Mitt älskade barn

Gud vad irriterande. Igår var jag på rutinkontroll hos Bertil och han sa att min mage knappt växt någoting sedan vecka 26 och nu är jag ändå i vecka 32. Så han skickade mig till södertälje sjukhus för att göra ett ultraljud och se så att det inte var något fel på barnet.
Han har alltid sagt att det är en jätte liten bebis men det kan jag säga med säkerhet att det inte är.
För enligt ultraljudet är barnet lika stort som medel för en svensson och väger till och med 1% mer än medel. Sug på den Bertil!!!
Barnet har lagt sig med huvudet neråt med näsan åt höger, så den pillar mig på revbenen så fort den rör på sig. Eller pillar och pillar var väl milt sagt, Sparkar med ett stort S får man väl säga. Är alldeles öm på högra sidan nu ikväll..

Men det känns så underbart och veta att allt är som det ska och att barnet får tillräckligt med näring, eller det måste den ju få eftersom den ändå väger mer än medel.
Den lilla krabaten väger 2020 g just nu. Det är en stor pojke eller flicka nu. :)

Mamma längtar efter dig, men du får inte skynda på för det, för du får inte komma innan februari. Helst inte innan den 21.

Ledsen

Jag förstår mig inte på dig.
Jag fattar ingenting.

Jobbigt!

Jag vet inte hur jag ska orka med allting, allt känns bara som en stor jävla jobbig klump. Som växer och växer hela tiden. Jag vill vara glad och lyckligast i världen när jag bär på världens sötaste bebis, som till och med har fått bebishicka. Men hur jag än försöker mår jag bara hemskt och allt känns bara så jävla meningslöst. Bebis du får inte ta åt dig något av det här, mamma vill verkligen ha dig, du betyder allt just nu och för alltid.
Jag vet inte vem jag ska prata med, för det känns som att jag måste må bra just nu.. som att jag inte får ha några problem och allting ska vara som en dans på rosor. Men om det inte är så då, är jag misslyckad då? Om jag inte alltid går runt med ett leende på läpparna och liksom "skuttar" fram av lycka?
Men mitt största problem är nog du. Du säger att du fattar, men visar rena motsatsen.
Hur fan ska jag få dig att förstå att jag menar allvar när jag säger att jag inte orka ha det såhär? Att jag vill ha förändndring, där även jag har en talan och kan påverka saker som sker och vad vi gör. Jag vill inte ha någon som alltid bestämmer över mig, jag har ett eget liv, en egen själv och en egen kropp. Jag vill gärna få bestämma själv vad som ska hända i mitt liv, vad jag ska tänka och vad min kropp ska göra. Jag har fyllt 18 år och kan ta hand om mig själv. Så snälla gör något innan det är försent.. jag vill inte att det ska hända, de som kommer hända om du inte fattar snart.. så snälla gör något nu!!!

Alla tror säkert att jag är dum i huvudet eller helt jävla körd nu, men då får ni tro det. För jag bryr mig inte om vad andra tycker just nu. För just nu anser jag att jag är viktigast för mig!

Så här ser min graviditet ut

Beräknat förlossningsdatum: 2007-02-21
Barnet blev till omkring: 2006-05-31
Du är i vecka: 30
Du är i månad: 7
Antal graviditetsveckor och dagar: 29 veckor och 5 dagar
Antal dagar kvar till förlossningen: 72

Kopierat från Libero

Barnet:
Kroppen växer och får mer underhudsfett så att den blir större än huvudet. Om det är en pojke har testiklarna nu kommit ned i ljumsken. Bebisen sträcker på sig och när du puffar på magen kan du känna att den sparkar tillbaka.

Storlek: cirka 37 cm och vikt cirka 1200 g.

Mamman:
Behöver du kissa väldigt ofta? Det är inte så konstigt då barnet fyller ut din mage mer och mer, det blir allt mindre plats för det mesta. Nu är det urinblåsan som trycks samman och inte kan rymma så mycket som du är van vid.

Kopierat från Pampers

Stora framsteg. Barnets hjärna fortsätter sin fantastiska utveckling. ända tills nu har ytan varit slät. Den här veckan börjar hjärnan få sina karaktäristiska veck. Dessa veck kallas vindlingar och gör att hjärnan kan få plats med fler hjärnceller.

Samtidigt som vissa saker utvecklas försvinner andra, som till exempel de superfina lagunohåren som täcker barnets kropp. Det kan visserligen finnas kvar fläckvis på ryggen och axlarna.

En gemensam måltid. Att äta ordentligt är viktigt under den sista tre månaderna eftersom barnet tar näringen direkt från dig för att bygga upp sitt lager och gå upp i vikt. Kalciumet från mjölken du dricker går direkt till att bygga upp barnets ben och järnet i vitaminerna ökar på järnförrådet som räcker tills barnet är mellan 6 och 9 månader gammalt. Protein är också viktigt de sista månaderna då det påverkar tillväxten av friska celler i hela kroppen.

Vikt och längd. Ditt barn väger omkring 1,4 kg den här veckan och är lite mer än 27 centimeter från hjässan till stjärten. Den totala längden med benen inräknade är cirka 40 centimeter.

Kopierat från Familjeliv

Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.

Barnet: Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud innefrån mammans kropp, bl.a ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en krafigt trafikerad gata. Nu ska barnet få mer hull och gå upp i vikt, men längden kommer endast öka marginellt.

Vilken ska man gå efter? Det står ju lite olika på varje sida, och barnet är olika stort från sida till sida. Är det någon sida som har mer rätt än den andra? Eller ska man ta lite från varje sida, det som man tycker känns bäst? :p

Humz...

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Älsklingen tyckte att jag skulle skriva lite i min blogg så han har något att läsa sen, för det är så tråkigt att kolla i den när det aldrig är något nytt. haha .. fast det kan jag ju i och för sig förstå. haha. Men det händer aldrig några saker i mitt liv just nu, i alla fall inget som är värt att skriva om. Måndag - torsdag ser exakt lika dan ut varje vecka.. går till praktiken, kommer hem och äter middag, kollar på tv en stund och går och lägger mig vid 22.00. Samma sak på fredagen också, nu när jag tänker efter, orkar inte vara vaken mycket längre. På helgerna händer det inte heller så mycket, är mest hemma och ligger och latar mig i soffan eller fortsätter med mammas present. Vilket jag inte gjort på ett tag så jag måste nog göra lite på den idag eftersom det bara är två veckor kvar till julafton.

Igår var älskingen och jag på Nynäshams julmarknad, vilken besvikelse alltså. Det var ju ingenting på marknaden, det var liksom inte ens hälften av vad det brukar vara på deras julmarknad. Det var nästan bara godis stånd..
Sen på kvällen var vi bjudna till Kickan på middag, eftersom hon precis fyllt 50 år. Så där fick vi köttfärscreps till förrätt och ungsstekt lax med citronsås till varmrätt och en av dom godaste kladdkakorna jag någonsin ätit. Vi tog receptet av henne :)
Sen blev det mycket pratande och skrattande, eftersom "de vuxna" drack en hel del. Jag vet inte om det var fyra flaskor vin, lite conjac, whisky och glögg som fyra pers delade på. Dom var ganska glada i hatten kan man väl säga hehe.

Nää nu vet jag inte vad jag ska skriva mer!

Åktur

Igår gick jag hem efter lunchen för jag var tvungen att vara i nynäshamn senast klockan fem och skriva på ett papper på kommunen, och eftersom jag skulle äta middag hos mamma så åkte jag direkt efter lunchen. Men jag råkade ta ett för tidigt tåg från tumba, så fick sitta och vänta i älvsjö från 13.08 till 13.31.. haha men men..

När jag kom fram till nynäshamn gick jag till apoteket och köpte nya järntabletter eftersom jag tog den sista på morgonen. och sen gick jag och köpte en cd-skiva så patrik kunde bränna ner inDesign åt Suff. Sen gick jag till kommunen och skrev på det där pappret och sen var det bara att gå till bussen. Eftersom jag hade bestämt med mamma att hon skulle hämta upp mig i vårsta på vägen hem från jobbet, var jag ju tvungen att vara där till 16.00.

Strax innan porthus skrek chaffören "HEEEELVEEETEE!!" och tvärnita, efter en sekund hörde man duns. När hon fått stopp på bussen så hoppa hon ut och utbrast "FYYYYYFAAAN!!" och slängde sig in i bussen igen och sa "det var bara ett rådjur som jag råka köra på, så vi blir stående ett tag."
Hon hade sett att det hoppade ut ett rådjur på vägen och tvärnitat, problemet var bara att det kom ett efter som hon inte kunde missa. Hon träffade rådjuret vid bogen och huvudet och sen körde högra framdäcket över rådjuret. Det som var jobbigast var nog tvärniten, själva "smällen" kändes inte, den hördes bara.

Det komiska är att jag frågade mamma för några veckor sen hur det känns att krocka med ett rådjur med en buss. Nu har jag ju fått svar på det. ;D