Fredag, nu kan hon krypa

Jag ska börja med att säga att min lilla prinsessa har blivit så pass stor så nu kan hon krypa. På dagen tog hon sina första krypsteg och hon tyckte det var riktigt roligt att kunna ta sig fram.
Nu på kvällen berättade jag det för mamma och vi satte ner Lippa på köksgolvet för mamma ville inte tro på mig förrän hon fick se det själv. Vi satte henne vid dörrkarmen in till vardagsrummet och så kröp hon fram till kylskåpet, det är ungefär 2 meter kanske. Så den 31 augusti lärde hon sig krypa. Nu väntar vi bara på den första tanden.

Idag var Lippa och jag ute på äventyr igen och när jag klev på bussen så satt det en fyllegubbe på bussen. Tyvärr satt han precis där vid barnvagnarna och skulle prata med mig hela tiden. Men jag försökte ignorera honom så mycket som möjligt. Men då började han ta mig i armen för att få min uppmärksamhet och jag vet inte vad. Innan jag gick av bussen så önskade han mig lycka till med lill tjejen.
Jag stod på perongen mot stockholm och han stod på perongen till södertälje. Och då stod han och ropade "hallåååå gumman, hallåååå! Och så stod han och vinkade mot mig. Jobbiga gubbe!

image127
Haha tänk att den här lilla plutten för drygt en vecka sedan precis lärt sig att sitta och ramlade bakåt ibland. Vilket jag lyckats fånga på bilden. Och nu kryper hon också. Gud vad tiden går fort.

Torsdag, äventyr och en drömprins

Idag har vi varit på lite äventyr igen. Vid tjugo i två gick Lippa och jag till bussen för att ta oss ner till centrum. På bussen möte Lippa sin drömprins. Det var redan en vagn på och direkt när jag hoppat på så började dom spana in varandra. Strax innan jag vi var framme vid centrum fick jag veta att han blir sex månader i början på september och vi skämtade om att det var kärlek vid första ögonkastet.
I centrum bytte vi till buss 707 som går mot fruängen. Och på albyberget hoppade Sophie på bussen och så bar det av mot Skärholmen. I Fittja centrum hoppade det på en jätte irriterande tant med barnvagn. Vi stod redan två stycken där och hon hade för stor vagn för att få plats hon också. Men det verkade hon ignorera och försöker trycka in sin vagn mellan våra vagnar. Det slutar med att hennes vagn står på våra däck med en gallskrikande 3 åring (runt den åldern) i vagnen. På något konstigt sätt får hon ner vagnen genom att trycka upp den andras vagn mot säterna och min tryckte hon ut i gången och åt sidan.
Och inte nog med det, hon kunde ju inte hålla reda på sin unge heller. Hon hoppa upp och ner på sätena och skrek. När hon stoppa ner henne i vagnen skulle hon hålla på och dra och slita i våra andras vagnar, och mamman låtsas som ingenting och vänder på sig. Såå irriterande!

Vi började med att gå till donken för att äta lite mat, eftersom vi båda var utsvultna. När vi satt och åt kom det fram en tant för att fråga vart toaletterna låg och verken Sophie eller jag visste det, men av en ren reflex sökte jag med blicken efter någon som kanske visste. Och en kille som satt snett mittemot mig vid ett annat bord pekade åt vilket håll det var och jag förklarade för tanten. Det roliga var bara att hon typ böjde sig fram mot vagnen som att hon frågade Filippa.
När vi var mätta och belåtna gick vi runt och kollade lite i affärerna och jag fick tag på nästan allt som jag ville ha. Köpte först 3 pyjamaser till Lippa på H&M och sen en 3 i en jacka på Kappahl. Sen gick vi till Dinsko där jag hittade ett par as snygga stövlar, men som vanligt har jag för smala smalben så man får ju plats med båda benen i samma skaft. Och hur snyggt är det på en skala då?

När vi kommit hem till Tumba igen smsade Elin och frågade om vi hade lust att följa med ner till Gula villan och köpa godis och vem tackar nej till godis och träffa söta Elin? Inte jag i alla fall ;D

image126
Lippa försöker ställa sig mot rumsbordet.

Torsdag, lika?

haha igår gick jag och Camilla och fundera på vilka likheter vi har som systrar. En del tycker vi är lika och en del ser ingen likhet alls.

image125

Nu är den här bilden typ 2 år gammal.
Men tycker du vi är lika och i så fall hur? :)

Torsdag, en liten lista

Här kommer en lista som jag tagit av Mikaela som alltid. :)

REGLERNA: Svara på de 12 frågorna, inte i ord, utan gör en bildsökning på Google på ditt svar.
Ta den FÖRSTA användbara bilden som dyker upp. Använd den som "svar".


1. Vilket år är du född?


2. Hur definierar du din sexuella läggning?


3. Vilken är din bästa egenskap som kärlekspartner?


4. Och din sämsta?


5. Vad söker du hos en kärlekspartner?


6. Vem var din första hemliga barndomsförälskelse (första bokstaven i förnamnet)? 


7. Vilket yrke är det sexigaste du vet?


8. Vilken kändis är hetast enligt dig?


9. Vad gör dig avtänd?


10. Vem hade du ditt första riktiga förhållande med (första bokstaven i förnamnet)?


11. Vilket kroppsdel, förutom munnen, gillar du mest att kyssa på en kärlekspartner?


(skulle det där föreställa en hals? :S)

12. Ett kärlekspar på film eller tv som du gillar?


Haha nu kan ni ju försöka lista ut svaren själva ;D


Onsdag, små äventyr

Idag har jag och Lippa varit ute på lite äventyr. Jag hade ingen lust att bara sitta hemma och glo när det ändå var ganska fint väder. Visst det var lite små kallt, men solen tittade ju i alla fall fram. Så vi klädde på oss efter vädret och gick mot bussen. När vi kom ner till centrum och kommit av bussen så såg jag att Tessan och Cissi stog vid den busshållsplatsen som jag skulle till. Vilket trevligt sammanträffande! Vi kramades och dom föll direkt för Lippas charm, och vem gör inte det liksom?! ;)
Vi lyckades hinna prata en massa trots att dom inte skulle speciellt långt med bussen. Dom gick av och jag fortsatte mot Hallunda men en trött Lippa i vagnen. Hon vägrade att ligga ner eftersom då kunde man ju råka somna och envisades med att sitta i vagnen. Strax efter alby centrum somnade hon sittandes och jag fälde ner sittsen så hon fick ligga och sova en söt sömn.
När jag kom till Hallunda stod Camilla, Sandra och Natti där och väntade på oss. Dom hade nämnligen lite mer än en timmes håltimme. Vi gick till våran gamla skola, där vi gick i grundskolan, och hälsade på. Det var riktigt roligt att träffa alla gamla lärare som man haft. Bengt började direkt prata om olika SO grejer, han ville förbereda sin blivande elev redan nu. HAHA! Och mot Roger lipade och skrattade Lippa bara hela tiden. Alla andra lärarna kollade hon bara konstigt på.

När jag gick till bussen för att åka tillbaka till Tumba igen så kom det fram en tant och sa att hon tyckte jag hade en häftig och otroligt härlig färg på vagnen och att hon stått och kikat på min tatuering som hon tyckte var grymt fin. Det är ju alltid roligt med komplemanger. :)
När jag kom till Tumba igen gick jag förbi kommunhuset för att se om Charlotta var där, men hon var på möte hela dagen inne i stan så då blev det inget med det. Tänkte att hon skulle få sett en vaken och stor Lippa, för förra gången var Lippa bara runt en månad gammal och låg bara och sov i vagnen hela tiden.
Men eftersom hon inte var där gick jag direkt till centrum istället och kollade efter en höstjacka, skor/tosser och någon pyjamas till Lippa. Men handlade ingenting för vill kolla runt lite mer i andra affärer för att få det som jag tror blir bäst. Men hittade i alla fall en fin jacka på Kappahl som jag skulle kunna tänka mig. Men ska i alla fall kolla på Cubus och sådär först. Har i alla fall en liten fleecetröja/jacka till lill tösen just nu så det är ingen panik.

Ja, men det var väl min och Lippas underbara dag. Vi har haft riktigt roligt och trevligt faktiskt. Hon har suttit och "snackat" i vagnen nästan hela tiden. Det låter ungefär "ble ble ble" och frågar man vad hon pratar om eller vem hon pratar med så tittar hon på en och skrattar. Min lilla trollunge!

image112
Här är en bild på Lippa i vagnen på väg mot våra små äventyr.

Tisdag, lite om mig själv

ACCESSOARER
Väska: Skötväskan, eller möjligtvis väskan jag fick av pappa.
Plånbok: Japp, en svart som jag köpte i ullared förra sommaren.
Solglasögon: Nej, har letat efter ett par hela sommaren.

TEKNIK

Mobiltelefon: SonyEricsson.
Tv: Widescreen 28" i sovrummet.
Dator: En bärbar HP.

BADRUM

Tandkräm: Colgate.
Tvål: Lite olika.
Hårprodukt: Schampoo och balsam.
Huvudvärkstablett: Alvedon eller ipren, fast tar typ aldrig sånt.
Doft: Naomi campbell.
Hudkräm: Propyles eller hur det stavas.
Till ansiktet: Decubal.
Schampo: XL eller vad den heter.
Balsam: Olika.

MAT OCH DRYCK

Mineralvatten: Usch..
Vin: Ja, tack. Fast väntar nog tills jag ammat klart.
Bröd: Rostbröd.
Choklad: Tål typ ingen choklas :/

HEMMA

Säng: 2 x 80 säng.
Lakan: Vita.
Porslin: Pratar vi om mitt eller mammas nu?

FÄRDMEDEL

Bil: Äger ingen egen men mamma har en BMW 520.
Flygbolag: -
Taxibolag: -

MEDIA

Magasin: Glamour och story.
Tv-kanal: Trean och sexan är favoriterna.
Dagstidning: Står bara skit i dom ju..
Sajt: Playahead och min blogg.


ÖVRIGT

Frisörsalong: Olika.
Bank: SEB såklart, kan ju inte svika släkten.
Cykel: Nej, den snodde nån.

image111


Tisdag, falskhet och ärlighet

Jag brukar inte direkt tycka illa om personer, speciellt inte utan anledning. Visst man kan ha lite svårt för vissa personer, men det är enligt mig egentligen inget illa menat. Personligheterna kanske helt enkelt inte stämmer överrens med varandra. Antingen är man bara för lika varandra eller alldeles för olika. Men något som jag absolut inte tycker om, det är falska människor. Jag är verkligen allergisk mot all form av falskhet. Det verkar vara ganska omöjligt att komma ifrån det helt, men jag gör så gott jag kan för att undvika personer som jag vet lever på att vara falska. skitsnack verkar vara deras motto. Medan mitt är att alltid vara ärlig, och tala sanning. Sen om man inte riktigt berättar hela sanningen är en helt annan historia.
Visst, alla säger säkert något taskigt om personer någon gång, men det är skillnad på den som "råkar" säga något taskigt någon gång och den som snackar skit om en så fort man inte är där.
Om man bara pratar illa om en person när den inte är i närheten, varför ska man då vara kompis med den? Då gillar man väl uppenbarligen inte den personen.

Nu undrar säkert alla varför jag skriver allt det här. Jo, jag behöver nämnligen ventilera lite grann. Jag har tröttnat på att en person ena stunden är bästa kompis med mig för nästa sekund bli svart i ögonen och spotta ut den ena elakheten efter den andra. Jag tycker inte att vänskap riktigt fungerar så. Om man nu kan kalla våran relation vänskap utan att smutskasta ordet vänner.
Nu låter jag säker väldigt taskig, men då får jag göra det för jag har väldigt svårt för att acceptera det här beteendet både mot mig och mina kära.
Jag vill inte säga att jag hatar dig (för det gör jag inte), men jag ogillar ditt beteende så enormt mycket att jag emellan åt bara vill spy!
Jag hoppas alla respekterar att jag väljer att inte namnge personen. Jag står självklart för allt jag skriver men jag tycker inte att alla behöver veta vem personen är.

Nu ska resten av inlägget handla om en annan person som jag inte heller tänker namnge, men jag kallar personen kaktus (första ordet som jag kom att tänka på). Trots att det här kommer vara positivt så väljer jag att låta personen vara anonym, eftersom jag inte bett om tillåtelse att hänga ut personen i min blogg. Fast tror inte kaktus skulle bry sig egentligen, men i alla fall. Och jag känner att jag samtidigt måste få skriva att jag uppskattar den här personen så enormt.
Någonting som jag tycker om är personer som är raka och ärliga. Som alltid vågar vara sig själva och står för vad dom tycker och tänker.
Och just precis så är den här personen. Jag har inte kännt kaktus speciellt länge, men det känns som vi känt varandra i en halv evighet. Just nu trivs jag underbart i personens sällskap och jag vet inte egentligen varför, kanske för att kaktus är så lätt att prata med. Lyssnar alltid på vad man säger och kommer alltid med något knasigt svar som får en att le även om man bara vill gråta. Jag behöver egentligen bara tänka på kaktus så kommer ett leende krypande över mina läppar. Det kallar jag verkligen en lyckad vänskap!
Flera gånger har kaktus sagt saker som vem som helst hade fått mig att bli sur eller irriterad över, men istället ger jag igen och skrattar åt det. Om jag ska vara ärlig tror jag att det kommer krävas mycket för att vi ska bli sura eller irriterade på varandra. För båda trivs så pass bra med varandra (och ja kaktus har sagt det också). Båda två hatar att bråka och tar hellre en diskussion om saken. P e r f e k t , då kommer vi nog aldrig bråka om vi följer det! Synd att jag inte hittade dig tidigare, men bättre sent än aldrig. Men i och för sig, hade vi träffats för några år sedan kanske vi aldig hade fått det här. Tycker om dig massa kaktus! <3

image110


Glamour listan

14 saker vi önskar var uppfunna för kvinnor

1. PMS-plåster. Avsöndrar snabbverkande antidrepressiv medicin varje gång du är på väg att ställa till en offentlig scen.

2. Det permanenta nagellacket. Med vilket du kan öppna en burk läsk utan att få fingertoppar som påminner om Fidos tuggben.

3. Danska rikshospitalets tårtdiet. Ju mer schwarzwald du vräker i dig, desto slankare blir du.

4. Självförsvarsdopingen. Ta en tablett med sista drinken så har du krafter nog att möblera om i nyllet på Hulken på väg hem från krogen.

5. Könssjukdomsvaccinet. En spruta ger livslångt skydd mot vårtor, sveda, klåda och annat klidder.

6. Cellulitmodet. Ju gropigare lår, desto trendigare tjej.

7. Drive through-fettsugningen. Snabb, komplekationsfri och med strips vid sidan av.

8. Birkenstocks stilettklackar. Så ergonomiska att du kan plöja varenda bitik i stan utan en enda blåsa.

9. Den intelligenta alkoholen. Anpassar sin styrka efter konsumentens promillehalt för att undvika total katastrof.

10. Det självbetalande kreditkoret. Sköter sig själv utan att bland  in din ekonomi.

11. Lika lön för lika arbete. Som mer än ett teoretiskt begrepp.

12. Akut dagen efter-piller. Sväljer du ett så har plötsligt ingenting av det du gjorde kvällen före egentligen inte hänt.

13. Första bröst-hjälpen. Förvandlar taxöron till liljekullar vid ofärutsedda, urringade nödsituationer.

14. Ett alkolås på talförmågan. Som löser ut sig själv när du börjar närma dig det fruktade bekännelsestadiet.

haha egentligen var det 19 stycken, men tog bort dom som var lite mindre roliga.

Söndag, dålig uppdatering - jag vet

Nu börjar det bli dags att skriva igen, har ju nästan gått en vecka. Men skrivlusten har inte riktigt kommit tillbaka än. Eftersom alla kan läsa ens blogg så vill man ju inte alltid skriva allting, eftersom en del saker är lite privatare än andra. Och när jag känner att jag inte vill dela med mig av en del saker så väljer jag att inte skriva alls för att inte råka komma in på det jag inte vill berätta. Eller så är det inget annat än det som jag har i huvudet när jag har tid att skriva. Det är krångligt det där med att sortera ut vad man vill att folk ska veta och inte veta.
Men nog snackat om det nu. Jag hade nog egentligen inte tänkt berätta speciellt mycket om vad som hänt sen sist för det är inget speciellt som hänt. Har varit med Sophie ganska mycket den här veckan, vilket jag tycker känns alldeles underbart. Så skönt att vi hittat tillbaka tilla varandra. Men vi har varit inne i stan och i kista, annars bara varit hemma och tagit det lugnt i värmen. Och så har jag varit hos min kusin som fyllde 20 år i onsdags. Sen är det inte speciellt mycket mer som hänt. Visst nu har jag dragit allt ganska fort, inte gått in på några detaljer.

image108
Söta lilla Lippa som sitter och leker med sin Herr fyrkant som han så fint heter.

Men nu till det som jag egentligen ville skriva om. För några dagar sedan berättade pappa att han läst i någon tidning att Christina Aguilera ska ha barn. Pappa brukar vara ganska duktig på att blanda ihop olika personer med varandra och jag visste inte riktigt om jag skulle tro på honom. Frågade vart han läst det, men det kunde han ju självklart inte svara på. Så viftade bort det och tänkte inte mer på det. Sen idag satt jag och kollade på lite bilder på henne och kom att tänka på det igen och sökte på google för att se om jag hittade något. Och mycket riktigt hittade jag en artikel om att hon var gravid. Så ni väntar jag bara på att läsa mera, t.ex. om när barnet ska komma till världen och sådär.
Får verkligen hoppas att hon inte spårar ur som Britney Spears har gjort. Men det verkar som Christina Aguilera hittat en bra karl i alla fall, så det kommer nog gå bra!

För er som inte förstått det än, så har Christina Aguilera varit min absluta favorit sedan hon släpte sin första skiva 1999. Och sedan dess har jag alltid lyssnat på hennes musik och blir alltid lika glad av hennes låtar.

image109
Tänka sig att hon äntligen ska bli mamma.

Tisdag.

Hade ju ingen vidare skrivlust igår, och egentligen har jag nog inte det idag heller. Eller jag har nog lusten men vet inte riktigt vad jag ska skriva om. Det är inte speciellt roligt att skriva vad jag gör varje dag eftersom jag egentligen inte gör något speciellt, även om jag ser till att ha saker att göra hela tiden.
Just nu är pappa ledig i 10 dagar så när han ska göra någonting om dagarna så hakar jag mest på för att jag och Lippa ska få komma ut lite grann. Och mamma och jag har börjat med att ta en långis (långpromenad) på kvällarna. Självklart med Lippa, som tycker det är roligt att kolla på alla husen och träden och allt som man går förbi. Eftersom hon lärt sig sitta ordentligt nu så funkar inte det riktigt med att ta-en-promenad-så-Lippa-somnar längre eftersom hon stenvägrar att ligga ner. Så promenderna blir mer ta-en promenad-så-Lippa-somnar-när-vi-kommer-hem. haha

Igår kväll bestämde pappa och jag vilken data jag ska köpa för att kunna sätta igång med företaget ordenligt nu. Så hela förmiddagen försökte jag få tag på min morbror, men det var lättare sagt än gjort för han satt i möten. Men lyckades få tag på honom på hans lunch så han hade ju självklart inte tid att prata med mig då heller så han ringde upp när han kom tillbaka till jobbet. Men inte kom vi någonstan för det, för jag visste inte vad datan hette i huvudet och vi ville ju inte råka beställa fel data. Så ringde till mamma som fick gå in på internet och kolla upp vad den hette och maila det till honom eftersom jag var i s-tälje och hämtade mammas byxor hos skräddaren. När jag kom hem försökte jag få tag på honom igen för att se om han fått mailet men då satt han i möten igen och nu har jag fortfarande inte fått tag på honom. Men förhoppningsvis får jag tag på honom ikväll och om jag har tur så kanske pappa och jag kan hämta datan imorgon eller på torsdag. :)

Nää nu vet jag inte vad jag ska skriva mer och Nirren är dum och vägrar ge något bra tips om vad jag ska skriva om. Allt han har att komma med är chips. ;D
Någon kanske har något bra förslag på vad jag kan skriva om när jag får hjärnsläpp men ändå vill skriva. ;p
Här kommer en bild på Lippa som badar efter att fått smakat lite kalops. Så går det när man äter med hela kroppen ;)

image107

Måndag.

Idag blir Lippa hela sex månader. Eller ska vi säga ett halv år?!
Gud vad tiden har gått snabbt, känns som det inte alls var länge sedan som jag kom hem från BB med henne. Eller som jag berättade för mamma att jag var gravid. Känns som en evighet sen, men samtidigt som att det var igår. Jag minns exakt vilken dag det var jag berättade det, hur och när. Kommer nästan exakt ihåg mammas reaktion och vilken lättnad jag kände efteråt.
Hur rädd och ledsen jag blev när vi trodde att jag fått missfall. Men att det visade sig att det egentligen skulle varit två. Gud vad fort tid kan gå..

Är det egentligen inte ganska facinerande att man från att varit en liten spermie som kommer i kontakt med ett ägg kan bli en människa?! Som kommer ut i stora vida världen efter 9 månaders tillväxt i magen och som lär sig något nytt för varje dag. :)

Har nog glömt att skriva att Lippa lärt sig sitta. Och ska alltid försöka krypa, men tyvärr kommer hon ingenstans än.  Men imorse lyckades hon hasa sig bakåt och gömde sig för sin morfar bakom fotöljen. haha

Förlåt, men har liksom ingen skrivro idag. Kanske skriver senare, om den kommit tillbaka då. Lägger in en bild på stora tjejen sen.

Torsdag.

Oj vad jag blivit dålig på att skriva. Men så blir det när man har saker att göra mer eller mindre hela tiden. Då är inte bloggen det första man tänker på.


I måndags väckte jag Lippa redan vid 8.00. Eller hon brukar vakna till vid 8.00 och äta lite grann innan hon somnar om igen och sover till runt 10.00. Så tanken var att hon skulle äta och somna om igen, men i bilbarnstolen den här gången. Men trodde jag det, så trodde jag absolut helt fel. För Lippa skulle vara vaken minnsan. Ögonen gick i kors och hon såg helt förstörd ut, men envis som hon är så var hon vaken till runt halv elva då vi stannade så hon skulle få lite mat och då somnade hon. Så resan gick jätte bra! Och nu undrar ni säkert var fan jag var på väg, och det var till Borås.

När vi kom ner till Borås åkte vi nästan direkt till Knalleland och gick lite i affärer, men vi köpte nästan ingenting. Jag hittade badankor till Lippa, två superbra skedar som ändrar färg om maten är för varm och en tallrik med askungen på.

Sen åkte vi till H&Ms fyndbutik där vi shoppade en hel del. För min del blev det mest kläder till Lippa och några tröjor till mig. Efter det åkte vi tillbaka till stan och checka in på hotellet och gick ner på stan igen för att äta middag. Det blev på restuarungen Spaghetti där dom i stort sätt bara hade spaghetti. Jag åt en pasta rätt med Lax och till efterrätt åt jag en Pannakotta, guuuud vad gott det var!!


På tisdagen gick vi ner på stan och kollade i lite affärer igen, inne på MQ hittade jag världens finaste jeans. Har aldrig testat ett par jeans som suttit så bra NÅGONSIN. Hon i affären sa också att hon tyckte dom var som gjorda för mig och "tänk om man också kunde få ha sådär smala och fina ben". Men det enda problemet var bara att dom skulle ha 900 kr för dom där jeansen och hur mycket jag än ville ha dom, kunde jag inte betala så mycket för ett par jeans.

Vi gick och åt på donken och sen åkte vi till Catalog och kikade lite. Vi tyckte dom hade jätte dåligt utbud där men hittade i alla fall ytterligre lite kläder till Lippa. Så nu har hon kläder så hon klarar sig ett ganska bra tag.

Innan det var dags att åka hem igen så åkte vi till Knalleland igen och gick in på Only där jag testade alla jeansen dom hade. Måste tacka expediten som orkade hjälpa denna hopplösa tjej. "dom här var förstora i låren", "dom här var för korta", "dom här går inte att knäppa" osv. När jag väl hittade ett par som satt PERFEKT så var dom lite sönder så hon gick in på lagret och hämtade ett par exakt likadana, men då var dom förstora. Så i slutändan fick hon sätta sig att sy fast hällan. Och så hittade jag en jacka också. :)


Igår åkte jag och mamma till södertälje för mamma skulle göra lite grejer där. Och jag hade ingen lust att bara sitta hemma.

Och nu ska jag gå och fixa lite gröt åt fröken innan vi ska ner till centrum och äta lite lunch för att sen gå på sexmånaderskontroll på BVC. Tänk att hon blir sex månader på måndag!


Söndag, bilder

Här kommer bilderna! :)


Lippa "hoppar" i hoppgungan


Lippa i bilen idag, hem från maxi


Bilen, vi hämtade idag


Kort på huset, står uppe vid bilarna


uteplatsen pappa byggt under sommaren

Söndag, hänt i veckan

Detta inlägg ägnar jag åt er som saknat att jag skrivit. Så känn er speciella :p
Vi börjar med en lite sammanfattning av vad som hänt sen sist då.

I torsdags var jag och Nilla på kina restaurang och hade en "romantisk" middag. Det var riktigt god mat och trevligt sällskap. Vi pratade massa om allt och ingenting. På vägen hem skulle vi åka förbi eko men det var stängt så vi åkte hem igen. På hökvägen fick vi punka så fort vi kom fram till mig så var det bara att börja byta däck. Snäll som jag är så stod jag bara och kollade på. ;p
Sen på kvällen satt jag och pratade med Danne när vi upptäckte att den förbaskade diskmaskinen inte funkade. Den värmer inte vattnet och ingenting blir rent. Eftersom han är rörmokare så passade jag på att fråga honom vad som kunde vara fel och vi testade en del. Men ingenting funkade. Men tack i alla fall Danne!

I fredags åkte pappa och jag till västertorp och klippte oss. Och när vi skulle åka hem var pappa så hungrig så vi stannade till på en pizzeria och tog en varsin lasange. Sen åkte vi till Södertälje för att kolla på en ny diskmaskin. Messade Tommy och sa att vi var där, men han svarade försent så vi var redan på väg hem då. Typiskt, hade varit kul att träffat honom för det var ganska länge sedan.

Igår på dagen åkte mamma, Camilla, jag och Lippa till kungens kurva till skopunkten och kollade lite på skor. Men det blev inget köp för mig för kunde inte bestämma mig. Plus att jag ville vänta och se hur det nya sortimentet för hösten ser ut. Sen på kvällen var jag ensam hemma, för mamma och pappa var på inflyttningsfest och Camilla på krogen. Men jag tog min O.C box och gick ner i mitt rum och hade O.C maraton.
Funderar på att fortsätta ikväll om det inte blir Beck. Men det är inte alltid så kul att se Beck för man kan ju dom utan till.
När jag sett alla O.C avsnitten så ska jag nog låna Camillas Desperate housewives box. För hon tjatar om att hon tror att jag skulle gilla den. Så får väl se. :)

Och idag var vi förbi hos farmor och farfar och hämtade våran nya rallykärra ;D Så nu åker man lyx igen då. Nää nu ska vi ta en provtur till maxi och handla lite grann. :)

Lägger in en bild senare <3

Fredag, grattis syster

Grattis syster som klarade körkortsteorin idag. Är riktigt stolt över dig, då är det bara halkbanan och uppkörningen kvar då ;D

Onsdag :D

Glaaad och lite smått sprallig :)

Tisdag, företaget

Ska börja med att säga att nu är hemsidan uppe. Nu är Babak klar med sitt, nu är det bara mitt kvar. Själva grunden på hemsidan är klar, men det är mycket som ska vidare utvecklas och så ska det in massa information och sånt skit och det är mitt jobb. Så nu behövs bara min data och alla programen så kan jag sätta igång. P E R F E K T ! För er som vill gå in och kolla på hemsidan så är adressen www.etjanster.se

Skriver mer senare, kan inte konsentrera mig på att skriva här just nu. Har Christina Aguilera maraton, började igår kväll och spelar alla hennes skivor efter varandra. Utan att hoppa över en enda låt. :)
Problemet är bara att jag inte kan spela hennes sista skiva för den är hos Patrik :(
Men jag tror absolut att Mi reflejo är favorit skivan, den är såååå underbar att lyssna på. Men just nu är det Somebody's somebody som spelas.

Så vacker!
image100

Måndag, så ni lär känna mig bättre ;p

RANDOM
Namn - Therese
Födelsedag - Tjugotredje januari
Hemstad - Stockholm - Tumba
Ögonfärg - Ljusblå
Hårfärg - Brunt
Längd - 175 underbara centimeter
Högerhänt/vänsterhänt - Högerhänt
Civilstatus - Fri och  lycklig för tillfället
Värsta ovanor - Vet inte vilken som är den värsta
Stjärntecken - Vattuman
Skostorlek - 38-39
Är dina föräldrar skilda - Nope :)
Skor idag - Inga just nu, men blir nog mina mintgröna slipin
Svagheter - Inget tålamod
Rädslor - Spindlar, fast är inte rädd tycker dom är äckliga
Mål för året - Att  starta företaget
Det första du tänker på när du vaknar - Vad är klockan?

ANTAL
Antal personer du kysst - Haha jag räcknar ju inte direkt...
Antal syskon - En lillasyster
Antal piercings - Fyra hål i öronen och en under underläppen
Antal tatueringar - En i svanken, men en till på g

FRAMTIDEN
Namn på barn
- Filippa, Dominique, Jennilee, Razmus och Casper
Vad vill du bli när du blir gammal - Större?
Drömjobbet - Mitt företag

FAVORIT
Mat - Fisk
Sport - Ingen
Djur - Katt
Glass - Spindelmannenglass :p
Godis - Allt!
Låt - Alla Christina Aguileras
Nummer - 23
Tuggummi - Extra!
Helgdag - Jul
Årstid - Vinter
Tandkrämsmak - Mint?
Radiostation - Lugna favoriter

HAR DU NÅNSIN
Varit kär - Ja
Blivit dissad - Mjo
Rymt hemifrån - Nä
Föreställt dig ditt ragg naken - Har väl alla?
Skolkat - Någon gång
Sovit utomhus - I tält
Gråtit i skolan - Japp
Spytt i skolan - Kanske när jag var liten
Gjort något dumt som du skrattar åt idag - Ja, massa
Sett en död människa - Nope
Använt droger - Aldrig
Ätit sushi - Nää, men vill smaka
Retats - Alltid

THIS OR THAT
Cider eller öl - Cider
Pepsi/cola - Cola
McDonalds/Burger King - Donken
Choklad/vanilj - Choklad
Jordgubbar/blåbär - Jordgubbar!
Kött/veg - Kött
Tv/film - Båda
Gitarr/trummor - Humz..
Adidas/nike - Spelar ingen roll
Kinesiskt/mexikanskt - Kenesiskt
Kakor/paj - Paj
Mtv/vh1 - MTV
Blind/döv - Blind

KAN DU
Gå ner i splitt - Haha nej
Skriva med båda händerna - Japp, tack vare att jag bröt högerhanden i åttan
Vissla - Nää
Blåsa en bubbla - Med?
Ha dina ögon i kors - Njaa..
Nudda näsan med tungan - Nääj, har för kort tunga

Söndag, mobil

Din mobil, gå in på kontakter, håll inne nedåtpilen ett tag, se vad du får.

1. Jag heter: Tommy
2. Jag gillar: Emma
3. Jag hatar: Mikaela :o Neeej absolut inte
4. Jag är kåt på: Sjukanmälan
5. Jag är verkligen superkär i: Charlotta
6. Snyggast i världen: Kusin Malin

7. Fulast i världen: Tumba hem
8. Äckligast i världen: Elin, nää aldrig
9. Muppigast i världen: Majsan
10. Tråkigast i världen: Patrik ny
11. Jag ska satsa på: Elin gifted
12. Bästis: Mamma
13. Jag vill ha sex med: Pappa nummer, men gud neeej
14. Hatar jag mest: Ösmo hem
15. Jag har en hemlighet med: Irre
16. Jag skäms över: Mentor Jocke


Söndag, lite grejer

Oj nu har det inte blivit något skrivet på ett tag. Har liksom inte orkat eller haft riktigt tid att sätta mig ner och skriva. Men ändå har jag inte gjort speciellt mycket. Haha hur det nu går till?!
Jag kommer inte riktigt ihåg vad jag gjorde i torsdag, om jag minns rätt så skulle jag Camilla och Lippa åka till Södertälje så Patrik fick umgås med Lippa en stund, men när vi precis hoppat på bussen ner till centrum så sa Patrik att han inte ville längre. Så vi åkte ner till centrum i alla fall eftersom vi precis hoppat på bussen och så gick vi runt lite i affärerna. Camilla köpte typ en läppglas och sen åkte vi hem igen.


I fredags var jag så fruktansvärt rastlös så jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Mamma blev bara irriterad på mig eftersom hon hade ju ändå jobbat hela dagen och kände inte samma behov av att hitta på något. Men det slutade i alla fall med att Camilla och jag gick ner till gula villan och hyrde sex filmer. Men två stycken vara bara SKIT!! Vi skulle börja kolla på en av filmerna (skit i vad den heter, för minns inte) som vi trodde var en svensk. Men nej, den var på franska. Och franska om något språk är ju hur jobbigt som helst att lyssna på när det är på film. Tycker i alla fall jag och Camilla. Så efter bara någon minut kollade vi på varandra och sa "vi tar nästa film". Så vi tog nästa i högen och den var också en SKIT film. Vi kollade lite konstigt på varandra och undrade var det var för konstig film. Vi trodde att det var en komedi eller i alla fall drama vi hade hyrt, men det liknade en dokumentär. Och när vi kollade på baksidan, vilket vi inte gjorde i affären, så var det det också. Så då var det bara att ta NÄSTA film. Tredje gången gilt?!
Som tur var så var det en bra film. Men jag hann inte se hela för Lippa var trött och ville äta för natten. Och jag går alltid ner i vårat rum och matar henne när det är sista målet. Bara för att ha rutiner liksom.

Och igår på dagen åkte mamma, jag, Camilla och Lippa till Ikea och kollade lite. Jag köpte två leksaker till Lippa och en lampa till mig.
På kvällen var vi hos min moster och åt middag. Det var riktigt trevligt faktiskt, och massa god mat. Tror jag åt närmare fyra grillspett och massa potatissallad. Och efter det massa godis och glass.
När vi kom hem satte jag på den där filmen som jag aldrig hann se klart med Camilla, men hann inte se klart den nu heller. När Filippa somnat la jag ner henne i sin säng och sen la jag mig ner och fortsatte kolla på filmen. Tror jag såg högst en kvart sen somnade jag. Men klockan var ändå närmare 01.00 då.

Idag har jag inte gjort speciellt mycket. Och kommer nog inte göra det heller. Fick mail från Babak som sa att han ska lägga upp hemsidan till etjänster och sånt i helgen så ska väl se om den kommit upp senare. Då ska jag sitta och kolla runt och pilla lite med den. Sen blir det väl en filmkväll i kväll med. Antingen Beck - okänd avsändare eller den där filmen som jag aldrig lyckas se klart.

Här har vi en busig Lippa, bilden är tagen i morse så den är nästan så färsk som den kan bli. Hon har börjat med att försöka ställa sig i kryppositon, men problemet är fortfarande att hon inte kommer någonstans. Möjligtvis ett steg bakåt, fast det är framåt hon vill. Det är inte lätt när man är liten! :p

image99


Onsdag, söta lippa och fy på er :p

Tack för alla fina svaren i gårdagens inlägg, men det tråkiga är att det bara är typ 5 stycken som svarat utav alla 300-500 läsare. FY PÅ ER! :p

Nää, skriver mer imorgon orkar inte nu. Men kan lägga in en bild på underbara Lippa i alla fall. Lippa gömmer sig i Camillas täcke ;)
image98

Onsdag, en lista

Tre saker jag inte förstår mig på:
- Mydigheterna
- Varför vissa sker är som det är...
- Vissa personer. Inga nämda inga glömda.

Tre saker som finns på mitt skrivbord/bordet
- En godispåse
- Lippas AD-vitaminer
- TVtidningen och expressen

Jag sitter vid:
- Mammas bärbara vid rumsbordet

Tre saker jag gör just nu:
- Fyller i den här grejen i bloggen
- Har Lippa i knät
- Pratar lite med mamma och Camilla

Tre saker jag vill göra innan jag dör:
- Åka till Island
- Hitta min riktiga man
- Lyckats med mitt företag


Tre saker jag kan:

- Vara irriterande
- Skämma ut mig i massor
- Allt, är kompis med Lotta :p


Tre saker jag inte kan:

- Tänka innan jag talar
- Vissla, aldrig varit intresserad av all lära mig det
- Äta jordnötsringar, eftersom jag är allergisk mot det


Tre saker jag tycker att du ska lyssna på:

- Lippas underbara skratt
- Christina Aguileras alla låtar, sjukt bra!
- Ditt hjärta

Tre saker jag skulle vilja lära mig:
- Prata flytande engelska
- Åka snowbord bra
- Trolla med knäna, haha kom inte på nått

Tre favoriträtter:
- Lax i stor lass
- Tacos
- Grillat kött med tzatsiki och potatis