mig och sen ska busungen få lite gröt. Just nu är det mammas och pappas stereo som lever farligt, den verkar vara väldigt intressant.

Tjingeling!


Onsdag, känna kärlek

Längtar efter att vara kär, vill bli kär.
Måste inte nödvändigtvis skaffa pojkvän, men bara få vara sådär härligt kär.
Kanske bara i smyg?!
Känna fjärilarna i magen och pirret i hela kroppen när man tänker på personen.
Gå runt och le sådär fånit, som bara nykära gör.
Ååh.. vill också känna den känslan, igen!


image150

Onsdag, kommentera med namn tack

Godmorgon alla glada!
Nu är vi vakna och pigga igen. Fast vi har varit vakna ungefär en timme, låg och busade en stund i sängen innan jag orkade hoppa ur sängen. Det var så skönt och varmt under täcket.

Såg att jag fått en kommentar i ett tidigare inlägg där någon skulle rätta mig för att jag råkat stava fel på ett ord. Okej om det stör er att man stavar fel, men är det verkligen ett måste att kommentera det?
Visst det är jätte roligt att få kommentarer, men ska ni kommentera skriv åtminstone ett namn. Det är så jäkla tråkigt när det är folk som är anonyma. Det är ungefär som att man inte vågar stå för vad man säger. Jag kräver inte mail eller bloggadress, bara ett litet namn. :)

Tjingeling!

Tisdag, sexmånaderskontroll

Med mätt mage och ett glas trocadero är jag nu berädd att skriva dagans rapport om dagen.
Vid halv ett ramlade S in efter att varit på en arbetsintervju i Salem, och hon hann inte mycket mer än komma innan för dörren så var det dags att gå till bussen igen. Skulle möta P vid ett för han skulle ha Lippa en stund trots att det inte var hans dag. Men han missade två gånger i streck så tyckte att han kunde få ha henne en stund. Och pappa, jag S och C skulle ändå åkta till maxi och handla mat.
Först kom vi inte med 716 för det var redan tre barnvagnar på, hur surt är inte det då när man har en tid att passa? Så det var bara att halv springa ner till 715 och hoppas på att vi skulle hinna eftersom det var tio minuter kvar tills den skulle gå. Och som tur var så hann vi, men vi kom ju dock en kvart för sent! Sa att det skulle vara bra om han fick henne att sova en stund innan bvc.
Lämnade över vagnen med Lippa i (förstås) till P och så bar det av till maxi, barnfritt. Jag handlade lite mat, blöjor och tvättservetter till trollet. Och sen sprang C och jag och stoppade ner det ena och det andra i vagnen. Pappa sa inget, men blickar kan säga mycket i bland.
På väg till bilen tjatade jag att jag var hungrig och att jag skulle svälta ihjäl om jag inte fick något att äta. En cheesebörjare eller så, haha. Eftersom jag skulle direkt till bvc och inte skulle hinna äta innan. Så efter mycket om och men gick pappa in och köpte en cheecebörjare och en cola till mig. :)

Pappa slängde av mig i centrum och medan jag gick och pratade i telefon med Pa så gick jag ett varv i centrum för att se om jag hittade gröna faran (vagnen). Men det gjorde jag ju inte, såklart. Funderade på om dom kanske satt på donken och började gå dit, men gick bara halvvägs innan jag stannade och tänkte "tänk om dom inte är där borta, då har jag gått dit i onödan". Så sa hejdå till Pa i telefon och ringde P för att kolla vart dom va. Och mycket riktigt var dom vid donken, fast vid leksaksaffären. Gick dit och hämtade Lippa för att gå till bussen upp till bvc. P sa att han inte kunnat få henne att sova för att hon varit för sprallig, så hon fick väl vara lite grinig på bvc tänkte jag. Fast jag hann knappt gå förbi donken så satt trollet och sov.
Klockan 15.10 skulle vi varit inne och mätt och vägt Lippa, men då sov hon fortfarande. Och klockan 15.30 skulle vi till läkaren för sexmånaderskontroll så vi bestämde med en sköterska att Lippa skulle få sova fram till läkartiden så skulle vi komma in och väga och mäta henne hos henne sen.
Allt gick jätte bra inne hos läkaren, det blev lite sura miner när läkaren skulle dra lite i benen för att kolla höfterna, men P tog upp henne så då gick allting jätte bra. Sen gick vi in till sköterskan och vägde och mätte Lippa. Hon vägde hela 8860 g och var 71 cm lång. :)

Nu på kvällen har jag bara tagit det lugnt, kollat på idol och house. Druckit lite te och ätit godis, mums! Sen har jag inte gjort så mycket mer faktiskt. Vilket är ganska skönt. Funderar lite hur morgondagen ska gå ihop med alla olika saker jag lovat att göra. Men det löser sig nog :)
Nu ska jag gå och tvätta bort sminket och antagligen krypa ner i sängen för att sova tidigt för en gångs skull. Klockan hinner alltid pasera tolvslaget innan jag kommer i säng. Inte bra nu när Lippa börjar härja tidigt om mornarna. Då orkar man ju inte hela dagen, inte i hennes tempo i alla fall.

Tjingeling!

Här kommer våran dag i bilder.

image144
Lippas morfar orkade inte jaga henne när hon skulle rycka i alla sladdar så hon åkte ner i leklådan, men inte ser det ut som att hon är missnöjd i alla fall. :)

image145
"Här verkar man ju få sitta, bäst jag suger lite på tån så länge" haha

image146
Väntar på bussen efter bvc..

image147
..och väntar..

image148
..och väntar ännu mer.. men vänta, det där är väl ändå inte Lippa. Det är ju hennes söta mamma ;D

image149
Och starx innan läggdags satt vi hos morfar och lekte med doppressenten Lippa fick av Mikaela. :)

Tisdag, godmorgon

Godmorgon! Eller godförmiddag kanske man ska säga!
Just nu sitter jag och äter frukost och Lippa sitter och leker på sin filt. Just precis, hon sitter stilla på filten och leker. Fast hon har varit ute och ryckt i alla sladdar, men efter att jag hämtat henne och sagt till henne några gånger verkade hon ge upp(?).
Nää, nu ska jag äta upp min smörgås och sen gå och göra lite gröt åt trollungen. Sen ska Lippa vara i centrum med sin pappa och faster en stund. Sen bär det av till bvc för en sen sexmånaderskontroll. :)

Tjingeling!

Måndag, bara massa sovprat och lite bilder

Med en kopp te, lite godis och en sovande Lippa är jag nu berädd att skriva ett liet inlägg om dagen.
Jag hade lite problem att somna igår för jag hade ont i magen, eller den kurrade så mycket så jag kunde inte konsentera mig på att sova. Så smsade en stund med J, vilket var ganska trevligt. J jobbade och hade det ganska tråkigt och jag låg i sängen och kunde inte sova.
Men någon gång mellan smsen lyckades jag i alla fall somna. Sist jag kollade på klockan var den en bit över två, och när jag vaknade på morgonen hade jag ett sms från J som jag inte läst eftersom jag somnade och det skickades vid halv tre. Så någon gång där imellan somnade jag.
Och vid fyra tiden vaknade Lippa och ville ha mat, trodde jag i alla fall. Hon åt en liten stund och verkade somna om, men det var lite tveksamt så la henne i min säng. Men när jag la ner henne var hon hur pigg som helst och det gick inte att få henne somna om. Satte ner henne i hennes säng runt fem och gick och kissade, smörjde händerna och sådär. När jag kom tillbaka tyckte jag att det lyckade lite äckligt, men tänkte inte så mycket på det först. Tog upp Lippa ur sin säng för att se om det skulle gå och mata henne till sömns nu. Och då tyckte jag att det luktade ännu mera och luktade lite på hennes blöja, och mycket riktigt det kom där ifrån. Jaha, då var det bara att kravla sig ur sängen igen då och gå och byta blöja. Och inte nog med det, det var bara att slänga pyjamasen i smutsen också för det hade läckt.
Vid tjugo i sex hör jag mamma komma ut från deras rum för att gå upp och äta frukost. Strax efter hon gått upp går jag upp efter med Lippa för att hämta en ny pyjamas. Ville egentligen inte gå upp först för trodde hon skulle vägra somna ännu mer då. Man får ju för sig såna där saker ibland. Men efter att suttit i sängen med en sprallig Lippa insåg jag att hon inte kunde bli piggare så gick upp och hämtade en pyjamas för att slippa en kall Filippa.
När jag kom ner igen så testade jag att mata henne igen, och vips så somna hon. Guuuud, vilken lättnad det var. Kollade på klockan och såg att den var nio minuter över sex. Åååh, låt mig sova några timmar, snälla gör så Lippa sover åtminstone till klockan nio. Låg jag och tänkte.
Klockan tio över tio vaknade en glad Lippa!

Så idag har vi inte gjort speciellt mycket, har liksom inte orkat det eftersom jag sovit så dåligt två nätter i rad. Så ska nog gå och sova tidigt idag. Om jag nu kan somna.
Vid tre-fyra var Lippa gnällig och verkade jätte trött. Gnuggade ögon och gäspade ibland, men det gick inte få henne att sova. Så då tog vi en promenad ner till ica (som jag skrev förut idag) och tänkte att hon kanske kunde somna på vägen dit. Men nej, inte det inte.
Vid halv sju somnade hon. Sov inte en blund på hela dagen.

Lippa har börjat vakna mer och mer på nätterna för att äta och nu insåg jag att hon står sig inte längre hela nätterna på att bara ammas. Så från och med ikväll så blir det gröt som sista mål och så kompliterar jag med amning efteråt. Så får se om det blir någon skillnad. :)

Oj, det blev ett inlägg om nästan bara om sömn. Vad trist egentligen. Men ja, finns inte så mycket mer att skriva om eftersom jag inte gjort något idag.
Lippa har i och försig busat hela dagen. Man hinner bara sätta ner henne på golvet eller hennes filt så kryper hon iväg till närmaste sladd. Så säger man "Nej", "Ajabaja", "Den får inte Lippa röra" osv, och då möts man av ett jätte stort flin. Hur förnedrad känner man sig inte när man står eller sitta där och försöker vara allvarlig och bestämd, så skrattar hon bara. Men skam den som ger sig, en vacker (eller regnig) dag lär hon sig att man verkligen menar allvar. Än så länge fattar hon i alla fall att man menar att hon inte får ha sladden i munnen eller i handen för hon släpper den i alla fall. :)

Nej, nu är mitt te slut för länge sedan och min mage skriker efter något att äta så dags att runda av här för att gå upp och rota i skåpen igen. Men lägger in lite bilder från dagen som jag i alla fall tagit.

image139
Först en Lippa som ligger i vagnen för att somna. Men Lippa vill inte riktigt samma sak och försöker sätta sig upp hela tiden.

image140
Så det var bara att ta upp ryggstödet och låta henne sitta i vagnen.

image141
Sen dom snygga benen som ser till att vagnen kommer någonstans. ;D

image142
Lippa har hittat "napp hållaren" och suger på den istället för på nappen. Nu är vi på väg hem.

image143
Sen en Lippa som står mellan mina ben och ser vettskrämd ut. haha

Måndag, uppdatering av bloggen

Nu var det dags att uppdatera bloggens utseende lite grann tyckte jag. Men är inte riktigt färdig, får se vad jag mer hittar på. Men nu ska jag och Lippa ta en prommis ner till affären och handla mjölk och mat till Lippa.

Lippa behöver sova...


Måndag, dejtar Persbrandt

image138

Gjorde precis ett test "vilken kändis dejtar du?" Och ja, det blev ingen mindre än Mikael Persbrandt, 44 år. Visst det är inge fel på honom, men tycker nog att det är lite väl stor ålders skillnad. Det skulle kunna vara min pappa. Hade jag varit äldre, si sådär paserat 30 år hade jag nog jublat och hoppat högt, men inte nu!

Vilken kändis dejar du? Kolla
här.

Söndag, plugga vidare?!

Usch i natt fick man inte många timmars sömn. Jag vaknar på en gång om det är mycket liv och rörelser runt omkring. Ibland kan jag till och med vakna av att mamma sätter på tv på morgonen där uppe. Det är inte jätte kul att vara så lätt väckt som jag är, men vad ska man göra åt saken?
Och eftersom dom sista gästerna igår inte gick förrän runt tre så kunde inte jag somna innan dess. Fulla människor har ju lite svårt att prata tyst. Och så vaknade Lippa vid 6 och var hur pigg som helst. Annars brukar hon sova till runt nio tiden, men inte idag. Så det var ju bara att gå upp och leka med henne då, hur trött man än var. Men vid halv nio orkade hon inte busa mer och somnade, vilket jag tyckte var riktigt skönt för då fick jag i alla fall vila en stund i sängen. För kan inte somna om så sent. Sen vid halv tolv gick vi upp och åt frukost. :)

Då hade mamma och C åkt till mormor för att hälsa på henne några timmar. Och eftersom Lippa sov så fick inte vi följa med dit. Men mamma hälsade i alla fall från mig. Tycker så synd om min stackars mormor som förresten ligger på operationsbordet nu. Dom skulle operera klockan 22. Och det skulle tydligen vara en ganska stor operation.

Vid halv två ramlade S in här, och först kollade vi på idol repriserna. Varför ställer man upp på att söka till idol om man inte klarar av att dom sågar än? Alla som säger elaka saker bara för att dom inte gick vidare. Men hallå? går inte idol ut på det? Är man med i leken - får man leka tåla.

S och  jag pratade en hel del om att vi ska leta upp någon kvällskurs inom grafisk design. Där man bla får lära sig ännu mera i Photoshop. Visst vi kan redan en hel del eftersom vi höll på hela nian i stort sätt med att lära oss programmet. Plus att vi läste en Photoshop kurs i tvåan på gymnasiet. Men vi är inte helt nöjda, vi vill lära oss mera mera mera! Vi är som hunriga vargar haha.
Det skulle ju typ funka med att läsa på distans också, men när det gäller sånt kan det vara lite svårt eftersom allt är praktiskt. Men får man papper och manualer på allt så skulle det ju funka super bra, och då kan S och jag plugga tillsammans på kvällarna när Lippa somnat, eller nått. :)
Tåls att tänkas på. Fast kanske ska avsluta sista terminen på gymnasiet först, kan ju bli lite små kämpigt att plugga på två håll samtidigt.

Men nu är jag riktigt sugen på att plugga vidare inom grafisk design just för att "stärka" mitt företag mer. Ju mer utbildning och erfarenheter man har, desto mer kan man ju erbjuda!
Åååååh, nu vill jag bara ta studenten och läsa några extrakurser på högskola, komvux eller vad det blir.

När vi ändå pratar lite om företaget, så mailade jag B direkt efter att jag skrivit inlägget i fredags (eller när det var) och hade fått svaret redan nästa morgon. Och det var med ett leende på läpparna som jag läste det mailet.
Ett litet utklipp från mailet från B.
"Om du kollar på våran hemsida som hör till vårt nätverk/företag så har vi paketpriser från 9900 kr exkl. moms.
Men jag tror att det bästa är om du får reda på vad de har för budget och vad det är de vill ha ut av sin hemsida. Jag menar säger de att de endast vill ha en liten företagspresentation ja då kan du lägga upp ditt arbete efter det (kanske ett par tusen). Men vill de ha en sida som kommer att vara spindeln i nätet, där all kommunikation, marknadsföring etc finns ja då måste de budgetera för det kanske 30 000 och uppåt. Och då måste du ta in folk som kan hjälpa dig t ex. oss eller andra i ditt nätverk."

Nää, nu ska jag maila B så han kan registera domännamnen för min hemsidan.
Tjingelíng alla glada skitar!

image136
Lippa har somnat för natten, i sin säng.

image137
Lippa sitter i sin egna fotölj och kollar på tv.

Lördag, kräftskiva

Svar på Jessicas kommentar;
Hej hej, hittade din blogg idag och har suttit och läst lite, tack för en trevlig läsning. En fråga bara, är du och Filippas pappa tillsammans? Ta hand om er! =)

Vad roligt att du tyckte om min blogg, alltid kul att någon tycker om det man skriver. Nej, jag och Filippas pappa är inte tillsammans. Han träffar henne ungefär tre gånger i veckan i alla fall. :)

Svar på Thereses kommentar;

åh.. kryper redan.. hon är väl inte så gammal? :) längtar tills min lilla börjar krypa.. hihi.

Hehe aa hon kryper, om det är tidigt eller inte vet jag inte riktigt. Har inget att jämföra med. Men hon är 6 månader, 2 veckor och 5 dagar. Min lilla fröken börjar bli stor!

Nu till dagens inlägg.
Eftersom pappa skulle ha en kräftskiva idag med sina arbetskamrater plus fruar så var det bara att börja städa direkt efter frukosten. Det är ju ganska bra att Lippa kryper så behöver man inte bära runt på henne samtidigt som man plockar, man har henne efter sig som en liten svans istället.
Efter att plcokat undan mina saker plus lite annat skräp så tog jag fram dammsugaren och dammsög hela övervåningen och sen var det dags för moppen att komma fram ur hörnet. Men då fick Lippa hoppa ner till undervåningen och leka med sin mormor så jag inte skulle svabba bort henne också.
Sen gick jag också ner och började städa i mitt rum. Eller rättare sagt sortera Lippas kläder. Och gud vad mycket kläder hon har, eller ska jag säga hade kanske. Eftersom jag sorterade bort en hel kartong med urväxta kläder. Allt under 74 var bara att lägga undan.
Mitt i allt städande lyckades klumpiga jag ut för en liten olycka. Förut när vi flyttade ner ligggrejen i Lippas säng så ramlade det bort en liten planka som vi glömde sätta tillbaka och den låg bredvid Lippas garderob. Men det visste inte jag. Och gick in i mitt rum igen med ganska tunga och snabba steg och klev rakt på plankan. Och okej om det bara varit plankan, men den här hade självklart två spikar som stod rakt upp som jag fick in ungefär 1-1½ cm i foten. Jag skrek att mamma skulle komma snabbt och bad henne dra ut plankan. Jag satte mig ner på golvet och började skratta och kolla på allt blod som rann från hälen. Mamma gick och hämtade "sjuklådan" och kom och plåstrade om min fot. Fyhelvete vad ont det gjorde i foten!

Vid starx efter två kom Chr, Jo och San hit för att hälsa på Lippa. Dom skulle till Ikea och hade ju ändå vägarna förbi, så det tyckte jag var riktigt roligt. Var roligt att se dom igen, för om jag inte minns helt fel har jag inte träffat Chr sedan dopet i maj. Shit, vad länge sedan det var!

Vid fem ramlade dom två första gästerna till pappas kräftskiva in. Egentligen var det sagt klockan sex, men dom här två bor på landet och bussarna går så sällan så dom fick vara ett undantag. C och jag satt och pratade med dom i en timme, vilket var riktigt trevligt. Trodde aldrig att pappas arbetskamrater skulle vara sådär trevliga. Och nu hade dom ju fruarna med sig också.
Vid sex kom resten in ramlande och direkt var ljudnivån på max, men Lippa verkade trivas med allt folk ändå. Ingen sur min alls, inte ens när dom kom fram för att hälsa. Började nästan direkt prata med Mo, en av karlarnas fruar. Vi hamnade bredvid varandra vid bordet och pratade nästan hela tiden. Att man kan trivas så pass bra i vuxet sällskap. :)
Det är tyvärr bara en av pappas arbetskamrater som jag inte tycker om. För det första hör man inte riktigt vad han säger för han har bara bott i Sverige i 8 år. Och för det andra så pratar han inte med mig, utan med mina bröst. Hatar när killar gör så, och framför allt när gubbar gör sånt. Han har till och med barnbarn liksom. USCH!

image135
Lippa liggsitter i soffan.

Fredag, hemsida på g

Idag är första dagen på ganska länge som jag och Lippa bara varit hemma själva. Hade ingenting inplanerat överhuvudtaget, vilket var ruskigt skönt. Fast det blir ganska tråkigt också, eftersom jag tycker om att göra saker. Men som tur är så har jag ju lilla Lippa som busar och har sig hela tiden. Eftersom hon kryper och det går fortare och fortare för varje dag så är det nästan ett heltidsgöra att passa henne.
Och idag började hon med något nytt, att sätta sig rakt upp och ner och sträcka upp händerna mot än när hon vill komma upp. Så söt så!

Men eftersom jag inte hade någonting att göra idag (förutom att leka med Filippa) så passade jag på att fundera lite på hur jag vill att min hemsida till mitt företag ska se ut. Jag har suttit och små pillat och testat olika förslag hela dagen till och från. Och nu på kvällen har jag äntligen fått till en design som jag är ganska nöjd med. Inte för simpel inte för avanserad. Luftig och lätt. Har gjort alla sidorna som ska vara med, men inte skrivit in dom rätta texterna än. Har bara gjort grunden liksom.
Så när jag skrivit klart det här inlägget ska jag maila B och fråga lite om rimliga priser. Vad kan man ta som "nykomling" av att bygga hemsidor?!

Imorgon får äntligen mormor komma hem. Det har varit diskussioner till och från varje dag nu om hur dom ska göra. Men nu ikväll fick vi veta att imorgon vid halv tolv flygs hon hem, Vad skönt att veta att från och med imorgon är hon på hemmaplan igen.
Enligt min moster och morfar kan läkarna nere i Rome bara italienska, knappt någon engelska alls. Och min stackars mormor är inte så duktig på engelska heller, och framför allt inte italienska. Så hon har nog det lite små kämpigt när morfar inte får vara hos henne.
Tänker på dig mormor!

Nu ska jag dricka upp mitt te som min kära syster har gjort åt mig och så ska jag skicka det där mailet till B. Sen blir det nog att pilla lite mer på hemsidan innan jag går och lägger mig.
Men innan jag avslutar det här inlägget vill jag bara säga Grattis Co på födelsedagen. Nu har du blivit hela 23 år ju, nästan gubbe! ;D

Och sist och minst, men mest älskad..
image134
..en krypande Lippa. Eftersom hon aldrig är still var det väldigt svårt att få en bra bild på henne när hon kryper. Så klaga inte på att den är suddig. :p

Torsdag, dumt

Irriterande att den bilden jag vill ha här på bloggen fungerar inte.. :(


Tordag, ny data och en glad Terri

Som nästan alla andra dagar har vi varit ute och farit idag med. Men den största skillnaden idag var att idag åkte vi inte buss och tåg utan bil. Jag skulle till optikern i Farsta vid 10.00, så pappa körde dit mig eftersom han är ledig tills på onsdag. När vi kom dit var M (min otiker, min fasters mans syster) försenad pga en sen kund. Så jag testade massa glasögon eftersom det börjar bli dags att köpa ett par nya. Men eftersom jag hade väldigt svårt att vara seriös mobbade pappa mig mer och mer för varje par jag testade och till slut skrattade jag så pass mycket att pappa skämdes ögonen ur sig. :D

När vi var färdiga där ringde pappa K för att se om han var hemma så vi kunde komma förbi och hämta min kära dator som jag nu sitter och skriver mitt först blogginlägg på. Så vi åkte dit och tog en fika medan K berättade om vad han gjort med datan och sådär.
Sen åkte vi hem och på vägen hem hämtade vi upp S. Vi gjorde inget speciellt direkt, satt mest och pillade lite med min data, pratade och busade med Lippa. Den lilla rackaren börjar få fart nu när hon kryper och vips så är hon i andra änden av rummet. Det är sjukt vad fort det går. Så nu lever mamma och pappas stereo ganska farlig eftersom det är dit Lippa kryper hela tiden för att försöka riva ut allting. Men hon har ju en sån elak mamma som inte låter henne leka med sladdar och sånt som hon tycker är så roligt.

S var ganska trött och åkte tyvärr hem ganska tidigt. Men eftersom vi ses så pass mycket nu så gjorde det inte så mycket. Jag vet hur gärna hon vill ha jobb, och jag önskar verkligen att jag kunde ge henne ett nu på en gång. Men samtidigt vill inte egoTess att hon ska ha ett för vem ska jag då ut och åka med om dagarna?! :p

Nää, nu har jag faktiskt inte tid med det här. Nu ska jag sätta mig och leka lite i photoshop som jag längtat så himla mycket efter. Men jag har ju inte haft någon data som jag kunnat/fått installera det på. Så det har varit ganska surt. Men nu har jag min alldeles egna data med photoshop på, så det så! Och sen ska jag nog börja kolla på alternativ på hur
www.etjanster.se kan se ut.
Tjingeling alla glada!

image132
Här sitter Lippa på tåget påväg till s-tälje för att spendera lite tid med sin pappa. (Bilden är tagen igår)

Onsdag, 151-300 av 1001.

Här kommer fortsättningen på dom där 1001 frågorna.

151. Pluggar och vill bli: pluggar inte för tillfället. Men vill hålla på med grafisk design.
152. Jobbar och önskar du kunde: Jobbar inte utanför hemmet.
153. Person du alltid kommer att vara kär i: Filippa.
154. Vem krossade ditt hjärta: Ola, krossade det ganska ordentligt.
155. Politiker du älskar / gillar: Orka bry sig liksom.
156. Barnprogram du avskyr: Pokemon och allt vad dom heter.
157. På din fritid: Vilken fritid?
158. Men vill: Hm..
159. Om sex månader: Är Lippa drygt ett år.
160. Samlar på: Fotografier på Lippa.
161. Din värsta ovana: Det är nog bäst att fråga andra om det :p
162. Din bästa ovana: Fråga någon annan
163. Kändis du skulle vilja vara: Jag vill bara vara den jag är.
164. Kändis du skulle vilja vara med: Beror på hur du menar?
165. Du ångrar att du inte: Varför ångra saker?
166. Du blir glad av: Det mesta
167. Du blir förbannad av: Falskhet och orättvisa
168. Din bästa raggningsfras: Tjenare kexet står du här oh smular. HAHAHAHA Nää, men raggar inte
169. Drömjobb: Något med grafisk design
170. Om du fick 10 miljoner: Skulle jag köpa allt jag och min familj behöver och vill ha!
171. Du var 2 år gammal då du förlorade: Vad sjutton förlorar man vid 2 årsålder?
172. Det här skulle du inte göra ens om du fick en miljon: Äta bajs. 
173. Största hemlighet: Det berättar jag inte för någon.
174. När ingen ser dig: Petar i näsan., gör inte alla det?
175. Nära-döden-upplevelse: Ingen hitills.
176. Ditt livs bästa ögonblick: När Lippa föddes.
177. Bok och låt du önskar du hade skrivit: -
178. Ditt bästa partytrick: Gaaah, få slut på alla dessa festfrågor..
179. Bästa tekniska uppfinningen: Datorn.
180. Levande begravd eller levande kremerad: Ingen kommentar
181. Du kommer till himlen / helvetet: Någon konstig blandning av båda två skulle jag tro.
182. Brott du begått: Inget allvarligt i alla fall.
183. En sak du stulit från en kompis: stulit och stulit.. har väl lånat ett sudd som jag kanske råka behålla.
184. Du har knarkat / testat droger: Nej och kommer aldrig att göra det heller.
185. Om Ja; Vad: -
186. Konstigaste platsen du har haft sex på: Ute någonstans.. mer säger jag inte.
187. När var första gången och med vem: Med Ola, när jag var 16.
188. Hur många du har haft sex med: 2 st.
189. Gruppsex: Nej.
190. Har du haft sexuella fantasier om det egna könet: Inte vad jag minns.
191. Har du haft sexuella fantasier om vänners föräldrar/syskon: Haha nej!
192. Ok, ärligt, hur många har du haft sex med : 2 st, sa jag ju.
193. Favoritställning: Skulle du allt vilja veta va?
194. Har du använt sexleksaker: Angår inte dig.
195. Vilka:-
196. Antal one-night-stands du har haft: Noll.
197. Har du betalat för sex: Nej och skulle aldrig göra det heller.
198. Det kostade: Ingenting.
199. I din umgängeskrets har du haft sex med: Suck...
200. Könssjukdom: Nej
201. Vilken: Lägg ner..
202. Från vem: Snark.
203. I din umgängeskrets vill du helst ha sex med: Tröttnat på alla dessa sexfrågor..
204. Har du varit otrogen: Nej!
205. Mot vem: -
206. Med vem: -
207. Din konstigaste sexuella upplevelse: Men hallå.
208. Beskriv dig själv med tre ord: Pratglad, klantig och sprallig.
209. Har du nån gång varit deprimerad: Nej inte deprimerad deprimerad.
210. Känner du någon som varit/ är deprimerad: Ja.
211. Finns det någon du vill lägga en förbannelse på: Sånt gör inte jag.
212. Har du blivit behandlad som skit av en vän? Ja, och vi är inte vänner idag.
213. Vad gjorde du då: Sa upp kontakten efter nio års terrande.
214. Vad innebär självinsikt för dig? hur sjutton förklarar man det.?!
215. Har du bra självförtroende? Hysat
216. Älskar du livet? japp
217. Hur ser du på framtiden? Den blir som den blir.
218. Kan du laga mat? Jajamensan.
219. Vad har du för humor? Sjuk?
220. Har du en bästa vän? Japp.
221. Hur träffades ni? På dagis
222. Hur länge har ni varit vänner? Sen 91..
223. Har du varit på IRL- träff? Jaa.
224. Har du fått vänner via webben? japp.
225. Hur, när och varför började du med hemsida? Tidsfördriv.
226. Läser du? I perioder.
227. Om ja; Olika.
228. Favoritpapperstidning: Ingen.
229. Favoritveckotidning: Ingen speciellt.
230. Mobiltelefonen betyder för dig: Klocka, något man kan prata i och smsa med..
231. Vad har du i din handväska? Plånbok, almenacka, blöjor, handduk, tvättservetter mm.
232. Har du körkort? Nepp.
233. Hur många uppkörningar gjorde du? Inga.
234. Vart det dyrt? -
235. Bil? Vi har två bilar.
236. Drömmer du? Gör väl alla?
237. Om ja; minns du dina drömmar? Vissa nätter.
238. Tror du på nåt övernaturligt? Nej.
239. Om ja; vad: -
240. Om inte; vad anser du om övernaturliga ting? Finns inga bevis.
241. Röker du? Nej, aldrig testat.
242. Om ja; varför slutar du inte?
243. Spara eller slösa? Slösa.
244. Har du investerat pengar? Nej.
245. Spelar du sällskapspel? Beror på.
246. Favorispelet? Olika.
247. PS2: -
248. Dataspel: Nej.
249. Favoritsemesterställe: Varmare ställen
250. Drömresan skulle vara: till island.
251. Har rest till: Massa ställen
252. Semestertips? Inte vet jag.
253. Semestermardröm? Tågluffa.
254. Vad skulle du INTE göra på din semester? Hm..
255. Vem diskar hemma hos er? Diskmaskinen
256. Storhandlar du? nej, men mamma.
257. Är det något du är bra på? Jadå, massa.
258. Är du praktisk? Beror på
259. Är du teknisk? Beror på.
260. Har du besökt nåt nöjesfält? Japp.
261. Gillar du det? Japp
262. Favoritkarusellen? Berg- och dalbana
263. Dusch eller badkar: Dusch.
264. Färg på ditt duschdraperi? Typ gult med blommor på
265. Syr du dina gardiner själv? Nope.
266. Bästa stället på webben: Playahead
267. Musikfavoriter / favoritartist: Chrstina Aguilera.
268. Tittar på TV: Dom flesta humorprogrammen..
269. Hur mycket tittar du på TV? Några timmar om dagen
270. Äger du nån leksak? Ja.
271. Om ja; vad: Mina gamla nallar och så.
272. Lekte du med Barbies som liten? Japp.
273. Eller föredrog du lego? Det också.
274. Onani; skamligt eller njutningsfullt? Naturligt.
275. Vad anser du om porr? Äckligt & onödigt.
276. Äger du en kamera? Ja.
277. Vilken sort? Min mobil.
278. Fotografera du mycket? I stort sett varje dag.
279. Högtid du gillar? Julen, stämningen och maten är så underbar.
280. Har du prestationsångest? Ibland.
281. Har du drömt sanndrömmar nångång? Ja, nån enstaka gång.
282. Har du en brevvän? Har haft.
283. Dricker du mjölk? Bara i tet.
284. Är du rojalist? Vad sjutton är det?
285. Vad anser du om kungahuset? Jävligt onödigt. Det är inte 1800-talet.
286. Läser du skvallertidningar? Haha, ja det gör jag..
287. Tror du på allt det står i dem? en del
288. Lyssnar du på folks skvaller om andra? Lyssnar gör man väl, men man ska ju inte tro på allt.
289. Skvallrar du ibland? Inte mycket.
290. Har du varit på festivaler? Nej
291. Isåfall vilka: -
292. Hur kör du bil? Övningskör
293. Hur ofta byter du sängkläder? När det behövs
294. Har du ett motto du lever efter? Nej.
295. Favoritcitat/aforism: -
296. Om du skulle skrivit ett citat som gjort dig känd vilket hade du valt då: -
297. Öppna en bok du har i närheten, slå upp sidan tolv och citera den fjärde meningen: "Jag vet att du har gått i dvala och är det någon som vet vad det innebär så är det jag."
298. Favoritfika på café? Te och paj eller nått.
299. Ljud du hör just nu: Tv:n.
300. Vad finns på väggarna i rummet du sitter i? Panel.

Onsdag, gud vad jag är duktig!

Dagen började precis som alla andra dagarna. Vi vaknar, går och byter blöja för att sedan gå upp och äta frukost. Och precis som vanligt så ringer mamma starx efter att Lippa ätit sin gröt och är mätt och belåten. Oftast brukar vi bara prata lite skit om vad som händer under dagen, vad vi ska äta till middag osv. Men inte idag, idag ringde hon för att berätta tråkigheter. Hon hade precis pratat med hennes lillebror som pratat med morfar. Mormor och morfar är i Rom just nu och mormor till min stora förskräckelse ligger på sjukhus. Hon hade tydligen missat sista trappsteget och ramlat, och brytit lårbenshalsen. Varför just mormor av alla?
Och just nu håller dom på att utreder om hon kan flygas hem för att opereras här i Sverige eller om dom ska operera i Rom. Beror på om hon kan förflyttas i det här tillståndet.
Men det är ju inget att deppa över, vi har ju kvar henne vid liv i alla fall. :)

Sen åkte jag och C till s-tälje där hon hade en körlektion inbokad halv två. Jag och Lippa följde med henne till bilskolan där vi mötte upp P. Eftersom både jag och P var ensamma bestämde vi oss för att vi lika gärna kunde umgås som kompisar men att han hade Lippa. Så först gick vi till Apoteket för att jag skulle hämta ut lite grejer till mamma. Men det gick ju såklart inte eftersom jag inte hade någon fullmakt.
Och efter det blev vi ju självklart hungriga (jag är i och för sig alltid hungrig) så P gick för att flytta sin bil till en annan parkering och jag och Lippa gick till Konsum och köpte en burk puré till henne och tog ut 20 kr så P hade parkeringspengar. Sen bar det av till grillen där jag åt en kebabtallrik. Det var riktigt gott, men åt inte upp alla pomes pga att dom svalna fortare än vad jag hann äta.
Innan P var tvungen att ge sig iväg så gick vi till systemet där han skulle handla lite grejer sen direkt till bilen. Och då ringde C och sa att hon var färdig och vi bestämde att vi skulle ses vid donken. När P åkte blev Lippa ledsen, om det var för att han åkte eller om det var tröttheten låter jag vara osagt för det vet jag inte. När jag kom upp till donken protesterade hon så pass mycket så det var bara att ta upp henne och slänga fram bröstet. Och tror ni inte hon somna på två röda då?

C var hungrig eftersom den stackaren inte var med när vi andra åt. Så vi gick in på donken så hon fick äta lite och jag tog en McFlurry, mumsigt! Och en stackars liten kille som hade köpt med sig mat i påse skulle ställa ifrån sig påsen och hans milkshake åkte i golvet och allt rann ut. Han stod där med tårar i ögonen och jag och C tyckte så synd om honom. Ville nästan gå fram och köpa en ny åt honom. Men som tur var så fick han en ny av personalen.

Och nu alla glada ska ni få höra något fantastiskt! Vid 19.00 fick mamma vara barnvakt medan jag och C gick ner till Kassmyra skolan för att håll i er nu gå på arobics! Kan ni tänka er att jag Therese i högperson gick och tränade frivilligt?! Det var gratis första gången så vi tänkte att vi skulle testa på och se om vi ville fortsätta. Och det ska vi nog göra. Det var riktigt kul, fast grymt jobbigt.
Så från och med nu så är jag upptagen på onsdagskvällar med att skutta runt hit och dit, träna med hantlar och göra situps. Är faktiskt stolt över mig själv! ;D

Nää, nu har jag nog skrivit tillräckligt mycket för idag. Skriver som vanligt imorgon kväll och då är det antagligen från min nya dator. :) Tjingeling!

image131


Sladden är fortfarande på rymmen så kan inte lägga in alla nya bilderna på datan. Så idiotiskt! Men här kommer en bild på Lippa när hon får provsitta i en kundvagn på elgiganten. Ja, jag vet att det står Rusta på vagnen, men vi är på elgiganten i alla fall.


 

тєяяі

Tisdag, massa regn.

Idag var vi med S igen, förvånade? Vi skulle mötas strax efter ett i Tumba centrum, men jag tog en tidigare buss för att träffa Sa en stund. Det var inte igår vill jag säga. Det var hur länge sedan som helst, om jag inte misstar mig helt har jag inte sett henne sen hon gick ut nian 2003. Det var riktigt roligt att stå och prata lite skit en stund innan S kom.
Sen gick vi till skolan där jag pratade med A om hur det blir med skolan i vinter. Vi kom överrens om att jag skulle ta kontakt med syon och kopiera alla mailen till henne. Och att jag någon gång innan höstlovet ska komma och presentera mig i den nya klassen. Det blir nog bra det här!

Efter skolbesöket gick vi över till Ch och hälsade på en stund. Det var riktigt roligt att se henne igen, och hon blev helt såld på Lippa. Men det var ju inte så konstigt, vem skulle kunna motstå henne?!
Ch sa även att hon funderat på att skaffa en liten plutt, och att hon nog fick gå hem och jobba på det nu efter att hon träffat mitt lilla troll.
När vi skulle gå där ifrån spöregnar det och Lippa var sååå trött att hon inte visste vart hon skulle ta vägen. Försökte mata henne lite till söms, men eftersom det åska så "hoppa" hon till varje gång det bullra. Stoppade ner henne i vagnen och S tog fram sitt braiga paraply, eller inte. Paraplyet levde sitt egna liv och vände på sig flera gånger. När vi kom till centrum missade vi precis bussen med någon sekund så vi gick in i centrumet och matade Lippa till söms.

Och nu på kvällen har jag bara kollat på Idol och House. Jag förstår inte att man ställer upp och sjunger i tv om man låter så förjävligt som många gör. Visst, jag kan inte heller sjunga. Men jag vet om det och ställer inte upp i en sådan grej. Jag besparar alla den smärtan! ;D

Nej, nu ska jag nog gå och borsta tanden och tvätta bort sminket och krypa ner i min sköna säng.

image130

тєяяі 

Tisdag, lite skvaller?!

Här kommer en ny lista. Egentligen borde jag fortsatt svarat på dom där 1001 frågorna, men tar det senare.
Den här listan kommer också från Mansondust.

1. Vilken svordom använder du mest?
Fan, tror jag.

2. Äger du en iPod?
Japp

3. Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
Ingen tid alls.

4. Hur många resväskor äger du?
Ingen, men mamma äger nog 4-5 stycken.

5. Använder du flip-flops?
Ibland så, fast inte så ofta när det är sånt här väder ;)

6. Var köper du dina matvaror ifrån?
Ica Maxi.

7. Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?
Står hellre bakom kameran och fotar Lippa. Fast det kan vara ganska kul att apa sig framför kameran också.

8. Vilken var den senaste filmen du såg?
Det var nog Matilda, när C och jag hade "kolla-på-gamla-filmer-maraton"

9. Du får ledigt idag. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän?

Med en bra vän.

10. Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
Oj, vad svårt..

11. Har någon någonsin kallat dig lat?
Ja, jag är lat.

12. Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Aldrig!

13. Vilken CD ligger i din CDspelare just nu?
Någon bränd skiva jag brände typ 2004.

14. Vilken är världens bästa artist just nu?
Christina Aguilera.

15. Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD?
Japp, men det tänker jag inte skriva här. Sorry babes!

16. När var senast någon stötte på dig?
Idag, typ.

17. Vad åt du till middag senast?
Tunnbrödsrulle.

18 Använder du huvtröjor?
Händer.

19. Kan du vissla?
Tro det eller ej, men kan faktiskt inte det.

20. Vem var den senaste som ringde dig?
P.

21. Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält?
Berg och- dalbana.

22. Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
Självklart.

23. Vilket riktnummer befinner du dig i?
08

24. Tittade du på tecknat när du var liten?
Ja,  och fortfarande.

25. Hur stort är ditt närmaste köpcentrum?
Jag vet inte, har inte varit där med måttband direkt.

26. Hur många syskon har du?
En söt liten lillasyster på 18 somrar.

27. Är du blyg inför det motsatta könet?
Nää, borde jag det?

28. Vilken film kan du alla replikerna till?
Eva och Adam, fyra födelsedagar och ett fjasko.

29. Äger du några popband t-shirts?
Om du räknar Christina Aguilera som popband så ja.

30. När flög du senast?
Typ 2004 eller nått.

31. Hur många stolar står kring ditt köksbord?
Sex stolar och så Lippas barnstol.

32. Läser du för skojs skull?
Jo, kan man väl säga.

33. Pratar du några andra språk?
Svenska räcker väl?

34. Diskar du din egen disk?
Har ju diskmaskin.

35. Har du gråtit offentligt?
Ja, har inte du?

36. Har du en stationär dator eller en laptop?
Både och.

37. Försöker du alltid lära dig nya saker?
Är alltid villig i alla fall.

38. Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar?
Ja, vill ha 1-2 tatueringar till och någon pericing, men var?

39. Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Om han bjöd ut mig ja, men annars kan man ju dela på det.

40. Kan du kasta macka?
Jadå, fast det är ju dumt att kasta dom när man lika gärna kan stoppa dom i munnen. haha. Nä, men jag tror att jag kan kasta macka.

41. Har du någonsin varit på Jamaica?
Nope.

42. Vad har du med dig in på bion?
Popcorn och en dricka, och självklart ett underbart sällskap.

43. Vem var din favoritlärare och varför?
Pratar vi grundskola eller gymnasie?

44. Har du dejtat någon av en annan religion?
Nää.

45. Vad har du för väder?
Sist jag kolla ut börja det klarna upp.

46. Har du en blogg?
Om du inte märkt det är det den du läser..

47. Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet?
Grafisk kommunikation.

48. Gillar du att flyga?
Ogillar det inte i alla fall.

49. Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
Humor och ärlighet.

50. När sov du senast på golvet?
Jadu, vet inte
.
51. Vilken är din favoritdrink?
Suck, alla dessa alkoholfrågor..

52. Gillar du din boende-situation?
Ja.

53. Vilken är din mammas hemstad?
Trollbäcken, tror jag.

54. Din pappas hemstad?
Trollbäcken.

55. Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
Lagom många.

56. Är dina dagar fullbokade och stressiga?
Nej.

57. Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna?
Näääj.

58. Vilken är din favoritfrukt?
Mandarin och melon.

59. Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
Haha absolut inte.

60. Hur gammal blir du nästa födelsedag?
20 vintrar.

61. Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Äsch..

62. Tror du på liv på andra planeter?
Kanske..

63. Vem var den senaste personen som gjorde dig arg?
Typ mamma eller C.

64. Tror du att Gud är man eller kvinna?
Blää på såna frågor..

65. Vad var det senaste du åt?
Tunnbrödsrulle.. eller jag smakade om Lippa Pasta med kycklig var lagom varm/kall.

66. Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta?
Oftast motsatta.

67. Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Det får du nog fråga dom.. vet att pappa ville döpa mig till Sara men mamma tröttnade på det namnet pga låten Sara kom ut ikväll..

68. Gillar du senap?
Ja, fast inte bara senap som den är.

69. Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
Kämpa på, det löser sig.

70. Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Om jag fick chansen.

71. Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv?
Snark.. måste man påminna om någon annan?

72. Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall?
Nej.

73. Tycker du om att krama folk?
Alltid mysigt med kramar, kan krama vem som helst förutom EN.

74. Skulle du säga att du är trendig?
Haha neej, men het. HAHA

72. Äger du en digitalkamera?
Ja, eller mamma.

73. Vilka kändisar har du blivit jämförd med?
Ingen..

74. Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det?
Japp.

75. Vilka böcker, om några har fått dig att gråta?
Inga.

76. Tycker du att du är attraktiv?
Alla är attrakiva på sitt sätt, så ja.

77. Vad är du allergisk mot?
Det tar vi någon annan gång. Mycket i alla fall.

78. Får du dåligt samvete efter du ätit kött?
Nej.

79. Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
Fredrik.

80. Vem av dina bloggisar vill du helst veta allt detta om?
Everybody.

Måndag, såå underbart!

K ringde förresten tidigare idag och berätta att han fått hem min data. Sååå underbart! ♥

тєяяі 

Måndag, en regning dag

Idag har vi varit ute och farit igen, det är ju inget ovanligt nu för tiden. Vi är ute i stort sätt varje dag och gör någonting. Lippa uppskattar det också eftersom det finns så mycket mer att titta på ute. Plus att vi alla mår så mycket bättre av att få frisk luft.

Igår bestämde S och jag att vi skulle hitta på något idag, men vi hade inte bestämt vad. Så när C fråga om vi kunde följa med till Tullinge när hon skulle köra halkbanan sa vi självklart ja. Jag mötte S, Sa och C i centrum vid kvart över ett så gick vi till tåget, tog bussen mot halkbanan. C anmälde sig att hon var där och så gick vi och köpte lite godis medan vi väntade på att det var dags att gå in. Vid tjugo över två gick alla in i en sal och S och jag gick mot bussen tillbaka till Tullinge. I tidtabellen stod det att bussen skulle gå vid 15.04 så vi bestämde att vi skulle börja gå mot Tullinge och hoppa på bussen längst med vägen. Efter någon minut började det regna, visseligen inte så mycket, men mer skulle det bli.
Efter en stund började det regna mer och mer och mitt i alltihop kom bussen (?). Hur kom det sig liksom. Vi sprang för att hinna med bussen och vi hann nästa bara precis innan för dörrarna så börja det hagla fruktansvärt mycket. Lippa ville inte direkt sitta i vagnen för hon var så trött, så tog upp henne och gick och satte mig. Men jag valde helt fel plats för takluckan var öppen och det haglde in på mig. Men Lippa tykte det var kul och försökte få tag på isbollarna.

När vi kom till Tullinge Station gick vi till pizzerian och delade på en pizza. Vi var utsvultna så den satt ganska fint! Innan vi skulle ta bussen tillbaka till halkbanan matade jag Lippa lite grann, i hopp om att hon skulle somna. Men det funkade inte den här gången.
Och en irriterande gubbe satt och vrålstirrade på mig och mina bröst. Försökte gömma dom så gått det gick medan Lippa åt och drog för BHn så fort Lippa släppte. Men han satt verkligen och glodde, och han verkade inte bry sig att jag såg det och blängde på honom.
Men vad gör man inte för sin hungriga dotter?!

Så tog vi bussen tillbaka till halkbanan och väntade på C, medan Lippa somnat sittandes i vagnen. La ner henne och hon sov i alla fall i en halv timme. När vi skulle ta bussen tillbaka till Tullinge fick vi stå i spöregn och vänta. Och det blev ju inte bättre av att bussen var lite försenad. Men som tur var så hade jag regnskyddet med mig så Lippa hade det ju bra i vagnen medan vi andra gärna hade bytt plats med henne.

När vi kom hem var jag duktig och tömde diskmaskinen innan jag sällde mig och lagade middag. Pannbiff med stekt lök och potatis. Blev riktigt gott faktiskt!
Nää, nu har jag babblat på tillrekligt om allt och ingenting.

Tyvärr kan jag inte lägga in en av dom söta bilderna på Lippa från idag för hittar inte den förbaskade sladden. Så får väl lägga in dom imorgon istället. :)
Kan ju se om jag hittar någon annan bild att dekurera detta inlägg med.

image129
Det fick bli den här super söta bilden på ett grötmonster. Kolla hennes sittstil, är den inte charmig eller?! ;)

тєяяі

Söndag, 150 svar av 1001

Som nog alla snart räknat ut så har jag ganska råkigt just nu och tänkte skriva ett inlägg till. Eller tänkte snarare svara på frågor som jag hittade i MansonDusts blogg. Det är 1001 frågor, men jag svara på så många jag hinner eller orkar svara på.

1. Vem är du? Therese, eller som dom flesta kallar mig, Tess.
2. Attityd: Min egna.
3. Ålder: 19 år.
4. E-post: Om du frågar kanske du får den.
5. Hemsida: Än så länge får jag säga terri88.blogg.se
6. Du kommer från: Sverige, Stockholm, Tumba.
7. Du bor: I en villa.
8. Mentalitet: Eeh..
9. Civilstatus: Singel med barn ;p
10. Stjärntecken: Vattu(kvinna)man
11. Mac eller PC? PC.
12. 1024*768 eller 800*600? Det beror ju på vad man har för skärm..
13. Internet Explorer, Mozilla, Netscape eller annat? Internet explorer.
14. Din bästa egenskap: Omtänksam?
15. Din sämsta egenskap: Kan ibland bli väldigt lätt irriterad
16. Husdjur: Nope, men haft fiskar och en häst.
17. Familj: Min dotter FIlippa
18. Kroppsdel du har mest nytta av: Munnen.
19. Kroppsdel du tycker bäst om: Alla
20. Jag sover: Oftast i min säng.
21. Djur jag är lik: Häst om du fråga P.
22. Tror du på något? Mig själv.
23. Frisyr: Uppklippt.
24. Hårfärg: Brunt.
25. Ögonfärg: Ljusblå
26. Längd: Ca 175 cm
27. Vikt: 50 kg
28. Skostorlek: Trettionio.
29. Gillar: Det mesta
30. Ogillar: Falskhet.
31. Favoritmat: Oj.. får säga tacos.
32. Favoritglass: Spindelmannen
33. Favoritdessert: Alla sorters bakelser.
34. Favoritpizza: Har ingen favorit, men tre kronor eller benevento är super.
35. Favoritdryck: Funlight Amezing grape
36. Gillar du godis? För mycket
37. Isåfall vilken sort? Allt!
38. Favoritdrink: Dricker inte.
39. Favoritfilm: Typ.. alla komedier.
40. Favoritdag: Alla dagar ser likadana ut just nu, men annars fredagar.
41. Favoritklädesplagg: Mina röda jeans som tyvärr blivit för stora.
42. Favoritbok: Liza Marklund - Gömda
43. Musiksmak: Lugnt.
44. Favoritdoft: Just nu Naomi Campbell
45. Favoritblomma: Ingen aning.
46. Öl eller vin? Vin.
47. Liknar du en kändis? Nej inte vad jag vet. Men kommer du på någon jag liknar så hojta till!
48. Senast köpta skiva: Christina Aguileras Back to basics
49. Senast film på bio: Typ On holiday
50. Bästa låten i världen: Kan inte säga bara en..
51. Senast lästa bok: Systrar i jeans fjärde sommaren.
52. Favoritförfattare: Har många.
53. Skriver du dagbok? Om bloggen räknas, så nästan varje dag.
54. Bästa årstiden: Vinter.
55. Älsklingsfärg: Rosa.
56. Skulle aldrig ta på dig: Hemska kläder..
57. Vad ville du bli när du var liten? Som jag kallade det riktig tatuerare.
58. Blev du det? Nää
59. Brinner för: Min familj.
60. Sportbil eller familjebil? Familjbil.
61. Katt eller hund? Katt, allergisk mot hundar.
62. Har du nån nojja? Vet inte..
63. Fobier? Disktrasor.
64. Deppig eller glad? Glad
65. Politiskt insatt? Absolut inte.
66. Värdesätter du ärlighet? Enormt
67. Brukar du dra "vita lögner"? Händer.
68. Är det ok med vita lögner? Egentligen inte men ibland måste man ju.
69. Känner du en mytoman? Japp, en person påstår att en jag känner är det i alla fall.
70. Har du pojkvän/flickvän? Nää.
71. Är du kär? Inte just nu.
72. Hur tidigt stiger du upp? Mellan 8.00 - 10.00
73. Är det bra eller dåligt? Bra..
74. Vem/vilka vet mest om dig? Min familj.
75. Gillar du att slåss eller? Neeej..
76. Vad har du på dig just nu? Pyjamas.
77. Vad ska du göra ikväll? Sova.
78. När var du senast riktigt full? Juni 2006.
79. Är du seriös? Joo, för det mesta.
80. Hur många handväskor äger du? Vet inte...
81. Hur många bilar har du/ din familj: Tre stycken.
82. Hur många biologiska syskon har du? En
83. Isåfall, vad heter de? Camilla.
84. Hur många timmar sover du per natt? Ca 8.
85. Vem är snyggast i världen? Filippa
86. Vad är du allergisk mot? Nötter, soja, baljeväxter, mm.
87. Ska du duscha idag? Har redan duschat idag.
88. Vad är det för veckodag? Söndag, en halv timme till.
89. Vad är det för datum idag? 2 september 2007
90. Vad gör du nästa år? Plugga klart på gymnasiet.
91. Är du likgiltig? öööh..?!
92. Hårdrock eller synth? Inget.
93. Är du uppväxt i stan eller på landet? Alby och Tumba... avgör själv.
94. Har du utländska föräldrar? Nope
95. Gillar du att laga mat? japp
96. Märkeskläder eller secondhand? Inget av det
97. Hur många par skor har du? Vet inte..
98. Är du sexuellt frustrerad? Nopp.
99. Vem är snällast just nu? Niklas.
100. Var har du ont? tro det eller ej, men ingenstans.
101. Använder du hårspray: Nej.
102. Kan du stå på händer?: Nej.
103. Favoritsåpa alt. dokusåpa? The O.C
104. Är du vidskeplig? Neej, haha.
105. Favoritserie: 106. ....
107. Hur många Nina känner du? Inga.
108. Vad tycker du om idrott? Bläää
109. Gillar du att fotografera? Ja det är kul.
110. Gillar du musikaler? Nej.
111. Salt eller socker? Socker.
112. Tittar du på sport? Näää.
113. Om ja; -
114. Tränar du? Hehe, nej.
115. Om ja; vad: -
116. Om inte; varför? Jag är lat.
117. Gillar du ketchup? Javisst, men inte som det är.
118. Sushi eller hamburgare? Hamburgare.
119. Små eller stora bokstäver? Småå.
120. Blyga eller framåt killar/tjejer? lagom.
121. Är du bra på att måla? Kan om jag vill.
122. Vad har/hade du mvg i? Mediekunskap.
123. Vad har/hade du ig i? Samhällskunskap
124. Är du blyg? Nope.
125. Favorilaget? Zzzzz..
126. Gillar du konst? Hm..
127. Favoritmålning? -
128. Vilket museum var du på senast? Det minns jag inte ens.
129. Om du fick välja ett äventyr vilket skulle du välja då? Äventyr?!
130. Har du åkt luftballong nångång? Nej.
131.Om inte; skulle du vilja det? Jo..
132. Har du utövat nån extremesport? Nepp.
133. Har du någon tatuering alt. piercing? 5 pierings, 1 tatuering.
134. Vem är den hurtigaste personen du känner? Svårt.
135. Använder du smycken? Jo, örhängen.
136. Är du feminist? Javisst.
137. Favoritinredningspryl i ditt hem: Åh, jag vet inte så här huxflux.
138. Är du glad nu? Ja, rätt så.
139. Var du glad igår? Öhm.. Aaa.
140. Känner du någon som jobbar på sjukhus: Japp. Typ.
141. Vem skulle du vilja ge mjältbrand? ...
142. Kaffe eller te? Te..
143. När grät du senast? hum...
144. Sexigaste kroppsdel: .
145. Om du vore en färg: Svart eller rosa. Svårt..
146. Du har kysst: Människor.. ?
147. Sexuell läggning: Hetero.
148. Du har: pojkvän / flickvän / både och: Nää
149. Barn: Ja, en dotter på 6 månader.
150. Bästa plats på jorden: Hemma.

Söndag, tonårsförälske

Tidigare idag hittade jag en del gamla brända skivor med apgamla låtar. Satt och lyssnade igenom en av skivorna medan Lippa sov så sött i sin säng. Och en del låtar hoppade man ju bara förbi för att dom var så hemska. Kan man verkligen gillat dom för si sådär fyra år sedan?!

Men en av låtarna var jag absolut inte berädd på att höra. Hade ingen aning om att den ens kunde finnas med på någon av skivorna. Den var eller är fortfarande alldeles för känsloladdad. Den väker allt för mycket känslor.
Låten jag hörde som jag reagerade så på var Eamon - Fuck it.

"Fuck what I said.. It don't mean shit now..
Fuck the presents, might as well throw 'em out..
Fuck all those kisses, they didn't mean jack..
Fuck you, you hoe.. I don't want you back.."


Jag minns det precis som om det skulle vara igår. Året är 2004, någon gång i januari - februari. 
Vi hade pratat ganska länge på både PA och MSN, och på slutet även en del i telefon. Jag och S var som vanligt då inne i stan för att shoppa eller i alla fall kolla på kläder och var på väg till Zara butiken som ligger (eller låg då i alla fall) på hamngatan bredvid NK. Min telefon ringer och jag blir glad när jag ser att det är O som ringer. Vi pratar en liten stund innan vi märker att även han och hans kompis går på Hamngatan utanför NK men åt vårat håll. Lite på avstånd ser jag en blond, vrålsnygg kille med rödjacka komma emot oss som pratar i telefon, och till min glädje med mig. Han var lika snygg som på korten, om inte mycket snyggare.
Han kramar mig och pratar på en hel del. Och jag som aldrig brukar blir stum eller helt till mig står bara där som ett fån och orden stockar sig i halsen. Kunde man verkligen vara sådär snygg?!
När S och jag var på tunnelbanan lite senare får jag ett SMS och det är från honom. "Du var hur söt som helst. Förlåt att jag var tvungen att gå så fort men jag är på väg till min syrra. Men jag vill, eller ska träffa dig igen. Puss"
Och så blev det, den 25 mars blev vi tillsammans och jag levde på rosa små moln. Allt var precis som jag hade önskat mig och han hade världens gulligaste mamma. Vi träffades så ofta vi bara kunde. Och jag hade aldrig varit så kär i hela mitt liv. (Nu idag vet jag att det bara var en tonårsförälske, men skulle nog fortfarande kunna bli knäsvag om jag träffade på honom).
Men alla sagor har ju sitt slut och den här sagan tog  slut alldeles för fort. Redan till sommaren hade mitt hjärta hunnit krossats allt för många gånger. Givetvis var det jag som valt att göra slut båda gågerna, men det var mot min vilja jag tog dom besluten.

Nu undrar säkert alla vad den här låten har med det här att göra. Jo, precis i början av vårat förhållande var den här låten jätte populär och O hade velat ha den hela tiden. Och grym som jag är hade lyckats ladda ner den och skickade den till honom och han sa att han alltid skulle tänka på mig när han hörde den. Efter några veckor kom svarslåten Fuck you right back och den skickade han då till mig. Vi sa att dom där låtarna skulle vara våra låtar, även om texterna inte var dom bästa för ett lyckat förhållande.
Men när jag gjorde slut den första gången sa han att han varit otrogen så många gånger att han inte kunde räkna på sina fingrar längre. Och låtarna kändes bara SÅ RÄTT!

Eamon - Fuck it bär med sig ganska mycket blandade känslor. All glädje jag kände i början när allt var så bra och all sorg mot slutet. Han har sagt nu efteråt att han inte alls var otrogen att det bara var något han sa för att såra mig då. Men vilket som är sant vet jag inte, och det tänker jag inte  börja forska i heller. Det får fortsätta att vara en olöst gåta..

 тєяяі 

Söndag, all kärlek till dig

 Jag vet inte vad jag skulle göra utan dig.
När alla andra sviker, står du kvar med öppna armar.
Du får mig att le när jag helst av allt bara vill bryta ihop och gråta.
Tack för att du finns! ♥